A Little History of the World

A Little History of the World

A Little History of the World

3.9
24 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

36

خواهم خواند

50

In 1935, with a doctorate in art history and no prospect of a job, the 26-year-old Ernst Gombrich was invited by a publishing acquaintance to attempt a history of the world for younger readers. Amazingly, he completed the task in an intense six weeks, and Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser was published in Vienna to immediate success, and is now available in seventeen languages across the world. Toward the end of his long life, Gombrich embarked upon a revision and, at last, an English translation. A Little History of the World presents his lively and involving history to English-language readers for the first time. Superbly designed and freshly illustrated, this is a book to be savored and collected. In forty concise chapters, Gombrich tells the story of man from the stone age to the atomic bomb. In between emerges a colorful picture of wars and conquests, grand works of art, and the spread and limitations of science. This is a text dominated not by dates and facts, but by the sweep of mankind's experience across the centuries, a guide to humanity's achievements and an acute witness to its frailties. The product of a generous and humane sensibility, this timeless account makes intelligible the full span of human history.

پست‌های مرتبط به A Little History of the World

یادداشت‌های مرتبط به A Little History of the World

            هوالقدیم
من و امپراطور شی هوانگ تی نقطه مشترکی داشتیم و آن هم عدم علاقه مان به تاریخ بود ولی خدا رو شکر من مثل او قدرتش را نداشتم که حتی فکر سوزاندن تمام کتب تاریخ ایران به سرم بزند چه برسد به انجامش.
با خواندن این کتاب دیگر همین نقطه اشتراکمان هم سوخت.
شاید تا دو هفته پیش که در به در میان صفحات اینترنت دنبال کتابی درباره تاریخ کل جهان بودم فکرش را نمی کردم این کتاب را پیدا کنم. تمام کتاب ها جزیی بودند و حوصله سر بر و من هم که بیزار از جزئیات تاریخ. این کتاب اولین کتاب تاریخی است که با شرح جالبی که دارد مرا جذب و با کمال تعجب روند تاریخ جهان را به زور در مغزم فرو کرد.
آنقدر در فصل اول مرا جالب مجاب کرد که تاریخ جهان بدون عدد و رقم معنا ندارد که به یکباره در مقابلش سکوت کردم و تمام تنفرم از اعداد تاریخ به جذبه و کشش بدل شد.
چون این کتاب بارها تجدید چاپ شده به خودم اجازه نمیدهم خوش آمدها و نیامدهایم از متن را به اسم نقد قالب کنم ولی این کتاب در 40 فصل تاریخ جهان را از عصر پیش از تاریخ تا عصر اتم شرح می دهد و با زبان ساده اش مخاطبان نوجوان تا پیرمرد را شامل می شود.
چنانچه خدا قسمت کرد و مستطیع تر گشتم یک کتاب شرح تاریخ سه جلدی دیگر خواهم خرید و آن را نیز معرفی خواهم کرد.
دلم میخواست آن آیه ی قرآن را نیز در قیمت تاریخ بنویسم و توضیحی دهم ولی مجال نشد.

انتشارات نشر نی

#کتاب_بخوانیم
#کتاب_خوب 
#کتاب_تاریخ
#ارنست_گامبریچ 
#انقلابی_و_آگاه 
#انقلاب_اسلامی
          
            همیشه وقتی سر کلاس نشسته بودم ( نه لزومن کلاس تاریخ ) و معلممون از شخصیت مهم و بزرگی صحبت می کرد یا از واقعه ای که در زمان های قبل اتفاق افتاده بود و تاثیر زیادی داشته حرف می زد،احساس می کردم توی ستون فقراتم داره می لرزه. انگار که برای یه لحظه ی خیلی کوتاه منم تو اون زمان بودم و اون آدم رو از نزدیک می دیدم یا اون اتفاق رو با چشمای خودم می دیدم. بودن در تاریخ همیشه با یه لرزه تو ستون فقراتم همراه بوده. حتا وقتی تو مکان های قدیمی و تاریخی راه می رفتم. خوندن این کتاب یه لرزه ی دائمی بود. از وقتی تاریخ هنر گامبریچ رو خوندم متقاعد شده بودم که گامبریچ فقط یه مورخ نیست بلکه بالاتر از اون نویسنده ی تواناییه که می تونه هر موضوع کسالت باری رو انقدر با لحن جذابی برات تعریف کنه که احساس کنی داری هیجان انگیز ترین قصه ی دنیا رو می خونی. این کتاب تاریخ مختصری از اتفاقات جهانه و به هیچ وجه به آدم تمام اطلاعات لازم رو نمیده ولی برای داشتن یه دید کلی بسیار خوبه و باعث میشه آدم دلش بخواد بیشتر و عمیق تر بدونه.
          
