معرفی کتاب حیدر اثر آزاده اسکندری

حیدر

حیدر

3.8
208 نفر |
78 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

60

خوانده‌ام

495

خواهم خواند

158

شابک
9786226837613
تعداد صفحات
380
تاریخ انتشار
1399/12/27

توضیحات

        عنوان این نوشتار مقابل بسیاری از ما را تنها به یاد یک نفر می‌اندازد، امیرالمومنین (علی علیه السلام).

و درست حدس زده‌اید، کتاب جدید آزاده اسکندری با سبک داستانی روایت می‌شود تا نگاهی متفاوت به زندگانی و شخصیت بزرگترین اسطوره تاریخ تشیع داشته باشد.

تمرکز اصلی کتاب دوران نه‌ساله زندگی عاشقانه و مومنانه امیر مومنان و سیده‌ بانوان است که از دریچه آن می توان به حوادث سالهای دوم تا یازدهم هجرت نگریست.

ماجرای پیوسته‌ای که در این کتاب نگاشته شده، حاصل تحقیق در صدها منبع معتبر است که با تطبیق روایات شیعه و اهل سنت به دست آمده است و در اثر آمیخته شدن با داستان‌ پردازی و طراحی فضا توسط نویسنده، برای مخاطبان جوان جذابیتی فزون تر یافته‌است.
      

لیست‌های مرتبط به حیدر

نمایش همه

پست‌های مرتبط به حیدر

یادداشت‌ها

24

f_altaha

f_altaha

1401/2/3

          نوشتن رمان تاریخی، آن هم تاریخ اسلام یعنی راه رفتن روی نخی باریک، رمان تخیل میخواهد و تاریخ صداقت و جمع این دو پارادوکسی است به شدت حساس و البته شیرین
واقعیت این است که خواندن تاریخ به صورت داستانی درهم تنیده و منسجم دل چسب تر است اما خب اگه این دلچسبی را میخواهی باید بپذیری که در بهترین حالت نویسنده انتخاب کند کدام گزارش تاریخی را نقل کند و کجا تخیل را وارد داستان کند. در این کتاب هم هرچند نویسنده تمام بخش های تاریخی را با پی نوشت و ذکر منبع مشخص کرده بود اما باز این ایراد را میتوان گرفت که گاهی مشخص نبود دقیقا از کجا تا کجای متن جز تاریخ است، به علاوه اینکه یکی از ویژگی هایی که این کتاب را از دیگر آثار متمایز می‌کرد این بود که از زبان خود مولا نوشته شده و خب همین از زبان اول شخص نوشتن تاریخی که اکثرا سوم شخص است خود باعث میشود گاهی برای به هم نخوردن سیر داستانی مجبور به اضافه و کم کردن و تغییر در آن شوی، که خود کار پر ریسک و خطرناکی است
 اما باز خواندن دوران زندگی امیرالمؤمنین با حضرت زهرا به زبانی ساده حداقل برای کسانی که کمتر سراغ کتب تاریخی می‌روند بی شک مفید است و آموزنده

فقط اینکه زمان داستان مربوط به زندگی مشترک پدرومادرامت است به معنای عاشقانه بودن رمان نیست و طبیعی است که بخش زیادی از داستان حول مسائل روز آن زمان و حتی غزوه های آن دوران باشد

اگر برای چاپ های جدید بخش منابع را از پی نوشت هایی که نکته ایی در آن ذکر شده جدا بشه خوانش بسیار روانتری خواهیم داشت
        

18

مریم :)

مریم :)

1401/6/26

26

          این کتاب همینطوری که از اسمش پیداست، قسمتی از زندگی حضرت علی (ع) هستش از ازدواج‌شون با حضرت فاطمه (س) تا شهادت بانو. متن روانی داره و مستند نوشته شده، همچنین منبع هر بخشی ذکر شده‌است. 
بعضی از دوستان انتقادات جدی به این کتاب وارد کردن، من جمله این نقدها اینست که از زبان یک معصوم نوشته شده و این درست نیست، من منکر مقام والای معصومین نیستم ولی پیامبران و امامان از جانب خداوند منصوب شدند که الگوی ما قرار بگیرن، ائمه برترین انسان‌ها هستند اما از جنس بشرند، اگر قرار باشه ما دائما اونها رو از خودمون جدا کنیم نمیتونیم تلاش کنیم بهشون نزدیک بشیم. اتفاقا من از اینکه داستان از زبان امیرالمؤمنین بود لذت بردم و احساس می‌کردم ایشون واقعا دارن این داستان رو بیان می‌کنند؛ به جد معتقدم این کتاب می‌تونه شروعی خوب برای باز شدن مسیر کتابهایی باشه که برای عوام قابل فهم و جذابند و در عین حال مستند و دقیق نوشته شدند. عزیزانی هم که در پی فهم عمیق‌تر و کامل‌تری هستن میتونن به اصل کتب تاریخی مراجعه کنن. ان شاءالله در آینده شاهد کتابهایی مشابه اما قوی‌تر خواهیم بود.
        

22

        خواندن این رمان تاریخی، که باقلمی شیوا و زیبا، خاطرات بزرگ مرد تاریخ را بیان میکند به همه توصیه میکنم. 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

7

          اولین بار که کتاب رو دیدم تقریبا ۲ سال پیش بود که یکی از فامیل های بنده کتاب رو دستم داد و گفت: بیا بخون!
اول فکر می کردم داره دستم میندازه چون آن موقع برایم خیلی بزرگوار بود و فکر می کردم کتاب هایی که می خوند به درد سن من نمیخورد. اما خیلی جدی بود. منی که بین دو راهی گرفتن و نگرفتن گیر کرده بودم آخر کتاب رو برداشتم و ادعا کردم که دارم میخونم ولی فقط یه نگاه کوچولویی بهش انداختم و بعد پسش دادم. بعدا توی کشوی یکی از کمد های خانه مان پیدایش کردم جوری که انگار کسی پنهانش کرده بود. آخر کنجکاو شدم بخوانمش.
باید بگویم که "حیدر" ظرفیت این را دارد که عاشقش بشوی و همراهش گریه کنی، اما نباید خوانده شود.
کتاب از زبان امام علی (ع) نوشته شده بود، یعنی عملا نویسنده خودش را گذاشته بود جای امام علی(ع)!
تا اینجا باز هم شاید مشکلی نباشد،
ولی مسئله این است که طرز زندگی امام با نوشته های نویسنده تطابق ندارد.
مثلا،
اگر چیزی که هر سال زنگ های پیام باهاش مواجه می شویم که امامین ما برای شاد کردن دیگران شوخی هم میکردند را در نظر بگیریم،
وقتی که توی کتاب از زبان امام علی(ع) نوشته شده بود:( شوخی ام گل کرده بود)، احتمالا دید غلطی از امام علی(ع) ایجاد میشه.
و خیلی جاهای دیگه ما این ضعف رو میبینیم.
کتاب زیبای "حیدر" نباید خونده بشه، و از اول هم نباید نوشته می شد..
        

13