بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

سر بر دامن ماه

 سر بر دامن ماه

سر بر دامن ماه

4.2
32 نفر |
18 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

69

خواهم خواند

33

کتاب سر بر دامن ماه، نویسنده فاطمه دولتی.

لیست‌های مرتبط به سر بر دامن ماه

نمایش همه
به امین بگو دوستش دارمبانوی عاشق: روایتی داستانی از بانو خدیجه (ع)ناتا

تاریخ اسلام و تشیع

18 کتاب

۱۸ کتاب که با مطالعهٔ آنان، سفری به تاریخ اسلام و تشیع خواهیم داشت. شاهد تولد حضرت محمد(ص) و سپس یتیم شدنش خواهیم بود. او را در آغوش ابوطالب و فاطمه بنت اسد نوازش میکنیم و وقتی جوان شد، دستش را در دست بانو خدیجه(س) خواهیم گذاشت. کمی بعد به رسالتش ایمان میاوریم. ظهور اسلام را به چشم خویش خواهیم دید و دشمنی مشرکان مکه با پیامبر را شاهد خواهیم بود. در فراق بانو خدیجه(س) اشک میریزیم و دختر او و پیامبر، حضرت فاطمه زهرا(س) را دلداری خواهیم داد. مسلمانان را تا مدینه همراهی خواهیم کرد و پرچم اسلام را روز به روز بالاتر خواهیم برد. مکه را فتح و در غدیر خم با حضرت علی(ع) بیعت خواهیم کرد. در داغ پیامبر میگریم و هنوز داغدار پیامبریم که داغ دخترشان را بر دلمان خواهند گذاشت. عهدشکنی مسلمانان را میبینیم و خلافت غاصبان را شاهد خواهیم بود. میبینیم که اسلام دارد از راه منحرف میشود اما کاری نمیتوانیم بکنیم. سرانجام حق به حق دار میرسد. با حضرت علی(ع) همراه میشویم در حکومت بی همتایش. در صفین کنار حضرت خواهیم بود اما حق باز به ناحق میرسد و معاویه حاکم مسلمانان میشود. گلچین روزگار خیلی زود گل های دیگرش را هم میچیند. هنوز داغ حضرت علی(ع) را دوام نیاورده، امام حسن(ع) را هم با زهر جعده از دست خواهیم داد. جنایت کربلا را خواهیم دید و مسمومیت هریک از امامانمان را به دست امویان و عباسیان شاهد خواهیم بود. سرانجام به سامرا میرویم و این تاریخ پر فراز و نشیب را با شهادت امام یازدهم و غیبت امام دوازدهم به پایان میرسانیم.

یادداشت‌های مرتبط به سر بر دامن ماه

zed_bml

1402/05/15

            
کتاب، زندگی «بانو حٌدیث» همسر امام هادی، مادرِ امام حسن عسکری و جده امام زمان (عج) است . زنی که در اوج لطافت و مادری، با اراده‌ای پولادین مقابل عباسیان و فرزندش جعفر ایستاد و اجازه نداد آنان ریشه شک را آبیاری کنند و کمر به نابودی اعتقادات شیعیان ببندند.
این رمان جذاب از زمانی شروع می شود که بانو حدیث به همسری امام هادی(علیه السلام) در می آید و حسادت کنیز دیگری به نام قبیحه که زمانی رفاقتی با او داشته است را برمی انگیزد، دشمنی با بانو حدیث آغاز می شود.
بانو ماجراهای زیادی تا به امامت رسیدن امام زمان علیه السلام از سرمی گذراند و به عنوان وصی و جانشین فرزندش معرفی می شود.
.
کتاب رمانی مذهبی-آیینی است که از جهت پرداختن به شخصیتی ناشناخته بسیار ارزشمند است اما متاسفانه کمی تا قسمتی!،با اتفاق تلخ حیف شدن سوژه روبرو هستیم! 
علیرغم نثر بسیار خوشخوان و پرکشش کتاب و رفت و برگشت‌های زمانی در سیر داستان که به خوبی و با ظرافت و در جای درست قرار گرفته و گیج کننده نیستند، شخصیت‌های کتاب مخصوصا شخصیت‌های منفی مثل جعفر عمق بسیار کمی دارند و خواننده را با خود عمیقا درگیر نمی‌کنند. اشکالات نگارشی-ویرایشی هم یکی دیگر از نقاط ضعف کتاب است که امیدوارم در چاپ‌های جدید اصلاح شده باشد.
در کل خواندنش را از جهت آشنایی با این شخصیت بزرگوار و اتفاقات تاریخی‌ای که کمتر از آنها اطلاع داریم، توصیه می‌کنم.
.
#سر_بر_دامن_ماه
#فاطمه_دولتی
#نشر_جمکران
#کتاب_خوب_معرفی_کنیم
#روزی_۳۴_صفحه_کتاب_بخوانیم
          
