سفر به آن سوی دریاها

سفر به آن سوی دریاها

سفر به آن سوی دریاها

4.5
73 نفر |
33 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

143

خواهم خواند

40

کتاب سفر به آن سوی دریاها، نویسنده مهدی میرکیایی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سفر به آن سوی دریاها

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به سفر به آن سوی دریاها

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم......... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

یادداشت‌های مرتبط به سفر به آن سوی دریاها

            اولین کتاب از مجموعه سرگذشت استعمار، کتاب خوبی بود. ماجرای شروع کشف و تصاحب سرزمین های جدید توسط پرتغال و اسپانیا، خون بومی هایی که در این میان ریخته شد، اموالی که به غارت رفت و ظلم هایی که به بومیان شد، رقابت هایی که میان این دو کشور بر سر تصاحب سرزمین های ثروتمند شکل گرفت و ...
بیان داستانی نویسنده هم به نظر می آید تاریخ را هم برای مخاطب اصلی کتاب یعنی ۱۳+ جذاب کرده و هم برای مخاطب بزرگسال قابل استفاده است. هر چند که در بعضی قسمت ها مطالب خیلی شفاف بیان نشده است و نیاز به توضیح بیشتر دارد.

دو نکته به نظرم آمد که شاید در نظر گرفتنش کار را قوی تر می کرد:
۱‌. نقشه: اگر کتاب را فقط به خاطر اینکه داستانی را بخوانید و رد شوید نمی خوانید قطعا نقشه لازمتان می شود به خصوص برای گروه سنی ۱۳+، ولی کتاب نقشه نداشت و اگر آشنایی تان با نقشه جهان خوب است باید همه را در ذهن تصور می کردید و اگر آشنایی تان با نقشه جهان خوب نیست باید برای اینکه بفهمید کلمب و ماژلان و ... از کجا به کجا رفتند،نقشه به دست یا کره جغرافیایی به بغل کتاب را می خواندید. چون نقشه نداشت و مسیر حرکت به صورت تصویری مشخص نبود در بعضی از قسمت ها مثل صفحه ی  ۵۲ بین آنچه در کتاب آمده با آنچه در نقشه ی فعلی جهان به چشم می خورد به نظرم همخوانی وجود نداشت.
۲. حجم متنی کتاب کم است، حدودا شاید به ۱۲۰ صفحه برسد. پس کل کتاب را یکجا بخوانید وگرنه مجبور می شوید هر بار برای ادامه ی مطالعه، سری به قسمت های قبل بزنید. چون تاریخ استعمار به صورت داستان کوتاهی نوشته شده و برای هر دو صفحه ای عنوان مجزا در نظر گرفته اند، در کل، داستان خط سیر منطقی دارد ولی این توقف های کوتاه به خاطر عوض شدن عنوان، انگار سکته ای در خواندن و پیگیری موضوع برای من ایجاد کرد.

بعضی از منابع مورد استفاده نویسنده در انتهای کتاب آمده، توقع پاورقی نداشتم (با اینکه در بسیاری از جاها به نظرم لازم بود و به فهم بیشتر کمک می کرد) چون قطعا حجم کتاب را افزایش می داد و شاید برای گروه سنی مورد نظر این حجم تاریخ خوانی حتی به صورت داستان حوصله سر بر باشد. ولی کاش حداقل در همان انتهای کتاب منابع به صورت تفکیک شده برای هر داستان می آمد تا علاقه مندان به هر بخش بدانند برای مطالعه بیشتر به کدام منابع می توانند رجوع کنند.
          
            سفر به آن سوی دریاها اولین جلد از سرگذشت استعمار هست. این کتاب، برای رده سنی نوجوان البته بالای ۱۳ سال  است. مطالب ساده و روان و تا حدی داستان گونه است. این کتاب، داستان سرآغاز استعمار اروپاییان در سایر نقاط جهان، البته به شیوه شناخته شده برای ما است. سفرهای ماجراجویانه‌ و طمع کارانه که سرنوشت مردمان ساکن بر کره زمین رو، تغییر داد. تجربه کروی بودن زمین و سفر بر دور دنیا و ... البته در این جلد فقط استعمارگری پرتغال و اسپانیا (که گویا سردمدار استعمار بودند) مطرح شده و کشورگشایی اونها از شرق تا ژاپن و از غرب تا قاره آمریکا رو بیان کرده.
 مشکل قابل توجه نبود تاریخ برای خیلی از ماجراهاست، اینجوری امکان تحقیق گرفته می شه. حتی همزمانی وقایع شاید خیلی مشخص نباشه. همین طور نام‌ها فقط به فارسی ذکر شده که جستجو و تحقیق رو سخت کرده و منابع هم بدون هیچ ارجاعی در متن در انتهای کتاب اومده که عملا بی استفاده‌اش کرده.
اطلاعات نسبتا خوبی به مخاطب خودش می ده. در حدی نتیجه‌گیری محقق و نویسنده رو هم بیان می کنه که از زاویه‌ای، می تونه مفید باشه. 
نکته‌ای که توجه‌ام رو جلب کرد، اصرار کشیشان و حاکمان استعمارگر مثل اسپانیا و پرتغال بر تغییر مذهب مردمان کشورهای استعمار شده است. اصرار و اجبار به گرویدن به آیین مسیحیت و انجام هر نوع خشونت در این راه! جالبه که در قرن های اخیر بر همه این خشونت ها پرده کشیده شده و چهره‌ی دیگری نمایش داده می‌شه.
در مجموع برای مخاطب خودش، یعنی نوجوانان، گزینه مفید و اگر به تاریخ علاقه مند باشند گزینه جذابیه.
          
            بسم الله

با اینکه این مجموعه برای نوجوانان نوشته شده است ، ولی واقعاً برای بزرگسالان هم شیرین، جذاب و مطالب بسیار مهم و مفید تاریخی و عبرت آموزی دارد.

نکاتی مهم از جلد اول مجموعه سرگذشت استعمار:
آغاز استعمار و بردگی مناطق قاره های آفریقا، آمریکا و بخش های شرقی آسیا توسط پرتغال و اسپانیا برای بدست آوردن ادویه و بخصوص طلا!

در هر منطقه ای که وارد میشدند اولا آنها را از طریق تطمیع و فریب با کالاهای بی ارزشی که برای مردمان آن مناطق تازگی داشت و ارزشمند به نظر می رسید مطیعشان می ساختند
و یا با زبان زورِ توپ و سلاح های جنگی که بومیان از آن بی بهره بودند آنجا را تصرف می‌کردند و لحاظ اقتصادی به وابستگی و بردگی خود درمی آوردند،
قدم بعدی ایجاد وابستگی فرهنگی بود، یعنی بومیان مناطق مختلف باید حتماً فرهنگ و آیین خود را کنار می گذاشتند و مسیحی میشدند، چراکه برای تسلط بهتر بر آنان باید بر ذهن و فکر و سبک زندگی آنها سلطه پیدا میکردند، 
قدم آخر هم گسترش مصرف شراب در میان بومیانی بود که تا به حال چنین نوشیدنی سرمست کننده ای ننوشیده بودند، و این آخرین حلقه ی بردگی و تسلیم آنها به استعمارگران، یعنی بی بند و بار شدن بود...