3.9

ناشر
افق
1393/5/29

نسخه‌های دیگر

:تا مطمئن نشده ایم به پلیس زنگ نزن!سارا گفت :«دیروز چارلی درست همین جا نشسته بود...چارلی !چارلی!» جوابی نیامد. سارا احساس کرد که یکباره شانه هایش آویزان شد. دست هایش را در جیب های پشت شلوارش فرو کرد و گفت :«واقعا اتفاقی برایش افتاده! حالا دیگر مطمئنم.»خانم بتسی بایارس نویسنده ی نام آشنای آمریکایی کارش را با روزنامه نگاری شروع کرد و تاکنون بیش از پنجاه کتاب برای کودکان و نوجوانان نوشته است. از ویژگی های آثار او پرداختن به مسائل روان شناختی نوجوانان است. تابستان قوها که برنده ی مدال طلای نیوبری شد، داستان دل نگرانی های نوجوانان در دوران بلوغ را روایت می کند.

لیست‌های مرتبط به تابستان قوها

نمایش همه
پسری که دنبال باد رفتخط خطی های منفلوریان خیلی یواش کار می کند

کودکان با نیازهای ویژه

76 کتاب

🧑‍🦼کودک با نیازهای ویژه🧑‍🦯 به معنای کودکی است که ممکن است به دلیل یک مشکل پزشکی، عاطفی یا یادگیری به کمکی اضافی نیاز داشته باشد. این بچه‌ها علاوه بر ویژگی‌ها و نیازهای کودکان عادی، ویژگی‌ها و نیازهای خاصی نیز دارند. مثل افراد ناشنوا، نابینا، سندروم داون، کم توان ذهنی، اختلال طیف اوتیسم و غیره. در زیر چند کتاب را برای آشنایی کودکان و نوجوانان با این گروه از عزیزان معرفی میکنم: 📊گروه سنی ب + ج: 📕کتاب پارک: کم توان ذهنی ⬅️ پسری که به دنبال باد رفت + خط خطی های من 📗بداهه: کم توان ذهنی ⬅️ مجموعه کتاب بچه‌های متفاوت (فلوریان خیلی یواش کار میکند + میا) 📘نردبان: کم توان ذهنی ⬅️ ذهن شگفت انگیز من + برادرم اوتیسم دارد + دوستم سندرم دان دارد + دختری با قدرت جادویی 📙موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان: ناشنوا و معلول ⬅️ ۱۸+۲ دارکوب + هفت اسب هفت رنگ 📒محراب قلم: ناشنوا و کم توان ذهنی ⬅️ مجموعه کتاب خواندنی های مهم من (اوتیسم + ناشنوایی) + دنیای میلا 📔فاطمی: نابینا ⬅️ چشمهایت را ببند 📓بوی کاغذ: کم‌توان/ معلول/ توانیاب ⬅️ مجموعه کتاب کودکان توانایی های متفاوت دارند 📙چشمه: معلول ⬅️ او و آنها 📕 مهرسا: کم‌توان/ معلول/ توانیاب ⬅️ کافیه بپرسی 📘 فراروان: کم توان ذهنی ⬅️ دوستی مثل سایمون + برادرم چارلی 📗 اسحاق: کم توان ذهنی ⬅️ گردش با یان 📔 بهزیستی: کم توان ذهنی ⬅️ داستان امید و اتیسم 📕دانژه: کم توان ذهنی + وسواس ⬅️ دنیای راسل + پسر پر انرژی + ده لاک پشت در سه شنبه 📊گره سنی د + ه + و: 📓پیدایش : کم توان ذهنی ⬅️ تصویر آخر + ماهی بالای درخت (رمانهای نوجوان راجع به شخصیتی که اوتیسم و خوانش پریشی دارد) 📔ایران بان: کم توان ذهنی ⬅️ هیچ رازی درمیان نیست (رمان نوجوان درباره شخصیتی که اوتیسم دارد) 📒افق: کم توان ذهنی و حرکتی ⬅️ ماجرای عجیب سگی در شب + مقررات + تابستان قوها + آسمان سرخ در سپیده دم (رمانهای نوجوان در مورد شخصیتی که اوتیسم و هیدروسفالی دارد) + ربات خرابکار 📕پرتقال: کم توان ذهنی و حرکتی ⬅️ روی چرخ زندگی + گردبادهای مغز من + زمین سیار‌ه‌ای آبی است + مجموعه من جوکم (رمانهای نوجوان درباره معلولیت و اوتیسم) 📗کانون پرورش فکری: نابینا ⬅️ پولینا چشم و چراغ کوهپایه + پیروزی بر شب + فقط بابا میتواند من را از خواب بیدار کند (رمانهای نوجوان در مورد شخصیتی که نابینایی دارد) 📘 فراروان: کم توان ذهنی ⬅️ هیچ کس شبیه دیگری نیست + اگر هفت بار زمین خوردی بار هشتم بلند شو (رمانهایی در مورد شخصیتی که اوتیسم دارد) 📕 ثالث: معلول ⬅️ پای چپ من (رمانی درباره فلج مغزی) 📒 ققنوس: کم توان ذهنی ⬅️ به من نگاه کن (رمانی درباره اوتیسم) 📓 قطره: کم توان ذهنی ⬅️ بادام (رمانی درباره هیدروسفالی) 📔 ارجمند: کم توان ذهنی ⬅️ متولد روز آبی (رمانی درباره اوتیسم) 📗 کتابستان: کم توان ذهنی و حرکتی ⬅️ ملودی سکوت (رمانی درباره فلج مغزی) 📕 چشمه: کم توان ذهنی ⬅️ چرا می‌پرم (خاطراتی درباره اوتیسم) 📘هیرمند:  معلول ⬅️ شگفتی (رمانی درباره ناهنجاری جسمی ژنتیکی) 📓 قدیانی: معلول ⬅️ مثل هیچ کس (رمان نوجوان درباره خانواده‌ای که درآن نوزادی معلول به دنیا می‌آید) نکته اول: بعضی از این کتب را ناشران دیگری، با عناوین کمابیش مشابه چاپ کردن نکته دوم: بنظرم این جامعترین فهرست مربوطه باشه ولی اگر کسی کتاب دیگری میشناسه لطفا بهم خبر بده #بهزیستی #معلول

