معرفی کتاب فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها) اثر هرژه مترجم گروه ترجمه نشررایحه

فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها)

فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها)

هرژه و 1 نفر دیگر
3.4
51 نفر |
16 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

100

خواهم خواند

5

شابک
9789647706155
تعداد صفحات
64
تاریخ انتشار
1399/8/17

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        در این کتاب از مجموعه "ماجراهای تن تن و میلو "تن تن با قطار عازم شوروی می شود ;اما از همان لحظه نخست، گروهی تصمیم می گیرند مانع از سفر  او شوند .برای همین، در کوپه او بمبی منفجر می کنند و در نتیجه تن تن  به جرم خرابکاری دستگیر و زندانی می شود ;اما ....این داستان با تصاویر  رنگی کارتونی همراه است .
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها)

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

15 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها)

فرار از شوروی (تن تن در سرزمین شوراها)تن تن در آمریکاتن تن در کنگو

تن‌تن‌،‌کاپیتان هادوک و دوستان

24 کتاب

هرژه متولد بلژیک در سال ۱۹۲۹ دست به‌‌ خلق شخصیتی زد که تا سالها برای نسل نوجوان نمادی از ماجراجویی بود. شاید برای اولین بار پای کمیک استریپ( داستان مصور) به کتب چاپی باز شد و گروهی را شیفته‌ی خودش کرد. کتاب های ابتدایی تحت تاثیر روحیات حاکم بر جامعه‌ی آن زمان رنگ و بوی نژادپرستانه داشتند(تن‌تن در شوروی)اما هرژه انتقادات وارده را پذیرفت و لحن کتابهایش کم‌کم به سمت پیام های بشر‌دوستانه رفت(گل آبی)و تن‌تن تبدیل به شخصیتی دوست داشتی و محبوب شد. به مرور زمان هرژه که آموزشی برای نقاشی و کارتون ندیده بود در تصویر سازی هم پیشرفت کرد و کتاب ها به کیفیتی مطلوب رسیدند. هرژه قبل از پایان کتاب هنر الفبا مرد و بنا به وصیت او هیچ کس اجازه ندارد داستان جدیدی از این شخصیت محبوب و دوستانش خلق کند. آخرین کتاب توسط بنیاد هرژه تکمیل و روانه ی بازار شد تا تن‌تن برای همیشه از دنیای خبرنگاری خداحافظی کند. جالب است که با وجود تن‌تن، حماقت های دوپون و دوپونت، تورنسل که همیشه گیج میزند و‌ کاستافیوره‌ی مغرور و خوش صدا!، محبوب ترین شخصیت، کاپیتان دمدمی مزاج و پرخشگری است که ازقضا بهترین دوست تن‌تن هم هست(میلوی با‌وفا ناجی همیشگی، فراموش نشده خیالتان راحت). کاپیتان هادوک که حضورش و طنازی گاه‌و‌بی‌گاهش، شیرینی مجموعه را صد چندان میکند. تن‌تن ،هادوک و دوستان در قصر مولینسار(مارلین اسپایک)، خاطرات شیرینی برای نسل من ساخته که فراموش کردنش ممکن نیست.... شما را به این تجربه‌ی شیرین و جذاب دعوت میکنم...

27

یادداشت‌ها

«تن تن در
          «تن تن در سرزمین شوروی»
کمیک تن تن را اولین بار در زمانی که حدودا ۱۰، ۱۱ سالم بود در خانه یکی از آشنایان دیدم، به گمانم اولین مواجهه من با کتب مصور همان بود، و جوری جذب آن تصاویر دیدنی و داستان های با مزه شدم، که تا الان هم از خواندن و دیدن کتب مصور چه کمیک و چه مانگا ... لذت میبرم.
شرایط جوری پیش رفت که من دستم به کمیک های تن تن نرسید و بعد در خلال پیچاپیچ زندگی به فراموشی سپرده شد...
تا همین چند وقت پیش که در بهخوان چشمم به کمیک های تن تن افتاد و این شد که اولین کتاب مجموعه رو شروع کردم:
هِرژه اولین بار در سال ۱۹۲۹ در یک روزنامه بلژیکی، تن تن را معرفی کرد.(به زبان فرانسوی) این شخصیت به سرعت معروف و یکی از مشهورترین شخصیت های کمیک استریپ جهان شد.

همانطور که از اسم کتاب برمی آید تن تن که یک خبرنگار است به شوروی می رود و با موانع و مشکلات زیادی رو به رو میشود....

این کتاب از نظر هنری بسیار ساده و بدون جزئیات کشیده شده و در ابتدا به صورت سیاه و سفید منتشر شد.

از لحاظ داستانی هم بسیار ساده و بدون پیچش خاصی ماجراهایی پی در پی برای تن تن و سگش برفی روی می دهد که شانس، هوش برفی و زرنگی تن تن، برای رهایی از مشکلات کمک کننده اند. طنز و اغراق نقش زیادی در این کمیک دارد.

شخصیت های اصلی همان تن تن و سگش هستند و باقی سیاهه لشکر اند... با همین شخصیت های اصلی هم به صورت سطحی آشنا میشویم و بیشتر وزن کتاب روی ماجرا ها و نحوه رهایی از آنهاست.

این اولین کتاب، یک اثر ضد کمونیستی تبلیغاتی واقعیست! کتاب در دوره  سال های پس از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی نوشته شده. در این دوران بسیاری از کشور های اروپایی و غربی از گسترش ایدئولوژی کمونیستی در خاک خود هراس داشتند، بنابراین تبلیغات ضدکمونیستی به طور گسترده در این نواحی اجرا می شد. هرژه هم تحت تاثیر همین تبلیغات این داستان را نوشته و تصویر کرده.

روایات از واقع گرایی فاصله گرفته و به طور تماما یک جانبه شوروی را یک نظام فاسد دروغگو و ظالم نشان میدهد.....

اگر قصد دارید تمام مجموعه ماجراهای تن تن را بخوانید، برای آشنایی با سبک اولیه هرژه کتاب را بخوانید:)

        

14

          شخصیت اصلی کتاب «تن تن» باشه و  خبرنگار کنجکاو و خوش شانس ما سفری هم به «اتحاد جماهیر شوروی» داشته باشه، پس  دلیل قانع کننده ای برای خوندن این کتاب داریم. 

 این که نویسنده یعنی «هرژه»  در قالب داستانی ماجراجویانه و  طنز  به  تفکرات حزب کمونیست  اتحاد شوروی انتقاد می کنه، کتاب رو خواندنی کرده  ولی همین موضوع سبب سوالی  برای من شده

احتمالا بچه های نه/ ده ساله ای که  این کتاب رو در حال حاضر شروع به خوندن  می کنند،شناختی از حزب،  تروتسکی،  لنین و استالین و اقتصاد این حکومت و دیکتاتوری و..  میتونن داشته باشند؟ درکی ازش دارند؟  می تونه کتاب باعث کنجکاوی شون از حزب و این نوع تفکر و حکومت بشه که بخوان  جستجویی در مورد کشور شوروی کنند یا نه؟  زود نیست برای اشنایی با این ایدئولوژی؟ 

اگر قبول کنیم که کتاب برای مردم دوره خود نویسنده نوشته شده  پس مشکلی  هم برای خوندن این کتاب نیست
 اما  به نظر من  شاید کتاب برای دنیای قرن بیست و یکم ما و بچه های زیر سن ۱۳/۱۴ سال  مناسب نباشه. 
 
        

6