یادداشتهای امید روشن (20) امید روشن 1403/11/26 The Antidote: Happiness for People Who Can't Stand Positive Thinking الیور برکمن 4.5 4 در ستایش پذیرش خطای خود 0 0 امید روشن 1403/11/26 قدرت عادت: چرایی کارهایی که انجام می دهیم، در زندگی و کسب و کار چارلز دوهیگ 3.7 16 ایده کتاب میتونست یه مقاله کوتاه باشه. ایده جالبه ولی با مثالهای خیلی خیلی زیاد بسط داده شده 0 0 امید روشن 1403/11/26 دانشکده های من ماکسیم گورکی 3.1 3 همینقدر که مردم به فکر کردن آشنا شوند، خودشان به حقیقت پی میبرند. . داستان سالهای جوانی ماکسیم گورکی و مواجه او با آدمها و مکانهای مختلف. گورکی از کودکی به تحصیل و دانشگاه علاقهمند بود اما هیچوقت نتوانست تحصیلات آکادمیک داشته باشد. اون مکانها و آدمهایی را که در دوران جوانی دیده و تجربیاتش را "دانشکدههای من" نام گذاری کرده است. 0 0 امید روشن 1403/11/26 پاریس: جشن بیکران ارنست همینگوی 3.6 21 هر چیزی، چه خوب و چه بد، وقتی قطع شود خلئی باقی میگذارد. اگر بد باشد خلا به خودی خود خوب میشود. اما اگر خوب باشد فقط میتوان آن را با چیزی بهتر پر کرد. 0 0 امید روشن 1403/11/26 شیطان لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.0 62 داستان زندگی یوگنی ایوانویچ و وسوسهی یک زن که از ابتدای داستان که خودش تنهاس تا زمانی که ازدواج میکنه و بچهدار میشه رهاش نمیکنه. دو راهی بین خیانت کردن یا متعهد موندن و در نهایت انتخاب بین یکی از ۳ راه حلی که به ذهنش میرسه 0 0 امید روشن 1403/11/26 هر برند یک قصه است دونالد میلر 4.1 7 شرح روش استوری برند SB7 برای ایجاد یک روایت داستان گونه برای کسب و کار با هدف قرار دادن مشتری در نقش قهرمان. 0 10 امید روشن 1403/11/26 کار لارس اسوندسن 3.5 2 تنها پیشنهادی که میتونم بکنم اینه که این کتابو بخونین 0 0 امید روشن 1403/11/26 طاعون آلبر کامو 4.1 86 از متن کتاب: " گرچه مصیبتها امری رایج و آشنا هستند؛ دشوار بتوانیم باورشان کنیم وقتی بر سر خودمان میآیند. جهان همانقدر گرفتار طاعون شده که گرفتار جنگ. هنگام بروز جنگ مردم معمولا میگویند: طول نمیکشه، ابلهانهتر از اونه که ادامه پیدا کنه. صد البته جنگ قطعا ابلهانه و عبث است اما اینها مانع دوامش نمیشود. بلاهت همواره سرسختی نشان میدهد. و آسان به این نکته پی میبردیم، اگر همواره خودمان را مد نظر نداشتیم." 0 14 امید روشن 1403/11/26 همسایه ها احمد محمود 4.2 92 در یک کلمه شاهکار بود 0 0 امید روشن 1403/11/26 همنوایی شبانه ی ارکستر چوبها رضا قاسمی 3.8 50 این اولین بار است که همین حالاست 0 0 امید روشن 1403/11/26 اعتراف لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.1 71 جستاری برای فهمیدن معنی زندگی و تفاوت نگرش از نظر علم و دین 0 0 امید روشن 1403/11/26 سمرقند امین معلوف 3.9 8 مقدمه کتاب اینجوری شروع میشه که: . "در قعر اقیانوس اطلس کتابی نهفته است و این سرگذشت آن کتاب است که برایتان حکایت میکنم. شاید شما سرانجام آن را بدانید، چون روزنامههای وقت آن را گزارش کرده و از آن پس نیز چندین کتاب آن را نقل کردهاند: هنگامی که کشتی مسافربری تایتانیک در شب چهاردهم آوریل سال هزار و نهصد و بیست و نه در نزدیکی سواحل ارض جدید غرق شد، معتبرترین قربانی آن یک جلد کتاب بود، نسخه منحصر