معرفی کتاب پرنده خارزار اثر کالین مک کالو مترجم مهدی غبرائی

پرنده خارزار

پرنده خارزار

کالین مک کالو و 2 نفر دیگر
4.1
54 نفر |
16 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

103

خواهم خواند

42

شابک
9789644480485
تعداد صفحات
758
تاریخ انتشار
1398/8/14

توضیحات

        
پرنده خارزار عنوان کتابی است از کالین مکالو با ترجمه ی مهدی غبرائی که در 768 صفحه و توسط انتشارات نیلوفر در سال 1395 به چاپ رسیده است. این کتاب ترجمه ای است از . The thorn birds، c1977.. موضوع اصلی این کتاب داستان های استرالیایی است. از کالین مکالو، کتاب های بانوان عمارت میسالونگی(روشنگران و مطالعات زنان)، مرغان شاخسار طرب(مهتاب)، پرندگان خارزار(سمیر)، نیز در بازار کتاب موجود می‎باشد. 

      

لیست‌های مرتبط به پرنده خارزار

نمایش همه

یادداشت‌ها

          پرندهٔ خارزار
نویسنده: کالین مکالو
مترجم: مهدی غبرایی
چاپ هفتم: زمستان ۱۳۸۲
انتشارات: نیلوفر
تعداد صفحات: ۷۶۸

📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚

« هر یک از ما چیزی در خود دارد که نمی تواند آن را نابوده انگارد،حتی اگر مجبورمان کند آن قدر فریاد بزنیم که بمیریم. ما آنچه هستیم هستیم، فقط همین. همچون آن افسانهٔ سلتی پرنده ای که خار در سینه داشت و ترانه خوان به آغوش مرگ می رفت. چرا که سرنوشتش چنین رقم خورده بود. ما می توانیم بدانیم کدام کارمان اشتباه است، حتی پیش از آن که بدان کار بپردازیم، اما این آگاهی نه می تواند فرجام را تغییر بدهد و نه روی آن تأثیری بگذارد، مگرنه؟ هر کسی ترانهٔ کوچک خود را می خواند و باور دارد که زیباترین ترانه ای است که دنیا تاکنون به گوشش شنیده. متوجهی؟ ما خود خارسازیم، و هیچ گاه تأمل نمی کنیم که دریابیم چه بهایی پرداخته می شود. تنها کاری که از دستمان برمی آید این است که درد بکشیم ، و به خود بقبولانیم که ارزشش را دارد.»

کتاب روایتی غمبار، عاشقانه، عارفانه و زیبا از زندگی سه نسل از خانوادهٔ کِلیری است که بیشتر بر محور زندگی «مگهان_ مگی» می گذرد. 
داستان در هفت فصل، از سال ۱۹۱۵ و روز تولد چهار سالگی مگی آغاز و تا سال ۱۹۶۹ ادامه پیدا می کند. 
در سال ۱۹۲۱ « پَدرایک کِلیری_پدی» بعد از دریافت نامه ای از خواهر ثروتمندش «مری کارسن» به همراه همسرش «فیونا_فی»، شش پسر و تنها دخترش مگی از نیوزیلند راهی استرالیا می شود. آنها قرار است وارث تمام ثروت مری شوند. 
مگی که جز از جانب پدر و برادر بزرگترش «فرانک» چندان مهری از مادر و برادرانش ندیده، بعد از محبت‌های دلسوزانهٔ کشیش « رالف دوبریکاسار» درگیر عشقی عمیق به او می شود. غافل از اینکه کشیش یک کاتولیک بوده و ازدواج برای او غیرممکن است.

این کتاب خواننده را چنان درگیر غم، رنج، نفرت، فقر و آسودگی و عشق می کند که به سختی می توان پی به رازِ درونی شخصیت های داستان برد. گاه از آنها بیزار می شویم و گاه چنان بر آنها دل می سوزانیم که خود غافلگیر از این احساسات ضد و نقیض می شویم.

پرندهٔ خارزار روایتگر جدالی ست میان عشق زمینی و عشق آسمانی ، تضادی غمبار میان مرد بودن و زن بودن، انتخابی میان عشق و ازدواج ناخواسته، مرگ عزیزان و گوشه هایی از جنگ جهانی دوم..... این کتاب را باید خواند.

📹🎬«پرندگان خارزار» یک مینی‌سریال تلویزیونی آمریکایی است که با اقتباس از رمان پرنده خار زار ساخته و از ۲۷ تا ۳۰ مارس ۱۹۸۳ از شبکه ای‌بی‌سی پخش شد.

#پرنده_خارزار #رمان_پرنده_خارزار #کالین_مکالو #ادبیات_استرالیا #نویسندگان_استرالیایی #ادبیات_کلاسیک
        

4

          داستان روایت زندگی سه نسل از خانواده پرجمعیت کلیری هست با تمرکز روی تنها دختر خانواده، مگی. داستان به شدت اعصاب‌خردکن شروع میشه و تا جایی که میشه بلا و بدبختی سر مگی کوچولو می‌ریزه تا حسابی خواننده رو با خودش همراه کنه. ما مگی رو از کودکی تا اواخر میانسالی دنبال می‌کنیم. داستان پرش‌های زمانی زیادی داره که با توجه به نوع داستان اجتناب‌ناپذیر هست.
اکثر داستان در استرالیا می‌گذره و نویسنده توصیفات دقیقی از فضا و طبیعت اونجا ارائه میده جوری که درویدا و زمین‌هاش رو می‌تونید به راحتی ببینید. از استرالیای کتاب خوشم اومد.  
همه چیز توی داستان پیدا میشه، عشق ممنوعه، دعواهای خانوادگی، سیل، خشکسالی، آتش‌سوزی گسترده، جنگ، مسائل کلیسا و واتیکان، جنگ جهانی، جنگ داخلی یونان، طغیان نسل جدید در برابر ایده‌های قدیمی، چگونگی گله‌داری و چیدن نیشکر و ... طبیعی هست وقتی به این همه مسئله بپردازی حتی اگر ۷۰۰ صفحه هم کتاب بنویسی حق مطلب برای همه‌اش ادا نمی‌شه.
کتاب خوبی هست. روایت با اینکه گاهی کند و کشدار می‌شه ولی باز ریتم خودش و پیدا میکنه و می‌تونه خواننده رو همراه کنه. البته به نظر من نیمه دوم کتاب اگر نبود هم نبود. 
پ.ن. یک روز که خیلی استرس داشتم جهت درمان کتاب و خریدم. زمانی که عمیقا غمگین بودم کتاب و خواندم، یک هفته‌ای. برای همین داستان توی ذهنم خیلی موندگار شد. گاهی ارزش کتاب‌ها و داستان‌ها نه به کیفیت خودشون که به گره‌خوردنشون به لحظات خاص زندگی هست. 


        

12