۷ج ن

۷ج ن

۷ج ن

3.7
134 نفر |
45 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

12

خوانده‌ام

266

خواهم خواند

54

ناشر
شابک
9789463256123
تعداد صفحات
255
تاریخ انتشار
_

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        برای آنهایی که اهل مطالعه یا تماشای آثار ژانر وحشت هستند حتما جذاب خواهد بود و به آنهایی که کمی ترسو هستند مطالعه این کتاب توصیه نمی شود.علوم غریبه یکی از شاخه هایی است که همیشه طالبان خاصی داشته و کنجکاوی برانگیز بوده است. این حوزه که اتفاقا اطلاعات درستی از آن نیز در دسترس نیست و همیشه در پرده ای از ابهام و اغلب آغشته به مسائل رازورانه از آن سخن به میان می آید موجب افزایش حس کنجکاوی می شود.ادبیات و به طور کلی هنر در کشور ما در این موضوع ورود موفقی نداشته و از آنجاکه رشته های هنری نیز اغلب با مباحث عوامانه اقدام به تولید اثر کرده اند کمتر آثار ماندگاری در فضای هنر را شاهد بوده ایم. اما به تازگی شاهد انتشار رمانی با عنوان «7 جن» به قلم امید کوره چی از سوی انتشارات کتابستان معرفت هستیم. اثری که عنوان آن برای جذب خواننده علاقه مند به این مباحث کافی است تا جذب کتاب شود.رمان «7 جن» همانطور که به آن اشاره شد عنوانش برای جذب بیننده یا شنونده کفایت می کند اما علاوه بر عنوان بندی رمان، طراحی جلد و کتاب سازی کتاب نیز موجب جذب بیشتر خواننده به آن می شود. طراحی جلد متفاوت و رمز آلود کتاب و ظاهر سحرآمیز آن که شباهت بسیاری به اوراد نوشته شده توسط جادوگران دارد موجب جذب بیشتر مخاطب به کتاب می شود.اگر از ظاهر این رمان عبور کنیم باید گفت متن آن، روان و فاقد هرگونه پیچیدگی آن بر جذابیت رمان افزوده و خواننده را برای ادامه متن ترغیب می کند.نویسنده که ظاهرا تسلط و اشراف کاملی بر مباحث علوم غریبه دارد به خوبی توانسته از پس فضاسازی بر بیاید و خواننده را در موقعیت اتفاقات قرار بدهد و او را تا پایان متن با خود همراه کند.نکته جالب توجه در رمان «7 جن» سیطره تفکر دینی در موضوع علوم غریبه است و راوی و شخصیت اصلی رمان پیوسته در مسیر رسیدن به مقصد از خداوند یکتا کمک می خواهد و خود را بدون کمک او هیچ می داند. «7 جن» برای آنهایی که اهل مطالعه یا تماشای آثار ژانر وحشت هستند حتما جذاب خواهد بود و به آنهایی که کمی ترسو هستند مطالعه این کتاب توصیه نمی شود. این رمان یقه خواننده را می گیرد و او را با خود به عمق دنیای ساحران و جادوگران می برد و خواننده با خواندن «7 جن» سفری شگفت انگیز با اجنه را آغاز خواهد کرد.
      

پست‌های مرتبط به ۷ج ن

یادداشت‌ها

          پس از هری پاتری که جلد اولش هم تمام نشد، هیچوقت کتابی که به چنین ژانری نزدیک باشد نخواندم؛ آن هم از یک نویسنده ایرانی! مجموعه‌ای هفت جلدی درباره ارتباط انسان و جن و ملائک و پریان و پسری که ماموریت مهمی بر او ابلاغ شده، با فضای اسلام و مذهب شیعه!
کتاب از شروع تا شاید ثلث اول، فضاسازی برای درک و پیشبرد داستان است و بعد از آن وارد جریان اصلی داستان می‌شویم. در این اثنا، شاید اوایل کتاب کمی گیج باشید و فضا مبهم و مه‌آلود باشد، اما نگران نباشید! داستان با شیبی مناسب پیش می رود و جا نمی‌مانید و پاگیرش می‌شوید و حتی اگر احساساتتان لطافت لازم را داشته باشد، بعید نیست غدد اشکیتان هم به کار بیفتند!
فکر نمی‌کردم بتوانم کتابی ۳۲۰ صفحه‌ای را در مدتی کم و بی خستگی تمام کنم، اما این مسئله دور از ذهن هم با این کتاب محقق شد!
اما بعد، توصیفات طول و دراز داستان در وصف عشق و سرود های عاشقانه شخصیت اصلی، و توضیحات دقیق تولید محلول ها و .. (نمی‌دانم چه اسمی رویشان بگذارم!) در جاهایی دل را می زد و مجبور می‌شدی گذرا نگاهی رویشان بیندازی و بگذری.
این میان موضوع پر اهمیتی وجود دارد. کتاب اطلاعات زیادی را در خود متن و پاورقی با استناد به آیات و روایات در اختیارت قرار می‌دهد، تا جایی که باور نکردنشان سخت می‌شود. اینکه تمام این اطلاعات واقعی هستند یا نه، سوالی است که هنوز برایم  بی پاسخ مانده.
کتاب که به انتها رسید با تعجب سوالی را از خودم پرسیدم. اینکه "واقعا اسم شخصیت اصلی در هیچ جای کتاب برده نشده بود یا من بی دقتی کرده‌ام؟!" که احتمال بی دقتی بعید به نظر می‌رسد! با اینحال مجهول بودن شخصیت اصلی ولع مطالعه جلد دوم را در من شدت بخشید و به نظرم طرح چنین داستان پرکششی جای تقدیر دارد!
کتاب در جاهایی غلط های ریز ویرایشی و نگارشی داشت که در مقابل صفحه آرایی زیبا و خود داستان، اصلا به چشم نمی‌آمدند.
با تمام این اوصاف، مطالعه کتاب را پیشنهاد می‌کنم و مطمئنم پشیمان نخواهید شد!
        

