معرفی کتاب ه ه ح ه اثر لوران بینه مترجم احمد پرهیزی

ه ه ح ه

ه ه ح ه

لوران بینه و 3 نفر دیگر
4.2
9 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

16

خواهم خواند

25

ناشر
ماهی
شابک
9789642093311
تعداد صفحات
376
تاریخ انتشار
1399/10/2

توضیحات

        به شهر هاله فکر می کنید، به نیروی دریایی، به فرانسه که انتظارتان را می کشد، به رایش جاودانه که شما پایه های استوارش را بنا نهاده اید و عمیق ترین ریشه هایش را در خاک نشانده اید. اما زمان حال را از یاد برده اید. نکند همچنان که مرسدس در جاده پیش می تازد، در رخوت رؤیاهایتان غرق شده اید و غریزه ی پلیسی تان به خواب رفته است؟ حتی دیدن سر و وضع عجیب این مرد نیز لحظه ای زمان حال را به یادتان نمی آورد، مردی که به رغم گرمای این روز بهاری بارانی اش را روی دست انداخته است و دارد از برابر شما می گذرد.« این کتاب اثرگذار در خودآگاه ما باقی می ماند و با پرسش های دل آشوبش راحتمان نمی گذارد: انسانی چنین پلشت همچون راینهارد هایدریش چگونه به ظهور رسید؟ چگونه نظامی بنیان گذاشته شد که افرادی چون او بتوانند در آن رشد کنند، به بالاترین مقام ها برسند و به ارباب مطلق میلیون ها انسان بدل شوند؟ چه کنیم که چنین فضاحتی از نو تکرار نشود؟»- ماریو بارگاس یوسا - درباره این کتاب بیشتر بخوانید
      

لیست‌های مرتبط به ه ه ح ه

خنده سرخسفر به انتهای شبدر جبهه  غرب خبری نیست

ادبیات ضدجنگ

52 کتاب

قرار است وجود خود را بفروشم. قرار است نیست شوم، غرق در شومی و پلیدیِ جنگ. می‌خواهم خود را فدا کنم. از وجودم چیزی نخواهد ماند. نمی‌دانم این کار را چرا انجام می‌دهم، می‌دانم وجودم زخم خواهد دید. شاید زخمش هیچگاه التیام نیابد. اما انجامش می‌دهم. چرا؟ ضروری است؟ برای روحم تحمل این زجرِ مطالعه‌ٔ ادبیات ضدجنگ ضروری شده است. چرا؟ معمولا شرح علتِ امورِ ضروری کارِ سختی است. علتی ندارم برایش. توجه‌ام به آن جلب شده است، قوای ذهن‌ام را اشغال کرده است و وجودم معطوف به آن شده است. پس انجامش می‌دهم و زجر می‌کشم. اینجا لیستِ آثار ادبیات ضدجنگی که پیدا کرده ام را قرار می‌دهم (مشخصا ترجمه‌ها و آثار فارسی را. چون هدفم فهم جامعهٔ ایران است). حتما برای هرکدام از این کتاب‌ها که بخوانم، مرور خواهم نوشت و سعی خواهم کرد تکه تکه تصویرِ کلیِ ادبیات ضدجنگی را که می‌خواهم معطوف به فهمِ جامعهٔ ایران باشد را تکمیل کنم. اصلا ادعا چیه؟ باور دارم که ادبیات تصویری از جامعه را نشان می‌دهد، این بدان معنا نیست که تصویرِ تمام جامعه در ادبیات منعکس می‌شود (هیچ اثر و روایتی نمی‌تواند همه‌چی را به تمامه در خود بازنمایی کند) و این گزاره بدان معنا نیز نیست که ادبیات چیزی جز بازنمایی جامعه نیست، یعنی کارکردهای دیگری نیز برای متنِ ادبی قابل تصور است. در کنار این، باور ندارم که برای فهمِ جامعه نوعی متن‌بسندگیِ ادبیات‌پایه مکفی و از قضی حتی ممکن است؛ یعنی ادبیات مفری برای فکر در باب جامعه است و فهمِ جامعه طبیعتا و قطعا منحصر در متنِ ادبی نیست. پس، متنِ ادبی به فراتر از خود (تاریخ و جامعه) ارجاع دارد و از این حیث منطقی است که برای فهمِ جامعه بتوانیم ادبیات را فراخوانی کنیم. در این لیست، که تا اینجا بدونِ جست‌وجوی روشمند و صرفا با پرسان پرسان گشتن، سرچرخاندن و بُر خوردن میانِ کتاب‌ها تشکیل شده است، سعی کردم به جوانب مختلفِ چیزی که بهش "ادبیات ضدجنگ" می‌گیم توجه داشته باشم. در نهایت هیچ ادعایی ندارم و با تمام وجود گشوده هستم به هر اتفاقی که در این مسیر بیافتد. هیچ چیز را مفروض نخواهم گرفت جز اینکه "جنگ سراسر پلیدی است و چیزی در جنگ پرتویی از روشنایی ندارد." این لیست را بسیار ادیت/ویرایش خواهم کرد. حتما اگه نکته‌ای هست، اثری را جا انداخته ام، اثری را به اشتباه در لیست قرار داده و خلاصه هرچه بود خیلی خوشحالم می‌کنید بهم اطلاع بدید. اگر در این مسیر به هر کدام از کتاب‌ها رسیدم که دوست داشتید همخوانی کنیم، البته باید جدی و ضربتی باشید، بهم خبر بدید. شاید بتونیم هماهنگ کنیم و هم‌فهمی کنیم با کتاب‌ها. جا دارد از همهٔ کسانی که در مورد این دغدغه باهاشون حرف زدم و توی پیدا کردن آثار بهم کمک کردن تشکر کنم. مشخصا از علی آقای عقیلی‌نسب عزیز که واقعا زیادی کمکم کرد. دمت‌گرم مرد 🙏✌️ پی‌نوشت: لیست ابتدایی است و هرچی ایراد است برگردهٔ منه و حتما بهم اطلاع بدید. خوشحال می‌شم.