به فرد رباعیات عمر خیام؛ حکیم و شاعر و ستاره شناس ایرانی به قلم خودش." . همین مقدمه عجیب کافیه تا بفهمیم با چه داستان عجیب و پرکششی طرفیم. امین معلوف در این کتاب چند فراروایت رو به هم وصل میکنه و یک شاهکار خلق میکنه. کتاب شامل دو بخش اصلیه، بخش اول که شرح زندگی عمر خیام در دوران سلجوقیان و کشمکشهاش با فرقه اسماعیلیه و حسن صباح و بخش دوم که داستان چگونگی بدست آوردن دستنوشته سمرقند توسط راوی داستانه و در دوران قاجار و انقلاب مشروطه روایت میشه. نویسنده با استفاده از شخصیتها و روایتهای واقعی و مستند و ربط دادن اون ها به هم یک داستان عجیب رو خلق کرده و موقع خوندنش بارها آدم به شک میفته که این داستان واقعا اتفاق افتاده یا نه. شبیه کاری که اروین یالوم در کتاب "وقتی نیچه گریست" انجام داده. در بخش اول خیام خودش به عنوان شخصیت محوری کتاب در کنار حسن صباح و خواجه نظام الملک حضور داره و در بخش دوم هم شخصیت هایی مثل سید جمال الدین اسد آبادی و میرزا رضای کرمانی در رمان حضور دارن. . در کل تجربه خوندن این کتاب برام یکی از نابترین تجربه های امسال بوده و امیدوارم این شاهکار بیشتر خونده بشه. 0 0 امید روشن 1403/11/26 یک درخت، یک صخره، یک ابر: برجسته ترین داستان های کوتاه دو قرن اخیر داستانهایی از ادگار آلن پو، ... رابرت هوپس 3.9 8 مثل یک نوشیدنی خیلی خوشمزه که یواش یواش میخوری تا تموم نشه 0 0 امید روشن 1403/11/26 ه ه ح ه لوران بینه 4.0 9 داستان عملیات آنتروپید یا عملیات ترور راینهارد هایدریش ملقب به قصاب پراگ، فرد سوم نازیها، و معمار اصلی هولوکاست 0 0 امید روشن 1403/11/26 ذهن حواس جمع: چگونه افسار زندگی تان را به دست بگیرید نیر ایال 3.7 7 مدیریت زمان، مدیریت رنج است 0 0 امید روشن 1403/11/26 دیزاین یک شغل است مایک مونته ئیرو 3.7 1 یک راهنمای ساده از زبان مدیر استودیو طراحی Mule برای کسی که از راه دیزاین زندگی میکنه. کتاب شامل فصلهایی مثل: صحبت با کارفرما، چگونگی تنظیم قرار داد تو پروژهها، اهمیت همکاری با دیزاینرهای هم تیمی و... 0 0 امید روشن 1403/11/26 مثبت فکر نکنید: بصیرت هایی از دانش جدید انگیزش گابریله اوتینگن 3.3 5 اولش فکر کردم از این کتابای زرد موفقیت و ایناس ولی وقتی یکم راجع به نویسنده و تحقیقاتش و ایده پشت کتاب خوندم فهمیدم از اون دسته نیست، بعد از خوندن خود کتاب هم خیلی از ایده نویسنده و سادگی و اجرایی بودنش لذت بردم 0 0 امید روشن 1403/11/26 جامعه شناسی نخبه کشی: قائم مقام، امیرکبیر، مصدق: تحلیل جامعه شناختی برخی از ریشه های تاریخی استبداد ... علی رضاقلی 3.8 13 تصویر کوتاهی از مردم ایران در طول ۴۰۰ سال 0 0 امید روشن 1403/11/26 مسخ و درباره مسخ ولادیمیر ناباکوف 3.8 108 یک روز صبح وقتی گرگور زامزا از خواب آشفته بیدار شد، دید که در تختخوابش به حشرهای غول پیکر تبدیل شده است. . مسخ ریشه در رابطه پیچیده کافکا با پدرش و احساس گناه مادامالعمر او دارد. سوسک نشانه درستی برای احساس بی ارزشی او در برابر پدرش است. 0 0 امید روشن 1403/11/26 سفر در خواب شاهرخ مسکوب 4.3 11 در آن سیر و سفر از خودم دور میشوم و آن "منِ" دیگرم را در تکهپارههای آبنه شکسته بسته زمان مینگرم. تنم پر از هیچ است و به سرگردانی بادبادکی سبکتر از باد در آسمان خیال پرسه میزنم. 0 0