Fatemeh

1402/03/02

            کتابی درباره زندگی بانو حُدَیث ، همسر امام هادی علیه السلام و مادر امام حسن عسکری علیه السلام  که ایشان به عنوان وصی امام معرفی شدند و با تمام توان از شیعه و اعتقادات شیعه و امام زمان(عج) در مقابل نیرنگ های عباسیان و جعفر کذاب دفاع کردند.
کتاب جذاب و گیرا هست هم از نظر موضوع و هم از نظر محتوا و قلم نویسنده.
قلم نویسنده بسیار عالیه و در عین حال که جذاب هست اصول نویسندگی رو هم به خوبی رعایت کرده و همچنین داستان کاملاً طبق واقعیت پیش میره و اون قسمت هایی که نویسنده از تصورش استفاده کرده انقدری بهش بال و پر نداده که داستان از واقعیت فاصله بگیره و به حاشیه بره ( دو مطلبی که من در بعضی از کتاب های این چنینی میبینم که رعایت نمیشه ، یعنی گاهی انقدر از تصور استفاده میشه که داستان از فضای حقیقی فاصله میگیره و گاهی طرز نوشتن مثل رمان های اینترنتی میشه و اصول نویسندگی اونطور که باید رعایت نمیشه اما تو این کتاب از نظر من این دو مطلب رو نویسنده به خوبی رعایت کرده) و البته که من در حد دانسته های خودم نظرم رو گفتم. 
در کل کتاب به نظر من عالیه و جزء کتاب هایی هست که باید خونده بشه ، خیلی دوستش داشتم انقدر که دلم میخواد برگردم به اون لحظه که کتاب رو برای اولین بار باز کردم و از اول بخونمش‌.
توصیه می‌کنم حتماً بخونیدش.
          
            کتاب «سر بر دامن ماه» زندگی «بانو حٌدیث» همسر امام هادی، مادرِ امام حسن عسکری و جده قائمِ آل محمداست . زنی که در اوج لطافت و مادری، با اراده‌ای پولادین مقابل عباسیان و فرزندش جعفر ایستاد و اجازه نداد آنان ریشه شک را آبیاری کنند و کمر به نابودی اعتقادات شیعیان ببندند.

این رمان جذاب از زمانی شروع می شود که بانو حدیث به همسری امام هادی(علیه السلام) در می آید و حسادت کنیز دیگری به نام قبیحه که زمانی رفاقتی با او داشته است را برمی انگیزد، دشمنی با بانو حدیث آغاز می شود.

بانو ماجراهای زیادی تا به امامت رسیدن امام زمان (علیه السلام) از سرمی گذراند و به عنوان وصی و جانشین فرزندش معرفی می شود.
برشی از کتاب سر بر دامن ماه:
قبیحه، که تاکنون آرام است، برمی‌خیزد، نوزاد را به دستِ کنیزش می‌دهند، در چشم‌هایش برق شادی نمی‌بینم، جا خورده اما خود را نمی‌بازد: «چون زبیده باشم که پایان عمرم را در تنهایی و بی کسی و فقر بگذارنم؟ هرگز چنین نخواهد شد. به والله که پسرم را به تخت می‌نشانم و تا آخرین نفسم بانوی این قصر خواهم بود. این را بدان آنکه بر حق است، بر تخت هم هست. خدای من و تو یکی‌ست.

چه شده که مولای من متوکل چنان در راس است و مولای تو اباالحسن چنین در پستو و حاشیه؟ من مایلم در کنارِ خلیفه مسلمین بایستم نه چون تو همسرِ مردی باشم که برای رسیدن به حکومت و خلافت، دست به شمشیر نمی‌برد.»
سری به افسوس تکان می‌دهم برایش و پاسخ می‌دهم :«به چه حرف پا می‌فشاری؟ به حرف باطل؟ زندگی در زیرِ سایه عباسیان ننگ است. حکومت و خلافت و ثروت، مقام کوچکی‌ست برای مولای من؛ که اگر بخواهد و اراده کند هر چه هست در این خاک و برای اهل خاک، برای اوست.
برگرفته از سایت کتاب جمکران
          
