معرفی کتاب آن دختر یهودی اثر خوله حمدی مترجم اسماء خواجه زاده

آن دختر یهودی

آن دختر یهودی

خوله حمدی و 1 نفر دیگر
4.0
73 نفر |
28 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

170

خواهم خواند

29

شابک
9786008460909
تعداد صفحات
382
تاریخ انتشار
1399/7/7

توضیحات

        «قلب نیامِ خاطرات است، شمشیر خاطرات را در قلب فرو می برم و آن را بیرون می کشم...»
«آن دختر یهودی» داستانی بر اساس سرگذشت واقعی دختری یهودی به اسم ندی است که نویسنده با او در تالار گفتگوهای اینترنتی آشنا شده است. خوله حَمدی پس از شنیدن سرگذشت متاثرکننده ندی از تالار گفتگو خارج می‌شود، اما نمی‌تواند به او فکر نکند. پس ایده این رمان در ذهنش شکل می‌گیرد و آن را می‌نویسد.
      

لیست‌های مرتبط به آن دختر یهودی

نمایش همه
سرزمین مقدس: سفری به فلسطین تاوان عاشقیزخم داوود

فلسطین

24 کتاب

کتاب‌هایی درباره‌ی فلسطین و رژیم صهیونیستی: ۱- تاوان عاشقی (ماجرای عشقی مربوط به دختری از غزه) ۲- زخم داوود (رمانی درباره سه نسل فلسطینی و تاریخ اشغال فلسطین) ۳- کاپوچینو در رام الله (خاطرات یه خانم ساکن کرانه باختری از زندگی در آنجا) ۴- جایی که خیابانها نام داشت (داستان نوجوان، نوجوان فلسطینی که باهمراهی دوست مسیحی اش سامی در اقدامی متهورانه خطری بزرگ را به جان میخرد و از اردوگاه آوارگان وارد منطقه ممنوعه در سرزمین مادری اش میشود تا حقوق خود و خانواده اش را بجوید) ۵- ده غلط مشهور درباره اسرائیل ۶- مجموعه رمان خانه عنکبوت (داستان نفوذ در موساد) ۷- مجموعه تو زودتر بکش (روایت نیروهای اسراییلی از ۶۰ سال ترور) ۸- من پناهنده نیستم (این رمان روایت پناهندگی فلسطینیان و جنگ داخلی لبنان و حمله اسراییل به این کشور است، رنج هجرت و قتل عام و وقایع بزرگی که بعد از پیمان اوسلو بر سر فلسطین آمده است.) ۹- حقیقت سمیر (شخصیت قنطار، قدیمی ترین اسیر لبنانی در بند اسراییل، در این کتاب ترسیم می‌شود و وضعیت وی در زندانهای رژیم اشغالگر قدس و تشکیل گروههای مقاومت در داخل زندانها را نمایان می‌کند.) ۱۰- از کشمیر تا کاراکاس (سفرنامه سرباز روح‌الله) ۱۱- سرزمین مقدس (سفرنامه گی دولیل به سرزمین اشغالی) ۱۲- آن دختر یهودی (رمانی درباره ندی دختری از یهودیان قانا در جنوب لبنان است که عاشق جوان مسلمانی به اسم احمد می‌شود.) ۱۳- سفیر قدس (خاطرات حسین شیخ الاسلام) ۱۴- متاستاز اسرائیل ۱۵- ما هم هستیم (جنگ ۳۳ روزه) ۱۶- فرمان یازدهم ۱۷- اسرائیل اسیر (خاطرات شهید داوود حنیفه) ۱۸- بازگشت به رام الله (خاطرات بازگشت یک فلسطینی بعد از ۳۰ سال به وطنش)

