معرفی کتاب آن سوی دریای مردگان اثر معصومه میرابوطالبی

آن سوی دریای مردگان

آن سوی دریای مردگان

4.2
30 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

51

خواهم خواند

20

شابک
9786226011327
تعداد صفحات
198
تاریخ انتشار
1398/2/28

توضیحات

        «آن سوی دریای مردگان»، رمانی هیجان انگیز درباره دو دنیا، موجودات فراواقعی و خطرهایی است که قهرمانان داستان با آن دست به گریبان هستند و یک پسر و دایی اش شخصیت های اصلی این رمانند که حرف و حدیث زیادی پشت سرشان وجود دارد. می گویند دایی پسر معتاد است و در داخل خانه اش جن وجود دارد. او در محله جن آباد و پشت غسالخانه زندگی می کند. «افشین» خواهرزاده آن مرد می خواهد حقیقت این ماجرا را کشف کند که ... .
      

لیست‌های مرتبط به آن سوی دریای مردگان

یادداشت‌ها

          در داستان آن‌سوی دریای مردگان، «افشین» قهرمان داستان، در گذشته و طی تصادفی مادرش را از دست داده است و ازآنجاکه فرایند سوگواری را به‌درستی طی نکرده است، همیشه در این خصوص احساس گناه می‌کند. به‌همین‌خاطر بعد از اطلاع از بیماری پدربزرگش به صرافت می‌افتد تا هرآنچه می‌تواند را به کار گیرد تا از مرگ او جلوگیری کند. فرایندی که به‌شکل ناخودآگاه برخاسته از ترس افشین از تجربه‌ی دیگرباره‌ی احساس گناه است.
هراس از مرگ پدربزرگ باعث می‌شود افشین پای در مسیری هولناک بگذارد به این امید که شاید بعد از ملاقات با اوته‌نه‌پیش‌تیم قهرمان بی‌مرگی اسطوره‌ی گیل‌گمش، به راز جاودانگی پی ببرد و از این طریق از مرگ پدربزرگش پیشگیری نماید.
رمان آن‌سوی دریای مردگان در زمره‌ی آثاری است که نویسنده در آن تلاش کرده است تا ضمن ارائه‌ی تصویری صحیح از مرگ، فرایند رویارویی قهرمان نوجوان داستان با فقدان نزدیکانش را ترسیم نماید.
--
بخشی از مقاله‌ی علمی-پژوهشی «بررسی نقش تصاویر هنری در مواجهه‌ی منطقی مخاطب نوجوان با مفهوم مرگ براساس الگوی ساختارهای نظام تخیل از منظر ژیلبر دوران (نمونه‌ی موردی رمان آن‌سوی دریای مردگان)» نوشته‌ی ایوب مرادی و سارا چالاک، که در شماره‌ی اول دوفصل‌نامه‌ی «تفکر و کودک» منتشر شده است.
        

3

          ردپای گیل‌گمش آنسوی دریای مردگان

معصومه میر ابوطالبی در زمینه نگارش داستان و رمان نوجوان فعال است او  با شناختی که نسبت به نیازها و دغدغه های این دوره‌ی سنی دارد، آثار قابل قبولی در عرصه ادبیات نوجوان عرضه کرده است.
او آثار خود را در قالب فانتزی که مطلوب مخاطبش است، تولید کند.
آنسوی دریای مردگان نیز به این سبک و سیاق به رشته تحریر در آمده است. راوی داستان، نوجوانی به نام افشین است که برای به دست آوردن راز عمر جاودان وارد جهانی دیگر می‌گردد. جهانی که دروازه ورود آن در دیوار منزل دوستش، جلال قرار دارد.

نام گذاری موجودات خاص و قابلیت های عجیب و غریب موجودات در راستای فانتزی بودن اثر، بدیع و جذاب است.
مثل غول انسان خور در فضای جنگل،گاو آسمانی، انسان یا حیوان راسو نما، نیمه مردگان و...
خلاقیت او تا حدودی فضای وهم آلود و وحشت به کار بخشیده است.
در حوزه محتوا و درون‌مایه نیز اثر موفق بوده است. نویسنده می خواهد به خواننده این نکته را گوشزد کند که جاودانگی انسان چندان هم مطلوب نیست و قهرمانان ما در جهان پشت دیوار این مضمون را دریافت می‌کنند.

