معرفی کتاب در ستایش مرگ اثر ژوزه ساراماگو مترجم شهریار وقفی پور

در ستایش مرگ

در ستایش مرگ

ژوزه ساراماگو و 1 نفر دیگر
3.3
21 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

54

خواهم خواند

33

شابک
9789641910961
تعداد صفحات
256
تاریخ انتشار
1399/8/26

توضیحات

        
«و بعد، انگار که زمان ایستاده باشد، هیچ اتفاقی نیفتاد. وضع ملکه مادر نه بهتر شد، نه رو به وخامت گذاشت؛ ملکه مادر بین مرگ و زندگی معلق مانده بود و تن نحیفش درست لبه زندگی تکان تکان می خورد هر لحظه ممکن بود به آن سمت دیگر برود، لیکن با طنابی باریک به این سمت محکم شده بود، طنابی که از روی هوسی نامعلوم، مرگ نگهش داشته بود، چرا که جز مرگ چه کس دیگری می توانست طناب را نگه دارد. آن روز هم گذشت و آن روز، چنان که اول قصه گفتیم، هیچ کس نمرد.» نویسنده این کتاب برنده جایزه نوبل می باشد. «دنیای داستانی ساراماگو دور از افسانه و حکایت نیست؛ همان قلمرو کافکا، گوگل و بورخس» لوس آنجلس تایمز «شاید ساراماگو بزرگ ترین نویسنده عصر ما باشد.» شیکاگو تریبون

      

لیست‌های مرتبط به در ستایش مرگ

یادداشت‌ها

حسین سلطانی

حسین سلطانی

2 روز پیش

          درود
در سه یا چهار روز این کتاب را خواندم ، کتاب مانند موج دریا فراز و نشیب های بسیاری داشت ، فراز ها تنها انگیزه ای بودند تا به خواندن ادامه بدم ، مرگ متوقف می‌شود و بحث درباره این است که بعد از این اتفاق دولت ، دین ، علم و فلسفه چگونه با این توقف برخورد می‌کنند .
دقیقا اولین فراز همین ایده کتاب بود که من را جذب کرد اما تنها تا صفحه 50 با اشتیاق خواندم ، می‌خواستم کتاب را کنار بگذارم و درباره آن نظری بنویسم و بگویم: بسیار کسل کننده .
چرا؟ زیرا کتاب بیش از حد به مسائل کلان بعد از مرگ پرداخته بود .
سعی کردم خودم را قانع کنم و به خواندن ادامه دهم و خب به صفحه 100 که رسیدم گفتم : خداروشکر متوقف نکردم خواندن رو چون مطمئننا پشیمان می‌شدم .
رویه کتاب از صفحه 100 به بعد راجع به خود مرگ پرداخت و به نظرم  ناقص بود و کمی کسل کننده بود ، بحث درباره جزئیات بی اهمیت ، ایجاد ابهام ها و سوال های بی شمار  و دیگر چیز ها .
من یک ستاره را به خاطر فراز اول یعنی ایده و ستاره دوم را برای فراز دوم می‌دهم که من را از انصراف از ادامه دادن کتاب منصرف کرد .
نمی‌توانم پیشنهاد بدهم شما هم بخوانید ، چون نیمه اول بسیار به مسائل کلان و نیمه دوم بسیار به مسائل خرد پرداخته شده .
        

3

          این کتاب برای من سه بخش بود.

☆ یک سوم ابتدایی: یک‌ونیم ستاره

 شروع قدرتمندی داشت و طرح کلی هم جذاب بود؛ کشوری که در اون، پس از یک روز خاص دیگه هیچ کس نمی‌میره. رفتار مردم، اشکالات فلسفی، اقدامات دولت و کلیسا و مشکلاتی که پس از چنین اتفاقی رخ میده خیلی جالب بازگو شده بودند. یک سوم ابتدایی رو دوست داشتم.

☆یک سوم میانی: نیم ستاره

کتاب به شدت افت کرد. بیشتر مکالمات تکرار‌های بیهوده و حوصله سر بر بود. می‌شد کل این قسمت میانی که حدود ۷۰ صفحه‌س رو تو بیست دقیقه بخوانید و هیچ چیزی رو از دست ندید. وقتی میگم تکرار منظورم چنین چیزیه:
+می‌خوام با وزیر کشور صحبت کنم
-الان نمی‌تونید
+اما من باید باهاشون صحبت کنم
-گفتم که نمیشه
+ولی حتما باید باهاشون حرف بزنم.
-امکانش نیست.
و به همین شکل حدود دو صفحه ادامه بدید....


☆ یک سوم پایانی: صفر ستاره

واقعا ناامیدم کرد. انتظار از ساراماگو خیلی بیشتر از این حرف‌ها بود. انگار اصلا نمی‌دونست چجوری باید داستان رو تمام کنه. هیچ فکری روی پایان‌بندی نشده بود.
کاملا حس می‌کردم که دارم رمان کودک یا حداکثر نوجوان می‌خوانم.
آخه نامه‌نگاری مرگ؟
مرگ عاشق می‌شود؟
این داستان عاشقانه‌ی مسخره چی بود اون وسط؟
این چه پایان فیلم هندی‌ای بود؟
چرا جناب ساراماگو؟ چرا این کار رو با من کردی؟ چرا با خودت این کار رو کردی؟
        

3