2.5

1399/4/21

«کوردِه» پرستار نیجریه ای، خواهر کوچک تری دارد به نام «ایولا» که عادت بدی دارد: کشتن دوست پسرهایش؛ اما او برای تمیزکاری و خلاصی از شر اجساد، متکی به مهارت و استعداد کورده است. چون او بهترین راهکارها را برای پاک کردن رد خون را بلد است: سفید کننده ها. ایولا فرزند طلایی خانواده است. زیبا، جذاب و فریبنده. لوس و ننر و احتمالاً جامعه ستیزی که خواهر صاف و ساده و مسئولیت پذیری مثل کورده هرگز نمی تواند امیدی برای رقابت با او داشته باشد؛ اما وقتی توجه ایولا به دکتر خوش تیپ و جذابی جلب می شود که از قضا کورده مدت هاست عاشق اوست، مجبور می شود تصمیم بگیرد. آیا او می تواند جان مردی را که عاشقش است نجات دهد و درعین حال، راز خواهرش را هم در سینه نگه دارد؟

داستان جذابی که به خوبی نشون می‌ده گذشته‌ی یه فرد یا افراد یه خانواده، چطور می‌تونه رو تمام زندگی‌شون سایه بندازه و مسیر و نقش‌هاشون رو تعیین کنه. هرچند منتظر پایان متفاوتی بودم؛ یه تصمیم بهتر، یه اتفاق یا تغییر در جهت درمان زخم‌های قدیمی... ولی خب، ظاهرا زندگی گاهی وقتا همینه.

اینکه داستان تو یه جامعه‌ی سنتی روایت می‌شد هم جالب و متفاوت بود و هم تلخ. تلخ به خاطر افکار مردسالارانه و خشنی که توش جریان داشت و به دخترای داستان آسیب زده بود، به خاطر نفرین زیباییِ (!) خواهر کوچکتر و تسلیم شدن خواهر بزرگتر به اینکه انگار تنها نقشش در زندگی محافظت از خواهر کوچیکشه و سهم خودش حسرته، به خاطر مردهایی که فقط زیبایی یه دختر براشون مهم بود و هیچ‌کدوم از ویژگی‌های دیگه‌ش رو نمی‌دیدن. و تلخ به این خاطر که این مسائل و موارد مشابه دیگه‌ای که تو داستان وجود داشت، فقط منحصر به جامعه و آدم‌های این کتاب نمی‌شه (هرچند به همه‌ی مردها و زن‌ها هم تعمیمش نمی‌دم).

با وجود این‌ها داستان کشش زیادی داشت و مدت‌ها بود کتابی رو اینقدر سریع تموم نکرده بودم.
یه دوراهی اخلاقی هم برای آدم می‌ذاشت که واقعا تو اون موقعیت‌ها چه تصمیمی درسته... و واقعا می‌شه قضاوت مطلقی کرد؟ نمی‌دونم.

بنظرم اصلا محتوای داستانی باحالی نداشت و اینجوری نبود که داستان تموم بشه و فقط نویسنده نشون داد که این اتفاق افتاده و نگفت که چرا

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.