معرفی کتاب زنده به گور اثر صادق هدایت

زنده به گور

زنده به گور

3.5
18 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

42

خواهم خواند

6

شابک
9789647736701
تعداد صفحات
112
تاریخ انتشار
1401/1/1

توضیحات

        زندهبگور مجموعه داستانی از صادق هدایت است که در سال 1312 منتشر شد. این کتاب مشتمل بر 9 داستان کوتاه است که به ترتیب عبارت اند از: زنده به گور، حاجی مراد، اسیر فرانسوی، داوود گوژپشت، مادلن، آتش پرست، آبجی خانم، مرده خور ها و آب زندگی. مهم ترین داستان این کتاب زنده به گور است که نام کتاب هم بر گرفته از این است. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که داستان زنده به گور در مورد خود صادق هدایت است و آینه ای از تجربیات و شخصیت وی می باشد. این داستان در مورد مردی که تا دوران جوانی اش در ایران زندگی کرده و سپس به خارج مهاجرت کرده است. او از همه کس و همه چیز بیزار است حتی از خودش هم بیزار است و قصد خودکشی دارد، خودش را جلو ماشین می اندازد، سعی می کند با مبتلا شدن به بیماری کار را تمام کند، حتی سم می خورد و در اخر هم تلاش می کند با خوردن تریاک خودش را از بین ببرد اما هیچ کدام از این راه ها به نتیجه نمی رسند. او حتی در خودکشی هم موفق نمی شود، ولی در پایان داستان متوجه می شویم که این مرد دیوانه بوده و این ها یادداشت هایی است که از او باقی مانده چرا که مرده است. در کل داستان آمیزه ای از افسردگی و اختلال شخصیت است، ویژگی هایی که در اکثر داستان های هدایت به چشم می خورد. این تیپ شخصیت ها نیز در زندگی واقعی وجود دارند و خیلی دور از ذهن نیستند، آدمی که رنج می کشد و درگیر یک سلسله افکار رنج آور است، چون ارتباطش با واقعیت کاملا قطع نشده، از وضعیت خودش آگاه است. اما این فهمیدن مطلع بودن از رنج کشیدن، به معنی تسلط بر خود داشتن نیست، در افکار وسواسی این حالت ها وجود دارد.
      

لیست‌های مرتبط به زنده به گور

یادداشت‌ها

          کتاب حاضر از نویسنده ی معاصر کشورمان است که سالها ممنون الچاپ بود. صادق هدایت از بهترین و غمگین‌ترین نویسندگان دوران معاصر است که بوف کور‌ش شهرت جهانی دارد. زنده به گور  نیز مانند سایر آثار هدایت از غمی بی انتها برخوردار است.
کتاب حاضر از نظر لغوی و ادبی بسیار قوی است. به گونه‌ای که گویی روح نویسنده در آن دمیده شده. داستان در ابتدا اوج ناامیدی یک جوان را به تصور می کشد که برای ادامه کارها و زندگی خود دلیلی پیدا نمی‌کند و حتی تلاش‌های او برای خودکشی نیز بی نتیجه است و او از این ماجرا نیز ناامید می شود. گویی از مرگ دست کشیده و از زندگی خسته شده. درست شبیه به زندگی واقعی‌ خود نویسنده. هدایت از آن دسته نویسندگان است که آثارش معمولا ارتباطی بی‌واسطه با خود او و تجربیاتش دارد.
او در این قصه پردازی توانسته فرهنگ عامه را در آن برهه زمانی بخوبی به تصویر بکشد. 
صادق هدایت بخوبی اعتقادات خود را در داستان‌هایش می گنجاند و در عمق روح و جان خواننده رسوخ می‌کند و قدرت بالایی در تحمیل افکارش به خواننده را دارد از این رو گاهی با خود می‌اندیشم خواندن آثار او خطرناک هم هست.
        

1