            تنها نکته‌ی مثبت کتاب اینه که نویسنده تمام موضوعات رو روان و خیلی ساده بیان کرده و دلیلش می‌تونه این باشه که عنوان اصلی کتاب در ابتدا «تاریخ مختصر برای جوانان» بوده پس نویسنده سعی در ساده صحبت کردن داشته. اما نکات منفی کتاب، اول اینکه بیش از هشتاد درصد کتاب در مورد اروپاست و به جای تاریخ جهان میتونید اسم کتاب رو بذارید تاریخ اروپا و حومه! دوم اینکه نویسنده کتاب مختصر کردن تاریخ رو در جهت دلخواه خودش انجام داده و به جای اینکه اکثر وقایع رو به طور مختصر توضیح بده، یه تعدادی رو مختصر، یه تعدادی رو مفصل و هر کدوم رو دوست نداشته کلا حذف کرده! نکته‌ی منفی بعدی نگاه کاملا جانبدارانه‌ی نویسنده به برخی از مسائل هست تا جایی که در چند قسمت برای رسیدن به هدف دلخواه خودش از جملاتی از زبان برخی اشخاص تاریخی استفاده کرده که اصلا هیچ سندی نداره. و اما نکته‌ی بعدی که به نظر من میاد اینه که نویسنده‌ی کتاب تا حدودی از نژادپرستی رنج می‌برده(شاید هم لذت میبرده، نمی‌دونم) و این رو میشه در تفاوت لحن در تعریف جنگ‌ها دید، بسیار برای نویسنده مهم بوده که ویرانی آتش زدن از طرف چه کسی انجام شده! یا مثلاً در قسمتی از کتاب میگه ما شانس آوردیم که ترک‌ها این جنگ رو پیروز نشدند! واقعاً؟ جای این جمله هرجا باشه درست یا غلط، کتاب تاریخ نیست. در مجموع اگر نخوام بگم این کتاب کتاب بدیه، مجبورم بگم که اصلاً کتاب خوبی نیست.ه
          
            نویسنده، اتریشی یهودی ست که چندین مرتبه به مظلومیت قوم یهود اشاره کرده است.
از همان ابتدا میشد حدس زد نویسنده یهودی متعصبی ست.
اسم کتاب تاریخ جهان است که بهتر بود نامش را تاریخ اروپا می‌گذاشتند چرا که کمتر از ده درصد مطالب کتاب در مورد مناطق غیر اروپایی ست.
چنگ آبی شرقی ها را به خوبی توصیف می‌کند ولی به توحش غربی ها که می‌رسد می‌گوید ترجیح می‌دهم ادامه ندهم و ادامه نمی‌دهد.
از پیامبران فقط به توصیف عیسی مسیح می‌پردازد و از پیامبر اسلام در چند خط به عنوان حکیم یا شخص فرزانه ای یاد می‌کند و نه یک پیامبر.
با اینکه خودش یهودی ست ولی خبری از حضرت موسی در کتاب نیست. 
تا جایی که توانسته یونانیان را بالا برده و ایرانیان را تحقیر کرده است.
از تمدن هخامنشیان چیزی نگفته، از امپراتوری عباسی و عثمانی هم سخنی به میان نیاورده است.
مگر می‌توان از تاریخ جهان گفت و از اولین امپراتوری تاریخ، امپراتوری هخامنشی نگفت؟
در برابر دستاوردها و خدمات چین و هند به بشریت خاموش بود. 
این حجم از رذالت و جهت گیری سوء از این نویسنده بعید نیست.
کتاب صرف تاریخ است نه تاریخ تحلیلی که صد البته نویسنده حتی در بیان تاریخ صرف هم موفق نبوده است.