جزئیات فعالیت

۱. اشتباه در انتخاب راوی! این داستان رو بخونید تا بفهمید انتخاب راوی چقدر می‌تونه داستان رو تحت تأثیر قرار بده. وقتی می‌شد داستان رو از زبان مارتینز روایت کرد (یه جورایی شبیه فیلم) یا از روای دانای کل استفاده کرد، چه نیازی به کالووی بود؟

۲. وقتی به منابع ادبی اقتباس‌های سینمایی بزرگ نگاه می‌کنم می‌بینم اغلبشون آثار متوسطی هستن. انگار از اول قرار بوده این داستان در رسانهٔ دیگری شکوفا بشه. انگار هر داستانی در یه قالب مخصوص به خودش شکوفا می‌شه و هنرمند باید این شم رو داشته باشه و بفهمه جای هر داستانی در کدوم قالب رواییه. والله اعلم.

یادم نیست مارتینز کی بود، ولی دقیقا، فیلم درخشان و روایت کتاب مثل یه قایق شکسته است.

مارتینز همون نویسنده‌هه‌ست. رفیق مرحوم متوفی که از خارج اومده به داخل دنبال دوستش :)

فرید

فرید

1403/11/4

به نظر منم فیلمش خیلی بهتر از کتاب بود

الان نکتهٔ دوم رو دیدیم.
چقدر جالب. تقریبا در مورد سه تا اثر این حس رو دارم. یکی رو هم تجربه کردم و دوتا رو هنوز خودم تجربه نکردم ولی دقیقا همین‌ نکته رو در موردشون شنیدم.
1- اونی که تجربه کردم فیلم و کتاب i'm thinking of ending things بود. با فاصله فیلمش بهتر از کتابه.
2- داشتن و نداشتن همینگوی و هاوارد هاکس هستش. انگار جزو آثار متوسط همینگوی ولی فیلم مهمی است (خودم هنوز اینو تجربه نکردم)
3- سومی هم They Shoot Horses, Don't They? هستش. انگار فیلم مهمیه ولی کتابش هم خوبه، ولی نه در حد فیلم.

عنوان فیلم اقتباسی از این کتاب چیه؟

همون مرد سوم. ساختهٔ کارول رید.
همینگوی با هاوارد هاکس دوست بوده. میگن یه بار هاوارد هاکس باهاش شرط بسته که می‌تونه از «بدترین رمان همینگوی» یه فیلم خوب دربیاره و نتیجه‌ش شده داشتن و نداشتن 😁

آره این قضیه خیلی مشهوده. قبلاً یه بار همین‌جا نوشتم که زیگفرید کراکوئر می‌گه رمان‌های موفق نمی‌تونن تبدیل به فیلم‌های شاهکار بشن؛ ولی رمان‌های متوسط این ظرفیت رو دارن که تبدیل به فیلم‌های بزرگ بشن. برای همین به فیلمسازها توصیه می‌کنه برن سراغ رمان‌های نه چندان بزرگ.

چه جالب بود این داستان هاکس و همینگوی😂
@choghoke_tanha

رئیس دائمی چنتا از این فیلما که از کتابشون بهترن معرفی کن. من برخورد نداشتم تاحالا.

۱. رمان مرد سوم »»» فیلم سینمایی مرد سوم (کارول رید)
۲. رمان ۳۹ پله »»» فیلم سینمایی ۳۹ (آلفرد هیچکاک)
۳. آلیس در سرزمین عجایب »»» آلیس در سرزمین عجایب (تیم برتون)
۴. رمان دختر گمشده »»» فیلم دختر گمشده (دیوید فینچر)
۵. رمان شاهین مالت »»» فیلم شاهین مالت (جان هیوستون)

شنیده‌ام که:
۶. نمایشنامهٔ همه به کافه ریک می‌روند »»» کازابلانکا (مایکل کورتیز)
۷. رمان پاپیون »»» فیلم پاپیون (فرانکلین جی شافنر)
۸. زوربای یونانی »» زوربای یونانی
۹. موبی دیگ »»» موبی دیک (جان هیوستون)

و...

لیستش کنید 😅

فیلم آلیس در سرزمین عجایب از کتابش بهتره؟
اصلا قلبم گرفت...

نکات جالبی بود
درباره خود گراهام گرین نظر جامعی دارید یا هنوز انقدر ازش نخوندید؟

این کتاب اولین کتابی بود که ازش خوندم. نمی‌دونم به این زودی بشه دوباره رفت سراغش یا نه.

1403/11/4

چه جالب. من تا حالا فیلمی ندیدم که از کتاب بهتر باشه. بین اونایی که من خوندم و دیدم معمولا برعکس بوده. یعنی کتاب بهتر بوده. فقط گتسبی بزرگ بود که هم کتاب و هم فیلمشو خیلی دوست داشتم و به نظرم از معدود فیلمایی بود که اینقدر به متن کتاب وفادار بود، هرچند آخرش یه چیزایی کم داشت، مثلا پدر گتسبی آخر کتاب میومد ولی توی فیلم اصلا نبودش.

شاید با یه نگاه طرفدارانه فیلم‌ها رو می‌بینید. یه دعوایی هست بین طرفداران فیلم و طرفداران کتاب که من اصلاً به رسمیت نمی‌شناسمش. 😁 مثلاً خیلیا میگن چرا فیلم به کتاب وفادار نبود؛ درحالی‌که اون قالب هنری اقتضائات خودش رو داره و نمی‌تونه صد درصد به کتاب وفادار باشه. داستانگویی در سینما متفاوته با داستان مکتوب.

خلاصه که این دعواها همیشه وجود داشته. ولی حتماً پیدا می‌شه فیلمی که از منبع اقتباسش جلوتر باشه 😁

1403/11/6

آها شاید. آخه به هر حال کتاب هم می‌تونه بیشتر بگه، نسبت به فیلم که بالاخره باید تو یک تا سه ساعت تموم شه، هم جای تخیلش بازه، آدم خودش دنیای ذهنی‌شو می‌سازه و مثل بره‌ی توی جعبه که شازده کوچولو بالاخره پسندید، همیشه اونی که نمی‌بینیم جذابیت بیشتری داره چون می‌تونیم مطابق میل خودمون بسازیمش.
@choghoke_tanha

هرکدوم ویژگی‌ها و مزیت‌های خودشون رو دارن. من با این مدل مقایسه‌ها که به قصدِ برتری دادن یک رسانه بر رسانهٔ دیگر انجام می‌شه از اساس مخالفم. ممکنه یه کتاب از اقتباس سینمایی خودش جلوتر باشه یا بالعکس؛ اونم به دلایل فنی و زیبایی‌شناختی. ولی نمی‌شه گفت فیلم از کتاب آموزنده‌تره یا کتاب از فیلم ظرفیت بیشتری داره یا یکی از اون یکی تأثیرگذارتره و...

اگه وقت کردید کتابِ بدِ ۳۹ پله رو بخونید و بعد فیلم هیچکاک رو ببینید. بعد از اینکه کتاب شما رو خسته کرد، تماشای فیلم تا حدی نظرتون رو عوض می‌کنه.
@a_bibili_babili_bou