کنسرو غول

کنسرو غول

کنسرو غول

مهدی رجبی و 1 نفر دیگر
3.4
21 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

55

خواهم خواند

6

ناشر
افق
شابک
9789643699680
تعداد صفحات
212
تاریخ انتشار
1397/10/18

لیست‌های مرتبط به کنسرو غول

یادداشت‌ها

          هو الجبار. هو القهار.

۱. هم‌زمان دو روایت را پیش می‌برد. نقطه‌ی قوت جدی کتاب همین است به‌نظرم.
اوایلش می‌گفتم: زبان دو روایت یکی‌ست و جدایی‌شان  چندان به چشم نمی‌خورد و در حد ظاهری/اعتباری می‌ماند. اما رفته‌رفته این تفاوت بیش‌تر شد؛ به‌گونه‌ای که بتوان بین دو روایت، تفاوت مشهود دید! گمانم نویسنده عمدا این کار را کرده‌است.

۲. کارکرد آموزشی و لحن آموزگارمآبانه‌ی نویسنده، سایه انداخته‌است! هر چند سعی در پنهان‌کردنش دارد.. شاید نقطه‌ی ضعف جدی کتاب این باشد.

۳. برخی از خلاقیت‌های نویسنده را بسیار دوست داشتم و دارم:
صفحه‌های سفید داستان پرویز.
شگفتی‌های اعداد و ریاضی.. نوار موبیوس!
عقبکی‌گفتن واژه‌ها! ماوخیمن به‌جای نمی‌خوام:)
عنصر جادویی غول کنسرو.
دست‌کاری کردن دستور زبان جمله‌ها.

۴.  شخصیت‌ها در روایت اصلی...احتمال می‌دهم کلیشه‌ای باشند. بیش‌تر جذابیت حاصل کنش‌ها و رخ‌دادها است تا خود شخصیت‌ها؛ اگرچه در همین دو، شخصیت‌پردازی پیش می‌رود. و البته در کنسرو غول با دگرگونی شخصیت اصلی و مادرش، هم‌راه می‌شویم.
شخصیت‌پردازی در روایت دوم (داستان پرویز) ضعیف است؛ ضعیف! به‌نظرم.

۵. کمی طول کشيد تا جذبش بشوم؛ بیش‌تر به‌خاطر زبان اتابک کرمی (شخصیت اصلی) اما ارزشش را داشت. شکر.
        

4

        توکا که پدرش را از دست داده و مادرش هم افسرده شده، در مدرسه هم برایش قلدری می‌کنند. او که انباشته از خشم و غم و احساسات منفی است دوست دارد جنایتکار شود و از بانک سرقت کند. روزی در کوچه‌ای خلوت پیرزن دستفروشی را می‌بیند و از او کتابی می‌خرد با عنوان خاطرات یک جنایتکار. او که از خواندن کتاب هیجان‌زده شده دوباره سراغ پیرزن می‌رود و این بار کنسروی از بساط او برمی‌دارد که پیرزن ادعا می‌کند در آن غول و جن زندانی کرده. از همین جا سر و کله غول کنسروی به‌خانهٔ آن‌ها باز می‌شود و کم‌کم تغییراتی در زندگی توکا رخ می‌دهد...
آغاز کتاب خیلی تو ذوقم زد. شروعی پر از خشونت و حجم بالای الفاظ ناپسندی که توکا به کار می‌برد، ادامه دادن کتاب را برایم سخت کرده بود. با هر زحمتی بود ادامه دادم و پشیمان نیستم. ولی فکر می‌کنم خواندن آن را به هر نوجوانی نمی‌توان توصیه کرد هر چند به نظرم  احتمالا پسران بالای دوازده سیزده سال از این کتاب خوششان بیاید.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

13