معرفی کتاب شبیه مریم اثر اکرم صادقی

شبیه مریم

شبیه مریم

اکرم صادقی و 1 نفر دیگر
3.7
90 نفر |
35 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

17

خوانده‌ام

173

خواهم خواند

47

شابک
9789649736426
تعداد صفحات
252
تاریخ انتشار
1399/12/12

توضیحات

کتاب شبیه مریم، نویسنده اکرم صادقی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به شبیه مریم

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به شبیه مریم

نمایش همه

پست‌های مرتبط به شبیه مریم

یادداشت‌ها

          من فقط به خاطر اینکه توی لیگ کتاب شرکت کردم  تا آخر خوندمش. انگار نویسنده صرفا دوست داشته روایت‌هایی رو که اکثرمون راجع به فضیلت های حضرت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام توی یه کتاب جمع کنه، همین. 
❌از اینجا به بعد خطر لو رفتن داستان هست❌
کتاب به جای اینکه ذره ذره تغییر خانم فضه رو نشون بده، همینطور فقط ماجراها و روایات رو پشت سر هم آورده.خیلی وقت‌ها اصلا معلوم نیست بازه‌های زمانی کی تغییر کردن؟! 
اول کتاب، چهار تا پسر فضه نفهمیدن مامانشون توی کاروان نیست؟ 
ادا اصول‌ها و لوس بازی‌های آنا یا همون حوریه خیلی لوس و بی معنی بود!
اولش گفته اومدن جوونا رو گرفتن واسه بردگی، بعد توی کشتی پیرزن از کجا پیداش شد که مریم درمانش کنه؟همینجوری هر کی رو هم میدید ازش خوشش میومد! 
اصلا سیر تحول شخصیت مریم تا میمونه و بعد تا فضه واقعا گنگ نوشته شده بود، در صورتی که قرار بود این کتاب راجع به حضرت فضه باشه.
❌پایان لو رفتن داستان❌
نمی‌دونم، نه داستان بود، نه زندگی‌نامه، نه کتاب روایت و حدیث. از هرکدوم یکم داشت ولی همه‌ش نبود. ضمن این که بعضی روایات هم که توی کتاب اومده، در موثق و متقن بودنشون شک هست.
        

9

          شبیه مریم کتابی که از سال ۱۳۹۹ خریده بودم و در نوبت خوانش بود اما نمی دانم چرا نوبت به این کتاب نمی رسید، تا این روزها که بحث این کتاب با لیگ کتاب داغ شده ... من هم تصمیم گرفتم حتماً بخوانمش و شروع کردم به خواندن اما هر چه جلوتر رفتم تعجبم بیشتر شد😳...کتاب شبیه مریم، کتاب پرنقدیست...
متن کتاب روان، ساده و ابتدایی بود انگار که بی تدوین و ویرایش نسخه اصلی نویسنده چاپ شده و بی هیچ مقدمه‌ای داستان به سراغ زندگی بانو فضه، خادمه حضرت زهرا‌(س) می رود.
در بخش اول که مربوط به سال های میانسالی بانو فضه می شود کتاب پر شور شروع می شود اما کمی بعد یکی یکی سوالات در ذهن مخاطب نقش می بندد مثلاً چرا پسران بانو فضه متوجه جا ماندن مادرشان از کاروان نشدند؟ یا سرنوشت پسران و سفر حجشان با مادر چه شد؟اما دریغ از پاسخ و تا انتهای کتاب پاسخی به مخاطب داده نمی شود.
در فصل های بعدی زندگی بانو از زمانی که نامش مریم است و در دیاری دیگر شروع می شود  تا نام نهادنش به میمونه و در نهایت سرنوشتش به فضه شدن ختم شود اما در بافت داستان سیر تعالی و پیشرفت شخصیت بانو فضه را خیلی کم و جزئی می بینیم و بیشتر شاهد روایات و احادیثی هستیم که به ائمه بزرگوار اشاره دارند.
احادیث و روایات استفاده شده در کتاب را شاید قبلاً هم شنیدیم که نویسنده با ذکر منابع در پاورقی یا انتهای کتاب می توانست به کتاب سندیت ببخشد که متاسفانه این اتفاق هم نیافتاده در نهایت شما داستانی رو می خوانید که اگر خودتان از پیش اطلاعاتی نداشته باشید در موثق بودن مطالب شک و شبهه دارید.
بخشی از کتاب روای جزئیاتی است که به رابطه حورا و همسرش می پردازد بنظرم ورود به جزئیات تا این اندازه نه تنها ضرورتی نداشت بلکه اصلا نیاز نبود..بخصوص که برای کتاب هم رده سنی مشخصی در نظر گرفته نشده است.
نکته قابل توجهی که در کتاب بود استفاده از تصویرگری است که خیلی به درک و تصور بهتر مضامین کمک کرده است.
کتاب پر نقدی بود اما با توجه به اینکه از اولین کتاب هایی است که مستقلاً در رابطه با شخصیت خادمه حضرت زهرا‌(س)، فضه نوشته شده ارزشمند است به امید کتاب هایی بهتر و بیشتر با این مضمون.
        

