بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

گیرنده شناخته نشد

گیرنده شناخته نشد

گیرنده شناخته نشد

3.9
69 نفر |
28 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

116

خواهم خواند

34

گیرنده شناخته نشد شرح نامه نگاری دو دوست آلمانی است که با یکدیگر شراکت دارند و در یک گالری در سانفرانسیسکو به کار فروش آثار هنری مشغول هستند. یکی از این دو دوست بعد از چندین سال زندگی در امریکا، درست در آستانه ی قدرت گرفتن هیتلر، به آلمان بازمی گردد. او به تدریج با افکار غیرانسانی حزب نازی همدل و هم رأی می شود و رابطه اش با دوست یهودی خود، که در امریکا مقیم است، تغییر می کند. این داستان در سال 1938، پیش از آغاز جنگ جهانی دوم، نوشته شده و در واقع هشداری بوده درباره ی خطری که در آن زمان جهان را تهدید می کرده است. گیرنده شناخته نشد داستان فراموش نشدنی و هولناکی درباره ی پایداری است و تاکنون به بیش از بیست زبان ترجمه شده است.کاترین کرسمن تیلور در سال 1903 در پورتلند امریکا متولد شد. او در سال 1924 از دانشگاه اورگن فارغ التحصیل شد و به سانفرانسیسکو رفت. در سال 1928 با الیوت تیلور ازدواج کرد. ده سال بعد هر دو به نیویورک رفتند. آن ها در آن جا داستان گیرنده شناخته نشد (اولین و مهم ترین اثر کاترین) را در مجله ی استوری منتشر کردند. سپس مجله ی معتبر ریدرز دایجست هم داستان را بازنشر کرد. سال 1939 انتشارات سایمون اندشوستر نیز این داستان را در قالب کتاب منتشر کرد که در مدت کوتاهی 50هزار نسخه از آن به فروش رفت. تیلور در سال 1942 کتاب دیگری با نام تا آن روز نوشت. او از سال 1947 در دانشگاه به تدریس روزنامه نگاری و نویسندگی خلاق پرداخت. همسرش در 1953 درگذشت. او در 1966 بازنشسته شد و به فلورانس ایتالیا رفت. در آن جا کتاب تازه ای بر اساس طغیان رود آرنو درنوامبر 1966 نوشت. تیلور در 1967 برای دومین بار ازدواج کرد؛ با مجسمه سازی به نام جان رود. آن ها نیمی از سال را در مینیاپولیس زندگی می کردند و نیم دیگر را در والدوپسا، در نزدیکی فلورانس، می گذراندند. تیلور پس از درگذشت جان رود در 1974 نیز به همین شیوه زندگی کرد. او در سال 1996 در 93 سالگی درگذشت.بهمن دارالشفایی، مترجم زبان انگلیسی، متولد 1359 در تهران و دانش آموخته ی رشته ی مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف است. در کارنامه ی دارالشفایی، علاوه بر ترجمه ی کتاب، فعالیت مطبوعاتی و ساخت فیلم مستند هم به چشم می خورد. دارالشفایی از سال 1382 فعالیت مطبوعاتی خود را با همکاری در ضمیمه ی روزنامه ی همشهری (همشهری جهان به سردبیری محمد قوچانی) آغاز کرد و بعد از آن چند سالی در سرویس بین الملل روزنامه شرق مشغول به کار بود. او همچنین فیلم های مستند کوتاهی درباره ی فرهاد مهراد و آریل دورفمان، نویسنده ی شیلیایی، ساخته است.

