بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

همۀ پست‌های پردیس

 پردیس

1402/02/02

خواندن 1 دقیقه
نویسنده-خبرنگار؛  چهار نویسنده که خبرنگاری هم کرده‌اند

در گذشته بسیار متداول بود که نویسندگان کار خود را با روزنامه‌ها آغاز کنند. یکی از همکاران ثابت و مهم روزنامه‌ها هم خبرنگاران هستند. در این فرسته به کارنامه‌ی بعضی از نویسندگانی نگاهی گذرا می‌اندازیم که در عمر کاری خود زمانی هم به خبرنگاری مشغول بوده‌اند و اتفاقاً بعضی کارهای ماندگاری هم در این عرصه از خود بر جای گذاشته‌اند.

 پردیس

1401/12/21

خواندن 1 دقیقه
ضرورت بازخوانیِ «کشف حجاب؛ یک مداخله‌ی مدرن»

جامعه‌ی درحال‌گذار و پوست‌اندازی ایران، هم‌چنان با مسئله‌ی جنسیت و در صدر آن، مسئله‌ی زنان، دست به گریبان است و از مظاهرش جنبشی بود که در نیمه‌ی دوم سال 1401 خود را نمایان ساخت: زن، زندگی، آزادی.

 پردیس

1401/12/07

خواندن 1 دقیقه
مادام بوواری؛ رمانی که گوستاو فلوبر را به دادگاه کشاند + نمونه‌ای از سه ترجمه‌ی خوب فارسی این رمان

فلوبر در آرامشی کم‌نظیر و عصبانی‌کننده، یک زندگی تخت روستایی با انتظارات حداقلی و البته پر از مایه‌های طنز را به تصویر می‌کشد که چگونه به سادگیِ چشم دوختن و اراده کردنی ساخته می‌شود و چگونه با خیالِ خام پروردن و ماجراجویی، به روانی آب، لحظه به لحظه از دست می‌رود.

 پردیس

1401/11/18

خواندن 1 دقیقه
بازنویسی منثور عاشقانه‌ی منظوم؛ بارخاطری سالمندان، تازه‌کاران و همه‌ی قصه‌خوان‌ها

عشق ــ عشق همیشه جذاب است. در میانه‌ی اعتراضات خیابانی دو عاشق را دیدن، در جنگ عشق ورزیدن را دیدن، در آتش‌سوزی جنگل‌های استرالیا عشق و همدلی میان حیوانات را دیدن، آدم‌ها معتادند به دیدن عشق و شنیدن از عاشق.

 پردیس

1401/08/18

خواندن 1 دقیقه
کتاب افسانه‌ی فردگرایی؛ بررسی یک نادیده گرفتن تعمدی در جهان امروز

خواندن این کتاب برای مخاطبان ایرانی نیز مفید و ضروری است، آن هم در جامعه‌ای که باور دارد اگر به چیزی که خواسته‌ای نرسیدی، لزوماً و فقط تو تلاش نکرده‌ای. جامعه‌ای که اغلب تأثیرات اجتماعی را به‌شدت نادیده می‌گیرد.

 پردیس

1401/08/10

خواندن 1 دقیقه
آدمی همان است که می‌خواند؛ دمی با یک کتابخوان حرفه‌ای

آدمی همان است که می‌خواند راهنمای عملی خواندن متون است، راهنمای عملی خوب خواندن برای آموختن و خوب زندگی کردن.

 پردیس

1401/08/02

خواندن 1 دقیقه
 ژان تولی و ترجمه‌هایِ فارسیِ صدرنگِ مغازه‌ی خودکشی

پرفروش بودن مغازه‌ی خودکشی وجه تمایز جالبی در خود داشت. نه داستانی عاشقانه بود که اغلب شانس پرفروش شدن یک کتاب را بیش‌تر کند و نه داستان پلیسی که زمانی محل درآمد مطمئنی برای نویسندگان بود، مغازه‌ی خودکشی اتفاقاً یک کمدی سیاه بود که داستانش حول محور یکی از غم‌انگیزترین شیوه‌های مردن می‌چرخد: خودکشی کردن.