khatib

1402/01/23

            ما اصولا از امام های آخرمان خیلی کم شنیده ایم. شاید در حد چند داستان و روایت از ایشان بدانیم که آن هم اگر بخواهیم بگوییم، یادمان نمی آید کدام داستان برای کدام امام بوده!
حالا یک کتاب پیش رویمان است از زندگی بانو حُدیث، همسر امام هادی و مادر امام حسن عسگری علیه السلام.
کتابی که داستان های حاشیه ای اش به قدری بزرگ نشده اند که جای اصل را بگیرند. (چیزی که در خیلی از رمان های تاریخی_مذهبی دیده می شود)
کل داستان پیرامون بانویی می گردد که وصایت امام حسن عسگری بعد از شهادت(به خاطر غیبت امام مهدی) به ایشان سپرده شده. اما پسر دیگرش، جعفر، ادعایی دارد. او خود را وصی و جانشین برادر می داند.
شخصیت های کتاب واقعی هستند و روزی در جهان واقع زیسته اند.
نویسنده هم، به قدر لازم از دوران و آدم های هم عصر نوشته.
پس می توانید کتاب را با خیال راحت بردارید و بخوانید از دورانی که بر ائمه سخت گرفته و بانویی که باید مقابل مکر های عباسیان می ایستاده و امامی که اگر غائب نمی شده جانش در خطر بوده.
قلم روان و زیباست و داستان از چالش و هیجان خالی نیست.
پس بر شما باد خواندن این کتاب...
          
Yasesefid_135

1402/05/28

            برهه های مهمی از تاریخ وجود دارند که اکثر ما هیچ چیزی از آن نمی‌دانیم! تا حالا شده از خودتون بپرسید بعد از امام حسن عسکری و شروع غیبت چه کسی مردم را هدایت کرد؟ چه کسی نخ اتصال مردم با امام زمان شد؟ از این برهه مهم و سخت تاریخی با تدبیر، کلام و حضور چه کسی عبور کردیم؟
رمان سر بر دامن ماه شما را با زنی در تاریخ اسلام  آشنا می‌کند که بعید است حتی اسمش را شنیده باشید!
بار سنگین آشنایی مردم با امام زمان در عین مراقبت از جان امام بر دوش بانو حدیث همسر امام هادی و جده امام زمان بود. با اینکه این  شخصیت تاثیر زیادی در تاریخ اسلام داشته ولی کمتر کسی  حتی اسم ایشان را شنیده است.
کتاب با متنی روان به صورت اول شخص از زبان بانو حدیث روایت می‌شود فلش بک هایی که در کتاب وجود دارد باعث می‌شود خواننده به خوبی از وضعیت مردم وحکومت در زمان ولایت امام هادی، امام حسن عسکری و ابتدای غیبت آگاه شود.
اگر به رمان های تاریخ اسلام علاقه مندید حتما سراغ این کتاب هم بروید
          
            ‍ سر بر دامن ماه، شرح مختصر زندگی بانو حُدیث، همسر امام هادی (ع) و مادر امام حسن عسگری (ع) این زن کمتر شناخته شده در تاریخ است. 
کتاب، فقط یک فصل مختصر، به زندگی این بانو، قبل از ازدواج با امام هادی می‌پردازد و بعد از آن، مستقیم به پس از شهادت امام حسن عسگری و نقش کلیدی این بانو، در حوادث پس از شهادت امام و دوران غیبت صغرا می‌پردازد. امام حسن عسگری، به خاطر خطر خلافای عباسی، و غیبت فرزندانشان امام مهدی (عج) مادر را در نامه‌ای وصی خود قرار می‌دهد و این بانو، در معیت حکیمه خاتون، عمه امام حسن عسگری، در برابر خدعه های جعفر کذاب و خلافای عباسی نقشی مهمی بازی می‌کند.
اگر چه نویسنده از زبانی که حس و حال قدیم را القا می‌کند استفاده کرده، اما در عین حال، زبان متن روان و ساده و برای کسی با حجم کتابخوانی متوسط، کاملا قابل درک است و به ندرت از واژه‌های غریبه استفاده کرده است. 
در میانه‌های داستان، گاهی با حرفی، اشاره‌ای، بویی یا ... داستان به گذشته و واقعی‌ای تاریخی گریز می زند که تکه‌های پازل داستان را در کنار هم می‌چیند. 
در مجموع کتابی خوشخوان است که به مخاطب مذهبی یا فردی که علاقه‌مند آشنایی مختصر به برهه تاریخی تولد امام زمان و حوادث آن زمان است توصیه می‌شود.