سارا مادرش را از دست داده و به همراه خواهر بزرگ‌ترش، وندا و برادر ده ساله‌ی معلولش، چارلی، در خانه‌ی عمه‌اش زندگی می‌کند. او در این تابستان، درحالی که ۱۴ ساله است، درگیر نوسانات روحی زیادی شده ولی علت آن‌ها را نمی‌داند. وندا تلاش زیادی می‌کند برای این که به او بقبولاند که این احساسات متناقض گذراست و چیزهایی مهم‌تر از این‌ها در دنیا وجود دارد، اما سارا نمی‌تواند بپذیرد... تا این‌که یک روز، اتفاقی می‌افتد که همه چیز به یک باره برای سارا تغییر می‌کند!

داستان تابستان قو‌ها، ماجرای دختری‌ست در اوج تغییرات و احساسات متناقض نوجوانی، درحالی که خودش علت این تغییرات روحی را نمی‌داند... یک اتفاق ناگهانی در زندگی آن‌ها باعث می‌شود که نگاه سارا به احساساتش تغییر کرده و بتواند از این دوران عبور کند.
آن چه در این داستان، از احساسات و تجربه‌ی سارا بیان شده، برای دختران نوجوانی که شرایط مشابه دارند، ملموس است اما فضای داستان و روابط، کاملا غربی است و فاصله‌ی زیادی با فرهنگ ایرانی-اسلامی‌ ما دارد. مواردی مانند گربه‌ای به عنوان حیوان خانگی، و یا ارتباطات دختر و پسر با یکدیگر و دوستی‌ها، مهم‌ترین مواردی‌ست که در طول داستان بسیار به چشم می‌خورد.
با توجه به آن‌چه ذکر شد، این کتاب را می‌توان به نوجوان دختری که در شرایط مشابه ساراست معرفی کرد، به شرطی که این نوجوان، اهل مطالعه بوده و متوجه تفاوت‌های فرهنگی شخصیت اول داستان با فرهنگ ایرانی شده و به درستی با آن مواجه شود.

