سید یحیی ابراهیمی

سید یحیی ابراهیمی

@photoshopbaaz

21 دنبال شده

7 دنبال کننده

گرافیست، تدوینگر و گوینده. و صد البته کتاب‌دوست!

photoshopbaaz
photoshopbaaz

نمایش همه

به جرات می‌تونم بگم که از معدود کتاب‌هایی بود که با سختی و زور تمومش کردم! تموم کردنم هم صرفا بابت این بود که بتونم اینجا بدون عذاب وجدان بد و بیراه بگم به کتاب!
نویسنده‌ی باتجربه‌ی ما (که خیلی از آثارش رو خوندم و شخصا اکثرش رو دوست داشتم)، بنا گذاشته بر یک ایده‌ی خرق عادت و با تلفیق دو دوره‌ی زمانی خیلی دور با هم (تلفیق محتوایی، ادبیاتی و حتی تکنیکی)، سعی کرده شرایط تکرارشونده‌ی تاریخ رو از هزار و خرده‌ای سال پیش با امروز تطبیق بده. و ای کاش این کار رو نمی‌کرد!
کتاب از ابتدا تا پایان بسیار گنگ نگارش شده، ضمن اینکه با زبان دو راوی کاملا بی‌ربط بهم این گنگی در روایت چند برابر شده. لحن نقل قول‌ها و روایت‌ها هم کاملا خلط‌شده و بهم‌ریخته‌ست و همین موضوع شکنجه‌ی مطالعه‌ی این اثر بد رو بیشتر می‌کنه. وضع وقتی بدتر میشه که بعد از دو زاویه از دو راوی مختلف، مخاطب انتظار داره که یا راوی جدیدی اضافه بشه یا دو روایت یه نقطه‌ای بهم برسن تا حداقل فرم قصه‌گویی رعایت بشه. اما در کمال ناباوری و البته به نظر من توهین به شعور مخاطب، مواجه می‌شیم با این جمله "آیا این داستان ادامه خواهد داشت؟"!!
واقعا به طور جد و موکدا به جناب حدادپور توصیه می‌کنم هرآنچه در کانال تلگرامی‌شون پست شده رو تبدیل به "کتاب" نکنن که هم برای اعتبار خودشون بده و هم واقعا مخاطب رو سرخورده می‌کنه.
واقعا با خوندن این اثر اذیت شدم، حقیقا سخت گذشت.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

در کتابخانه پیدایش می کنی

در کتابخانه پیدایش می کنی

تاوان عاشقی
          قبلا یکی دو بار تعریف این کتاب رو از دوستام شنیده بودم ولی خب ترغیب نمی‌شدم بخونمش.
آخرش بالاخره گفتم بذار برم سراغش.

نگم که این کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای رو چقدر به سختی خوندم و چند جا جدا نزدیک بود کلا بذارمش کنار 😄
یعنی خوندن کتابی که ملت پنج ساعته تمومش کردن واسه من پنج روز طول کشید!

مواردی که از این به بعد میگم ممکنه یه بخشهایی از کتاب رو لو بده پس اگه خیلی حساسید و کتاب رو نخوندید ادامهٔ مطلب رو نخونید!

❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌

خب، نکتهٔ اول اینکه ماجرای این کتاب بر اساس زندگی دو تا شخصیت واقعی نوشته شده.
من از اول این موضوع رو می‌دونستم و اصلا واسه همین به خوندنش ادامه دادم وگرنه همون دو‌ سه فصل اول می‌بستمش می‌ذاشتمش کنار 😁

بنابراین، الان هر چی بگیم جوابش میشه اینکه خب اینا واقعیت قضیه بوده دیگه!
در نتیجه بحثای مطرح‌شده رو می‌ذارم به حساب اینکه نویسنده می‌تونست خیلی پرداخت بهتری داشته باشه و ماجراها رو بهتر توضیح بده!

اول اینکه کلا  شخصیت اول کتاب به شددددت یه جوری بود و ابعادش به هم نمی‌خورد.... خودشو خیلی خفن می‌دونست ولی وقتی دید رئیسش می‌خواد اخراجش کنه یه جوری زاااااار می‌زد که من گفتم خب باشه حالا دنیا به آخر نرسید که 😅

یا از همون اول واسه من به شددددت سوال شد که این آقا دقیقا از چی چی این دختر خانوم خوشش اومده 😄

بی‌حجاب و سیگاری که هست
مذهبشم که باهاش نمی‌خونه...

یعنی تو همون سلام علیک اول این آقا شروع کرد کلللل زندگیش رو واسه این خانوم تعریف کردن 😄

این عشق چتی به حدی می‌رسه که دو‌ طرف حاضر میشن کلی مشقت و سختی و حتی کتک و شکنجه رو برای رسیدن به هم تحمل کنن... و من اینجوری بودم که خب چرا؟!

مسئله اینجاست که ما تو ذهن شخصیت نیستیم! نویسنده باید بیاد ابعاد پنهانی روابط رو واسه‌مون شرح بده!

همین مسئله عجله تو نوشتن تو قسمت‌های بعدی هم به چشم می‌خوره.
انگار نویسنده یه جمله نوشته از جاش پاشده بعد یادش رفته باید اون موضوع رو جمع کنه!
مثلا یه جا انگار دختره گیر پلیس مصر میفته و دو خط بعد می‌بینیم داره می‌ره فرودگاه!!! خب چی شد الان این وسط؟!

یا یهو میگه با خلیل به اختلاف خوردم، سر چی؟ سر مدل غذا درست کردن و این داستانا! بعد دیگه نمیگه خب چی شد؟! چه کار کردی این اختلاف رو؟!

این نوع نوشتن کلا کلی تناقض واسه من ایجاد کرد.

مثلا هی اصرار داشت که اینا ندار بودن و این بحثا،
اونوقت هی دلاری اینور و اونور خرج می‌کردن و خوراکی‌های خونه هم که دیگه نگم 😅
اونوقت من اینطوری میشدم که خب یه طلبه این همه پولو از کجا داره میاره؟
توجه کنید نمیگم این موضوع غیر ممکنه! میگم نویسنده هیچ توضیحی در این رابطه نمی‌ده!

و قس علی هذا!

دیگه فکر کنم در همین حد بس باشه :)))

به نوع نگاهی که این کتاب در مورد مردم فلسطین میده هم نقدهایی دارم که در این مقال نمی‌گنجد 😄

چرا تو؟!
واقعا با خوندن این اثر اذیت شدم، حقیقا سخت گذشت.

چرا تو؟!

تاوان عاشقی