26

          ۱.یکی از نکاتی که به نظرم نقطه ضعف بزرگی هم هست اینه که اهمیت و قدرت این امور ماوراءالطبیعه یا اصطلاحا امور غریبه خیلی زیاده یعنی خواننده احساس میکنه در چنگ این امور و نیروهای پلید گرفتاره. و انگار که قدرتشان از قدرت الهی بیشتره
۲.همونطور که در نقد نمکتاب هم اشاره شده آموزگار این علوم درویشی است که تقیدی ندارد و قهرمان داستان هم فرد ظاهر الصلاحی نیست و ارتباط با اجنه و ترک دنیا و... دارد.
۳. فضای غالب داستان خوف از نیروهای شیطانی است نه قدرت معنوی 
۴.در آخر داستان با عنایت فرشته؟ یا امام زمان (مدتی پیش خوندم دقیق تو ذهنم نیست.) ماجرا ختم به خیر می‌شود .
*به نظر من ما یا داستان تخیلی می‌نویسیم که در آن اجازه نداریم کفه دین را خیلی سنگین کنیم و آن را وارد بازی خودمون کنیم یا داستان واقعی با دستمایه دینی می‌نویسیم که برای هر خطش باید پاسخگو بود.
وقتی از ابتدای کتاب برای هر خط و جمله منبع و رفرنس قرآنی و دینی می‌دهد طبیعتا سندیت مطالب مطرح شده در کتاب را تاکید می‌کند در صورتی که به وضوح مطالب مشکل دار در کتاب موج می‌زند و حتی اساس داستان باطل است *
        

9

7

          هفت جن یک جور هری‌پاتر ایرانی‌ست؛ یا حتی به نوعی اسلامی! یک روایت دنباله‌دار از جنگ خیر و شر در بستری که به چشم مخاطب امروزی تخیلی و ماجراجویانه است؛ هرچند نویسنده و باورمندان ارکان این تخیل را چندان هم تخیلی ندانند. روایت تمام عناصر جادو و جمبل تخیلی غربی را در بستر واقعی جن و عوالم مادی لطیفه شبیه‌سازی‌ کرده است و صدالبته با حرکت در مرزی خطرناک سعی دارد تا علاوه بر نظم داستانی جذاب و هیجان‌انگیز، انگاره‌های​ برخطا و انحرافی از این واقعیت مبهم دینی-این‌جایی را بزداید.
گیرایی متن -به جز شاعرانگی های گاه‌به‌گاه نویسنده از زبان راوی اول‌شخص کتاب- آن‌چنان هست که آدم را به خواندن یک نفس کتاب مجاب کند. به نظرم برای آن‌ها که در سنین نوجوانی تجربه خواندن چندگانه هری‌پاتر را دارند، کتاب کمی طعم و خاطره هری‌پاتر دارد؛ بدون کشش و شور آن و صدالبته در کشاکش واقعیاتی که برای بزرگ‌ترها کتاب را جذاب‌تر می‌کند و برای کوچک‌ترها به مرز کتابی ناسالم نزدیک می‌کند.
از نظر محتوا هم اگر چه اشراف نویسنده بر واقعیاتی از جهان اجنه و ارتباطات انسانی با آن چه به مطالعه و چه معاینه، کتاب را دوچندان خواندنی کرده است، اما به خصوص پانویس‌های انتهای کتاب در کنار صدها فکت در مورد جهان اجنه، در متن داستان، داستان را به تیغی دودم بدل می‌کند که در کنار پیام خاص دینی آن ظرفیت تحریک حس جستجوگر جوان‌ترها و غلطیدن در عرصه خطرناک جن و جن‌بازی را به کتاب بخشیده است.
        

0