31

یادداشت‌ها

          کتاب" آن دختر یهودی"
خیلی وقت بود که بین کتابهای دیگر جا داشت و چشمم به آن میخورد. اول مادرم آن را خواند و حسابی از آن خوشش آمده بود. تصمیم داشتم بخوانمش ولی انگار موقعیتش پیش نمی آمد. تا اینکه کتاب را به دوستم امانت دادم. تقریبا چند ماه یا شاید هم یک سال کتاب پیشش بود. کتاب را خواند. حتی استوری هم از آن گذاشت، من را هم تگ کرد و بابت کتاب از من تشکر کرد. بعد از من اجازه خواست تا کتاب را بین دوستان و اقوامش امانت دهد تا همه بتوانند این کتاب را بخوانند. گمان می کرد من کتاب را قبلا خوانده ام. خلاصه به همین دلیل زمان زیادی طول کشید تا کتاب به دستم برسد. اولین شبی که شروع به خواندنش کردم حالم بسیار بد بود. ولی از توی رختخواب ماندن خسته شده بودم. پس قرص مُسکنی به همراه شیرینیِ گل محمدی و چای کَرَک برداشتم و کتاب را ورق زدم. آنقدر مجذوب کتاب شده بودم که از ۱۲ شب تا ۶:۱۵ صبح را به کتاب خواندن گذراندم! به مهمانی رفتم و باز هم کتاب را مشتاقانه می خواندم.شبهایی که با نورِ گوشی ادامه‌ی کتاب را می خواندم تا مزاحم خواب بقیه نشوم. این اشتیاق بیشتر به این دلیل بود که نویسنده در ابتدای کتاب به واقعی بودن آن اشاره میکند.البته نمیدانم چند درصدش را در برمی‌گیرد. با شخصیت های کتاب زندگی کردم. با ندی، احمد، ریما،حسان و... .زندگیِ پر فراز و نشیب آنها مرا غرق در بُهت و ناباوری میکرد. هر لحظه از خودم میپرسیدم آیا واقعا این یک روایت واقعیست؟!
حس ذوق، تعجب، خشم، ناامیدی و امیدواری که در طول داستان مرا همراه میکرد. انگار که در میان آنها در تونس و لبنان زندگی کردم.
هر چه به انتهای کتاب نزدیک میشدم جریانات جالب و شگفت انگیز مانع از توقف من میشد. هیجان زیادی که همراه با تپش قلب راه نفسم را می بست. خودم را جای شخصیت ها میگذاشتم که آیا واکنش و تصمیم من هم مانند آنها بود؟! با پایان یافتنِ کتاب قلبم را پیش شخصیت های بی نظیرش جا گذاشتم. بلافاصله بعد از بستن کتاب به شدت دلم برای همه آنها تنگ شد.
        

5

maryam torabi

maryam torabi

1403/8/14

          کتاب آن دختر یهودی یک کتاب عاشقانه ‌ی معمولی و با همان چاشنی معمول مثلث عشقی  اما واقعی، به شما چالش های یهودیانی رو نشان میدهد که اسلام را به جای دین خود انتخاب میکنند و در این راه با امتحانات و الطافی از سمت خدا روبرو میشوند.
کتاب آنگونه که تصور میکردم نبود و این موجب نارضایتی من و دلچسب نبودن کتاب برای راغب شدنم به ادامه دادنش شد اما چون دلیل اصلی که کتاب را انتخاب کردم واقعی بودن آن بود مجبور بودم ادامه بدم.
شاید یکی از دلایلی که کتاب برای من تکراری به نظر میرسید خواندن کتاب هایی با تم داستانی و جوابگو به شبهات عامیانه مثل سن عایشه برای ازدواج با رسول الله بود که موجب شده بود من از نظر این سبک کتاب‌ها تا حدی اشباع بشوم و این کتاب هم چندان چیز جدیدی برای من از این حیث نداشته باشد، البته اگر بخواهم صادقانه بگویم چندتایی مطلب جدید در خصوص دین یهودیت فهمیدم که این خود مایه مسرت من شد که حداقل کتابی بی فایده نخوانده باشم. مطالبی مثل اعتقاد نداشتن یهودی‌ها به حساب و کتاب در آن دنیا، برنگشتن دوباره زوجین در صورتی که حکم طلاق خوانده شده باشد (برخلاف دین اسلام که زوجین اگر بخواهند میتوانند دوباره بهم رجوع کنن به غیر از ۳ طلاقه شدن!!) و یا پوشش/حجاب زنان یهودی.
 کتاب میتوانست در حجم کمتری نوشته شود
        

6

        فوق العاده عالی و شگفت انگیز بود.
جدای از شیوه ی داستان پردازی نویسنده که به نظرم بسیار سنجیده بود، چیزی که من رو جذب این داستان کرد این بود که دست تقدیر چطور زندگی ها رو بالا پایین میکنه تا بالاخره انچه خدا مقدر کرده اتفاق بیفتد... و نکته بعدی اینکه چطور وقتی اسلام به شیوه درست روایت بشه میتونه زنجیره وار افراد رو به خودش جذب کنه تا جایی که حتی متعصب ترین افراد هم در برابرش زانو بزنند... فقط تمام مدت در طی خوندن  داستان منتظر این بودم که این شخصیت های حق گرا، به سمت اسلام حقیقی(تشیع) سوق پیدا کنند اما با توجه به اینکه هیچ اشاره ای به این مسئله نشده بود و با توجه به شرایط خاص کشور لبنان به نظرم ظاهرا به تسنن گرایش پیدا کرده بودند... امیدوارم که چنین افرادی که در راه دین سختی هایی جان‌فرسا را متحمل شدند، روزی به صراط مستقیم وارد شوند و شیرینی ایمان را با جان و دل بچشند...
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

3

1