اما ریتم کار در ابتدای اثر برای پذیرش عناصر فانتزی مناسب بود به تدریج که عمق و شدت حوادث زیاد می شود هنوز معرفی و ورود شخصیتها تمام نشده و این سبب می شود خواننده با سرعت بیشتری با حوادث تازه‌ی دیگری آشنا شده و از آن عبور کند.
اگر نویسنده در بخش‌هایی از کار معرفی موجودات و شهر ناشناخته و سایر عناصر را تمام می کرد و آنگاه به حوادث می پرداخت بهتر بود و جهان برساخته‌ی او باورپذیرتر می‌شد.
در حال حاضر در نیمه دوم کتاب علاوه بر آشنایی با موجودات عجیب، همزمان و قبل از اینکه این موجودات در باور ما بنشیند از ماجرایی به ماجرایی دیگر و حادثه ای به حادثه دیگر می رویم و خواننده گمان می کند نویسنده هرچه خلاقیت داشته در خلق یک جهان آشفته و پر اتفاق خرج کرده. جهانی که آنطور که شایسته است مخاطب به آن نزدیک نمی شود و می داند فقط گذرا باید از آن عبور کند.

امتیاز این کتاب را احتمالا ۳.۵ خواهم داد . به علت آشفتگی و تعدد وقایع نیمه دوم کتاب که سبب می شود خواننده جزییات داستان را خیلی زود فراموش کند. 
با این حال خواندن کتاب را به نوجوان توصیه می‌کنم زیرا نکته منفی و سلبی خاصی در حوادث کتاب وجود ندارد و عناصر فانتزی جذابی دارد.

#آنسوی_دریای_مردگان
#معصومه_میرابوطالبی
#نشر_طوطی

https://eitaa.com/vazhband
        

25

        این کتاب اولین رمانی هست که از خانم میرابوطالبی خواندم و جزو ژانر وحشت و ترس دسته بندی می‌شه.
من اهل کتاب ترسناک خواندن نیستم و هیجان کتابای فانتزی و علمی تخیلی، بدون وجود عاملی لرزه بر تن انداز برام کافیه (بگذریم از اینکه مقدار وحشت خیلی از کتابای این ژانر واقعا خیلی کمه) اما دوست داشتم بدونم توی این کتاب تالیفی چه خبره.
داستان از نگاه افشین، پسر نوجوانی که از ناحیه پا برای همیشه دچار معلولیت شده و با عصا راه میره، روایت میشه. مادر افشین فوت کرده و اون با پدر و مادربزرگ و پدربزرگی که توی روستا به خوبیش شناخته میشه، زندگی می کنه.
پسری به اسم جلال، هم کلاسی افشین هست. جلال هم پدر  و مادرش رو از دست داده و داییش که ظاهر الصلاح هم نیست در محله‌ای متروک و عجیب زندگی می‌کنه.
افشین سعی می‌کنه به طریقی وارد خونه دایی افشین بشه تا بفهمه تو خونه‌ی اون‌ها چه‌خبره  و اونجاست که به رازی پی می‌بره؛ رازی که پای اون رو به دنیایی جدید با موجوداتی عجیب و اتفاقاتی عجیب‌تر باز می‌کنه.
در کل به نظرم کتاب خیلی عمیق صحنه‌های ترسناک رو باز نمی‌کنه(من هیچ جا نترسیدم😅) و به همین دلیل این کتاب رو برای نوجوانی که در سنین پایین دنبال کتابای ترسناکن، گزینه مناسب و  بی اسیبی ‌می‌دونم. داستان هم جذابه و نویسنده دائم خواننده رو با سیر تندی از  اتفاقات مختلف همراه می‌کنه.
در کتاب از  موجودی به نام*اوته‌نه‌پیش‌تیم* نام برده میشه. من گمان می‌کردم این اسم رو نویسنده خودش ساخته اما گویا این اسم متعلق به حضرت نوح هست. ولی نتونستم ارتباطی بین شخصیتی که این اسم رو داشت با حضرت نوح پیدا کنم😁.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

22