معرفی کتاب مانون لسکو اثر آنتوان فرانسوا پرو مترجم مجید حائری

مانون لسکو

مانون لسکو

3.6
14 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

22

خواهم خواند

32

شابک
9649317287
تعداد صفحات
224
تاریخ انتشار
1382/5/19

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        نویسنده کتاب "آبه پروو "با بیانی روشن، فساد رایج در میان فرانسویان آن دوره را نشان می دهد .او با قلمی زنده و تاثیر گذار به زشتی خیانت همسران، زیانهای قمار،  هوسرانی، رشوه، عشقهای دروغین و کلاهبرداری اشاره می کند و به دختران جوان، درس  وفاداری و محبت به شوهران می آموزد تا به دنبال سرابی بیهوده و تجملات ویرانگر  نروند و بدانند تنها سبب خوشبختی، پول نیست .مانون لسکو معشوقه شوالیه دگریو  دختری است هوسران و خواهان پول و تجملات .او با اینکه با تمام وجودش به دگریو عشق  می ورزد ولی برای بدست آوردن پول دست به هر کاری زده و به دگریو خیانت می کند . این رفتار مانون ذره ای از علاقه دگریو به او نمی کاهد .دگریو بخاطر مانون دست به  اعمال بی خردانه ای می زند .او به همه چیز خود از جمله خانواده اش پشت می کند .ولی  سر انجام این عشق چیزی نیست جز ...
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

یادداشت‌ها

          مانون لسکو اثری است که در بطن خود پرسش‌های بنیادین فلسفی درباره عشق، اخلاق، اختیار و سرنوشت را مطرح می‌کند. داستان عشق میان د گرینو و مانون، تضادی عمیق میان ایده‌آل‌های انسانی و وسوسه‌های زمینی را بازتاب می‌دهد.

د گرینو، نماینده عشقی خالص و فداکارانه است که حاضر است تمام قواعد اجتماعی و اخلاقی زمان خود را برای معشوقش زیر پا بگذارد. او در مسیر عشقش، هویت، مقام، و حتی وجدان خود را قربانی می‌کند. اما این عشق، همان‌قدر که عمیق و خالص است، کور و خودویرانگر نیز هست. او در مواجهه با مانون، که نماد جذابیت، آزادی و لذت‌طلبی است، اختیار خود را از دست می‌دهد و به بازیچه‌ی امیال خود و مانون تبدیل می‌شود.

از سوی دیگر، مانون را می‌توان شخصیتی دید که اسیر وسوسه‌های زندگی مادی است. او با وجود عشقی که به د گرینو دارد، نمی‌تواند از جاذبه‌های رفاه، قدرت و امنیت مالی چشم‌پوشی کند. مانون، تصویری از آزادی انسانی است که بدون تعهد به اصول اخلاقی و اجتماعی عمل می‌کند، اما در نهایت این آزادی او را به فنا می‌کشاند.
        

17

        به نام خدا 
مانون لسکو جریان عاشقی شوالیه ‌ای هست که حاضره هر کاری کنه تا فقط در کنار عشقش باشه. ابتدا به نظر کتاب جالبی نمیومد مخصوصا اینکه شوالیه خیلی منو حرص می‌داد ولی کم‌کم خوب شد.
شوالیه عزیز با اینکه در طول کتاب خیلی منو حرص دادی و اعصابم رو به بازی گرفتی ولی ازت ممنونم که در هر شرایطی به عشقت وفادار بودی. همه رفتارهات رو تایید نمیکنم ولی وفاداری و عشقت منو تحت تاثیر قرار داد.
مانونی که نمیدونم قراره برام عزیز باشی یا نه ولی کاش بیشتر قدر شوالیه رو میدونستی و اینقدر اذیتش نمی‌کردی ولی با اینحال خوشحالم در پایان کتاب متوجه  عشق ارزشمند شوالیه مون شدی. 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

15

          ما اینجا دختری داریم زیبارو به نام مانون ، که شوالیه د گریو عاشق اون میشه، منطق عشق شوالیه فقط زیبایی مانون هست. و مانون عاشق بهره مندی از لذایذ زندگیه. همین باعث میشه شوالیه در چرخه ای بیفته برای فراهم کردن این لذتها و مدام در تشویش زندگی کنه، کتاب در واقع شرح این نگرانی ها و فعالیت هاییه که شوالیه برخلاف طبقه اجتماعیش برای محافظت از عشق مانون انجام میده.
سراسر کتاب، ما روایت رو از دیدگاه شوالیه میخونیم باید با منطق اون پیش بریم و شخصیت آدم هارواز دیدگاه اون بررسی کنیم. شوالیه دلیل زندگی رو در یک هدف میدونه و هر توجیهی  برخلاف اون رو بی پایه و اساس میبینه ، پس ما یا با شوالیه ایم یا درک درستی از زندگی حقیقی نداریم.
این کتاب برخلاف آثار کلاسیک دیگه خیلی به جزئیات نمیپردازه و مدام در پی تعریف خود اتفاقات داستان هست نه حاشیه های اتفاقات.
واقعا این به ترتیب خوندن آثار کلاسیک داره کمک میکنه تو ذهنم شکل بگیره که سیرداستان نویسی از کجا به کجا رسیده. 
احوالات درونی شخصیت ها در لفافه بیان نمیشه و ما اونها رو کاملا عیان و واضح و البته خیلی هم اغراق آمیز از زبون خود شخصیت ها میخونیم .
به نظر میاد آقای افغانی شیوه عاشقی سید میران رو در کتاب شوهر آهو خانوم از شوالیه این کتاب وام گرفته.
        

31