8

        کتاب جالبی بود. تقریبا ۳ساعت غیر متوالی طول کشید تا بخونمش. اولش روایت می کنه که فضه پیر شده و چندتا بچه داره ولی در طول داستان اشاره ای به ازدواج فضه نمیکنه .
از جایی شروع میشه که مریم با پدرش زندگی میکنه و داوود و آنا هم باهم ولی میان حمله میکنن بهشون و پدر مریم رو میکشن و داوود و آنا و مریم رو می برن برای بردگی. اول توی یک قصر اوی حبشه بعدم میرن سمت مدینه.
اونجا میمونه(مریم) برای خدمت به حضرت فاطمه (س) می‌برند و اسمش رو فضه میزارن. آنا (حوریه) به بازار برده فروش ها میره و یک مرد ثروتمند اون رو می خره و باهاش ازدواج میکنه.
این داستان اینجوری تموم میشه که فضه با خودش عهد می بنده تا زندست از اهل بیت دفاع کنه .
درکل من خیلی خوشم اومد.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          شاید اگر لیگ کتاب نبود هیچ‌وقت این کتاب را به پایان نمی‌رساندم....
ولی خوشحالم که از  سرنوشت یکی از زنان محبوبم در طول تاریخ مطلع شدم. حتی اگر به صورت سطحی و گذرا باشد. 
این کتاب دو ایراد اساسی داشت: اول اینکه این کتاب فهرست منابع نداشت. در صورتی‌که داستانی که این چنین قراراست به صفحاتی از تاریخ بپردازد، باید درباره صحت اطلاعات به مخاطب خود اطمینان دهد. و این اتفاق برای من زمانی می‌افتد که با منابع مورد استفاده نویسنده مواجهه داشته باشم.

دوم اینکه عجله نویسنده برای بیان همه مطالبی که در نظر داشت، به وضوح مشخص بود و گاهی اوقات همین موضوع توی ذوق می‌زد. مثل جمله‌پردازی‌ها، شروع و پایان صحنه‌های مختلف داستان و عبور سریع از اتفاقات مهم....

داستان برای داستان شدن خیلی چکش‌کاری لازم دارد. در تمام طول مدت خوانش کتاب احساس می‌کردم نسخه اولیه نوشته شده توسط نویسنده مستقیما چاپ شده است.
کاش نویسنده یا ناشر برای این کتاب مقدمه‌ای در نظر می‌گرفتند تا حداقل از چالش‌های تولید این کتاب مطلع شویم.



و کاش ناشرهای به اصطلاح خودمان متعهد کمی بیشتر به فرم داستان نویسی متعهد بودند....
        

4