لیست‌های مرتبط به گیرنده شناخته نشد

نمایش همه

یادداشت‌های مرتبط به گیرنده شناخته نشد

            هیتلر و نازی را در یک رمانِ نقلی 50 صفحه‌ای بشناسید

«ازبه»ِ امیرخانی، اولین رمانِ نامه‌ای بود که خواندم. و فهمیدم چقدر این مدل قصه خواندن توی‌دل‌برو است. بعدها که «پروازِ شبانه»ِ اگزوپری را هم خواندم، تا به امروز، منتظر بودم داستانی به همین سبک به تورم بخورد. که امروز خورد.
این کتاب را تویِ ویترینِ کتابخانه‌ی عمومی دیدم. وقتی از عنوانش یعنی «گیرنده شناخته نشد»، گرفتم که یک رمانِ نامه‌نگاری است، برداشتمش. البته اول دلم به برداشتنش نبود. چونِ متنِ نامه‌ها را رویِ مثلا کاغذِ نامه‌ی سیاه شده تایپ کرده بودند. یک‌جورهایی می‌خواستند حسِ نامه‌نگاری را منتقل کنند. با ارفاق می‌شود گفت نشر ماهی تویِ این کار موفق بوده.
اما قصه؛
دو رفیقِ آلمانی سال‌ها توی ِآمریکا زندگی کرده‌اند. یکی‌شان تصمیم می‌گیرد برگردد آلمان. خُب برگردد. این کجایش جذاب است؟ وقتی این اثر خواندنی می‌شود که زمانی برمی‌گردد به آلمان که هیتلر در حال اوج‌گیری است. نامه‌هایِ این دو دوستِ دلباخته به هم را وقتی تصور کنید که هیتلر و نازیِ یهودستیز، رهبرِ آلمان شده و یکی از دوست‌ها، که آمریکا زندگی می‌کند هم یک یهودی است. بخوانید و ببینید چطور می‌شود با یک رمانِ نقلی، با مدلِ نامه‌نگاری، جنایت‌های هیتلر را به تصویر کشید. جالب است، وقتی این اثر نوشته شده، هنوز هیتلر، هیتلر نبوده.

بعد از یادداشت:
اگر در تاریخ‌هایِ جنگِ جهانی اول و دوم مطالعاتِ عمیق و گسترده داشتم، شاید یادداشتم سر و شکلِ دیگری می‌گرفت.  به همین علت است که یک ستاره کم دادم.

راستی؛
منِ 27 ساله، دو رفیقِ تقریبا 40 ساله دارم؛ مصطفی و محمدحسن. آن‌ها وقتی نوجوان بوده‌اند، برای هم نامه می‌نوشتند. جالب است که هر دویشان تویِ یک شهر زندگی می‌کرده‌اند. هیچ‌وقت هم از هم جدا نشده‌اند. به نظرتان این سوژه‌ی یک داستانِ خوب نمی‌تواند باشد؟
          
            گیرنده شناخته نشد، مجموعه نامه‌نگاری های دو شریک و دوست صمیمی آلمانی است که سال‌ها با هم در آمریکا زندگی کردند و با هم گالری را اداره می کردند. حالا یکی‌ از آنها به آلمان برگشته است و نامه نگاری های این دو دوست پیرامون زندگی روزمره، سیاست و کار شروع می شود. اما کمی بعد و در زمان به قدرت رسیدن هیتلر، متفاوت بودن عقاید سیاسی و فکری، دوستی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد...

کتاب بسیار روان، ساده، تلخ و تکان دهنده است و هنر نویسنده این است که همه این ها را در حجم کم و بسیار کوتاه منتقل می کند.
داستانی که تا مدت ها فکر شما را به خود مشغول می کند و تا چند روز به آن می اندیشید که حق با چه کسی بود؟ اگر خودمان را جای شخصیت ها و در بستر زمان قرار بدهیم آیا به آنها حق نمی دهیم؟ اگر ما به جای ماکس یا مارتین بودیم چه می کردیم؟
و مهم تر از همه اینکه تعصب و ایدئولوژی تا چه حد می تواند انسان را عوض کند و باعث شود که رفاقت ها، باور ها و حتی عشق به نابودی کشیده شود.

نکته جالب در مورد کتاب این است که نویسنده این کتاب را در زمان اوج قدرت هیتلر، سال ۱۹۳۸ نوشته است و پیش از شروع جنگ جهانی دوم نوشته است. زمانی که هنوز هیتلر یک تهدید جهانی نبود.

اگر شما هم مثل من ژانر نامه نگاری را دوست دارید و به دنبال یک کتاب کوتاه اما فوق العاده هستید این کتاب برای شما مناسب خواهد بود