مظفر سالاری و 1 نفر دیگر
3.1

1399/5/8

لیست‌های مرتبط به شب صورتی

|.به نام خدا.|
نشر معارف: «مدیریت عشق مسئله کتاب "شب صورتی" است. داستان کتاب به مدیریت عشق یک نوجوان می پردازد. »
کتاب اصلا در این زمینه موفق نیست و بلکه بر عکس  آسیب رسان هم هست .
«!خطر لو رفتن داستان!»
سینا شخصیت اصلی داستان طی اتفاقاتی عاشق نگین دوست خواهرش می شود . هر دو سینا و نگین شخصیتی اخلاقی و مذهبی دارند و این گونه داستانی با محوریت عشق نوجوانی و مذهب شکل می گیرد . این مسئله  که سینا عاشق شده است اما اعتقادات مذهبی دارد ، چالشی عمیق و موقعیتی به شدت دراماتیک محسوب می شود . اما این سوژه ناب هدر می رود.
 در واقع نویسنده گره خیلی سخت و محکمی ایجاد می کند اما به طرز خیلی غیرمنطقی ای مسئله را حل می کند .
به صورتی که در زیر می آید:
نگین هم عاشق سینا شده و پدر و مادر نگین هم که متوجه می شوند اصلا ناراحت نمی شوند و پدر و مادر سینا هم مشکلی ندارند. دو خانواده  با هم هماهنگ می کنند تا بچه ها هفت هشت سال بعد با هم ازدواج کنند و تا آن موقع باید تقوا پیشه کنند و درس بخوانند(!). همه  هم با این پیشنهاد موافق هستند . در واقع همه ی آن چالش عظیم با تمام جوانبش ، با بخت و اقبال ، حل و فصل می شود و همه به خوبی و خوشی به زندگی ادامه می دهند.  .( اگر خانواده ها راضی نبودند؟ ، اگر نگین سینا را دوست نداشت؟ ، چگونه این هشت سال را تحمل کنند؟ و ...) این ها سوالاتی هستند که نویسنده بی پاسخ می گذارد.
به قول چخوف «چنین چیزهایی در زندگی واقعی وجود ندارد.»
 غیر از بحث فنی ، پایان بندی داستان از نظر تربیتی و فرهنگی هم یک اشتباه مسلم است.
 این راه حل فانتزی برای مسئله ای به مهمی عشق نوجوانی قابل اجرا نیست .

دیگر اینکه  خانواده ها بعد از اینکه متوجه می شوند این دو نوجوان عاشق هم هستند. زمانی که سینا مریض است ، نگین را به عیادتش می فرستند(!) . این دیگر چه جور معتقدات مذهبی ست ؟.

آقای سالاری اصرار دارند هیچ کس در نهایت امر تنها و بی همسر نماند . مثلا پدربزرگ تنهای سینا  که همسرش فوت کرده با مادربزرگ نگین ازدواج می کند !.
نتیجه اینکه از نظر فنی فارغ از اینکه هر کسی چه سلیقه ای دارد ، شب صورتی رمان ضعیفی ست و
همین واقعی نبودن برای ضعیف بودنش کفایت می کند . ( هرچند  کلیشه ای بودن را هم می شود به آن اضافه کرد.)
در بحث محتوا هم من روان شناس نیستم و در امور تربیتی هم سر رشته ندارم که بخواهم راه حلی برای مدیریت عشق نوجوانی بیان کنم اما مطمئنم روشی که این رمان بیان می کند صحیح نیست .

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

این کتاب خیلی چیزا به من یاد داد
اول اینکه زود قضاوت نکنم و کتابی رو صرفا به خاطر متفاوت بودن نصفه رها نکنم
دوم اینکه همیشه به خدا اعتماد کنم و جوری که اون میخواد رفتار کنم...

داستان درباره ی یه خانواده ی مهربون و همدله که کنار هم دیگه ماجرا ها و اتفاقات مختلفی رو به خوبی پشت سر میذارن
میشه اسمش رو گذاشت یه رمان خوب و آموزنده مخصوص نوجوون ها(شایدم بزرگ تر ها!)
نویسنده سعی کرده بود مفاهیم خوبی مثل احترام به بزرگتر،اعتماد و توکل به خدا،دوری از گناه،مشورت کردن،آشتی کردن،حفظ آبروی مومن،بخشیدن،صبوری و خیلی چیزهای دیگه رو تو داستان بگنجونه و موفق هم بوده.
یه ویژگی خوبی هم که برای من داشت این بود که با شخصیت اصلی داستان یعنی سینا، هم سن بودم و تا حدودی احساسات و افکارش برام قابل درک بود
در کل اصلا از خوندنش پشیمون نیستم

تو نظرات دیدم بعضیا میگن پایان خوبی نداشت یا درباره ی عشق سطحی دوره ی نوجوونی بود و....
درحالی که من این برداشت رو کردم که اتفاقا نویسنده کاملا حال و هوای نوجوونی رو درک کرده و اتفاقا پایان خوبی هم داشت
همیشه که نباید آخر همه ی قصه ها کلاغه به خونش برسه
یبارم باید نویسنده پایان رو یجوری بنویسه که ما خودمون تا ته داستانش بریم!