چند روز پیش؛ عصر که به خانه برگشتم و نت گوشی را روشن کردم؛ پیام نرم‌افزار طاقچه را بالای صفحۀ گوشی دیدم که گفت؛ تابستان قوها رایگان! ... و من پیش از اینکه بتوانم آن را دقیق ببینم، ناگهان مثل بقیۀ اعلانات بالای گوشی حذفش کردم.
بعد اسم کتاب را در طاقچه جستجو کردم و دیدم که نسخۀ صوتی این داستان رایگان است. تصمیم گرفتم، بخشی از آن را بشنوم و البته تا آخر ماجرا رفتم.
شاید این دومین یا سومین داستان صوتی باشد که گوش می‌دهم؛ چون موقع شنیدن داستان ناخودآگاه به خواب می‌روم، ترجیح می‌دهم متن داستان را بخوانم تا خوابم نَبَرَد. دلیلش شاید به دوران کودکی‌ام بازگردد که با شنیدن قصه به خواب می‌رفتم. بگذریم.

داستان «تابستان قوها» در بارۀ یک خانواده است که مادرشان از دنیا رفته و دو دختر و یک پسر با عمه‌شان در ویلایی کنار یک جنگل و دریاچه زندگی می‌کنند.
پدر خانواده در شهری دیگر کار می‌کند و گاهی اوقات آخر هفته‌ها به خانه می‌آید. او که پس از فوت همسرش ساکت و افسرده شده، با هیچ کدام از بچه‌ها صحبت نمی‌کند و سرزندگی‌اش را از دست داده است.
دختر بزرگ کار می‌کند و دختر کوچک به مدرسه می‌رود و ظاهرا در بحران بلوغ به سر می‌برد.
پسر خانواده در سه سالگی دو بار بیمار شده و در اثر بیماری مغزش آسیب دیده و ظاهرا مبتلا به اوتیسم شده است و از شلوغی و سر و صدا بیزار است.
یک روز عصر دختر بزرگ و نامزدش به دریاچه می‌روند تا قوها را تماشا کنند. عمه از دختر کوچک می‌خواهد، برادرش را با خود به تماشای قوهای دریاچه ببرد.
پسر که از سکوت و آرامش دریاچه و حرکت آرام قوهای زیبا روی آب خیلی خوشش آمده، شب هنگام برای دیدن قوها از خانه خارج شده و در جنگل و دره گم می‌شود.
خانواده، همسایگان و پلیس در جستجوی پسر هستند و دختر کوچک با همکلاسی‌اش او را در دره می‌یابند و به خانه باز می‌گردانند.
کتاب در 154 صفحه و در نشر افق با ترجمۀ خانم پروین علی‌پور به چاپ رسیده است.

* دختر کوچک که اسمش سارا است، در اوج بحران بلوغ قرار دارد و تازه قد کشیده و فکر می کند پاهایش قلمی و درازند و کف پا و کفشش بسیار بزرگ است.
رنگ کفشش هم زشت است و دماغش عقابی شکل و غیرقابل تحمل است.
هیچ دلخوشی ندارد و از تمام اعضای خانواده، به ویژه پدر و اطرافیانی که به او هیچ توجهی ندارند؛ متنفر است.
این رفتارهای عجیب و غریب و پرهیجان و نامطمئنی که سارا در پیش گرفته است، بخشی از دردسرها و گرفتاری‌های دوران بلوغ است که همه از سر می‌گذرانند و بخش‌هایی از آنها برای همۀ ما آشناست.
نویسنده به صورت غیرمستقیم می‌گوید، همانطور که قوها در آسمان زشت و بدترکیب به نظر می‌رسند و در دریاچه زیبا و چشم نوازند؛ دختران تازه بالغ نیز ممکن است، در عین اینکه زشت و بدترکیب به نظر می‌رسند، اما در واقع زیبا باشند و مورد توجه کسی قرارگیرند.
به قول معروف: «عَلَف باید به دهان بُزی شیرین بیاید!»

به هر روی؛ «تابستان قوها» داستانی ساده، اما خواندنی و شنیدنی است و شما را به خواندن آن دعوت می‌کنم.
شاید به دوران بلوغ خود سفری کردید و از یادآوری خاطرات و ماجراهای آن روزگارتان کیف کردید و لذت بردید.
من که کتاب را به همین دلیل خواندم و دوستش داشتم، شما را نمی‌دانم!

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.