53

یادداشت‌ها

سامان

سامان

1403/9/30

          لوران بینه فرانسوی در اولین کتابی که نوشته کاری کرده کارستان و یک اثر جذاب،خواندنی و مهیج رو تقدیم مخاطبان کرده.سعی میکنم در ادامه متن شرحی مختصر از این کتاب جذاب رو ارائه بدم.

اصل موضوع کتاب «عملیات آنتروپید» در سال 1942 میلادی است.اجازه بدین دقیقتر بگم،اتفاقات قبل این عملیات و مراحل آماده سازی برای اجرای عملیات،شرح خود عملیات و سپس انتقامی که نازی ها از عوامل این عملیات گرفتند در کتاب مورد بررسی قرار گرفته.در عملیات آنتروپید، هدف یکی از مهم ترین رهبران نازی یعنی راینهارد هایدریشی است که در دوران های مختلف زندگیش القاب متفاوتی مثل بز،مرد آهنین دل،بلوند درنده،قصاب و جلاد پراگ داشته.از او به عنوان یکی از معماران اصلی هولوکاست هم بوده.کسی که هیچ ابایی از جنایات گوناگون نداشته.نویسنده ما رو با این شخصیت آشنا میکنه.اینکه چگونه رشد کرد و پله های ترقی رو طی کرد و به مناصب گوناگون رسید و از مورد وثوق ترین و کارکشته ترین افراد هیملر و شخص هیتلر شد.در طی روایاتی که از او میخونیم گریزی هم به جنگ جهانی و حضور انگلستان و موضوعات مهم دیگه هم زده میشه.دولت چکسلواکی با کمک چرچیل تصمیم میگیره هایدریش رو ترور کنه.سه نفر به نامهای  یوزف گابچیک، یان کوبیش و یوزف والچیک برای این عملیات انتخاب میشند.آماده سازی این افراد و چالش هایی که باهاش مواجه میشند بخش مهم دیگری از کتاب رو تشکیل میده تا در نهایت روز عملیات فرا میرسه و نویسنده بسیار جذاااااب این عملیات رو شرح میده و روایت میکنه.بینه روش جالبی رو برای نگارش کتاب انتخاب میکنه و اونم اینه که علاوه بر روایات تاریخی که ارائه میده،نحوه جمع آوری اطلاعات مورد نظر کتاب رو هم به خواننده میگه.فیلمهایی که دیده،اسنادی که بررسی کرده و انگار نویسنده حی و حاضر همراه با خواننده داره کتاب رو میخونه و جلو میره.در بخش هایی هم احساسات خودش رو دخیل میکنه و از احساساتش به شخصیتها و مسائل دیگه حرف میزنه که این دو مساله بسیار خوب از آب در آمده و نتیجه نهایی کار رو تبدیل به یک کتاب خواندنی کرده.

شرح نفسگیر عملیات و مرگ هایدریش پایان کتاب نیست و بینه هنوز چیزی برای ارائه و غافلگیر کردن مخاطبش داره.نازی ها بعد از ضربه مهلکی که میخورند تصمیم به انتقام میگیرند.مثلا روستای لیدیسته رو با خاک یکسان میکنند و تمام مردان روستا رو میکشند.دنبال کردن مجریان عملیات آنتروپید ادامه داره و بالاخره موفق میشند در کلیسایی اونها و کسانی که بهشون پناه دادند رو پیدا کنند.درگیری سختی رخ میده.شرح این درگیری به شکلی که بینه در کتابش آورده باز از قسمت های درخشان این کتابه که باعث میشه خواننده تا انتها همراه این کتاب بشه.
        

0