معرفی کتاب ه ه ح ه اثر لوران بینه مترجم احمد پرهیزی

ناشر
ماهی
9789642093311
1399/10/2

به شهر هاله فکر می کنید، به نیروی دریایی، به فرانسه که انتظارتان را می کشد، به رایش جاودانه که شما پایه های استوارش را بنا نهاده اید و عمیق ترین ریشه هایش را در خاک نشانده اید. اما زمان حال را از یاد برده اید. نکند همچنان که مرسدس در جاده پیش می تازد، در رخوت رؤیاهایتان غرق شده اید و غریزه ی پلیسی تان به خواب رفته است؟ حتی دیدن سر و وضع عجیب این مرد نیز لحظه ای زمان حال را به یادتان نمی آورد، مردی که به رغم گرمای این روز بهاری بارانی اش را روی دست انداخته است و دارد از برابر شما می گذرد.« این کتاب اثرگذار در خودآگاه ما باقی می ماند و با پرسش های دل آشوبش راحتمان نمی گذارد: انسانی چنین پلشت همچون راینهارد هایدریش چگونه به ظهور رسید؟ چگونه نظامی بنیان گذاشته شد که افرادی چون او بتوانند در آن رشد کنند، به بالاترین مقام ها برسند و به ارباب مطلق میلیون ها انسان بدل شوند؟ چه کنیم که چنین فضاحتی از نو تکرار نشود؟»- ماریو بارگاس یوسا - درباره این کتاب بیشتر بخوانید

لیست‌های مرتبط به ه ه ح ه

سامان

سامان

1403/9/30

لوران بینه فرانسوی در اولین کتابی که نوشته کاری کرده کارستان و یک اثر جذاب،خواندنی و مهیج رو تقدیم مخاطبان کرده.سعی میکنم در ادامه متن شرحی مختصر از این کتاب جذاب رو ارائه بدم.

اصل موضوع کتاب «عملیات آنتروپید» در سال 1942 میلادی است.اجازه بدین دقیقتر بگم،اتفاقات قبل این عملیات و مراحل آماده سازی برای اجرای عملیات،شرح خود عملیات و سپس انتقامی که نازی ها از عوامل این عملیات گرفتند در کتاب مورد بررسی قرار گرفته.در عملیات آنتروپید، هدف یکی از مهم ترین رهبران نازی یعنی راینهارد هایدریشی است که در دوران های مختلف زندگیش القاب متفاوتی مثل بز،مرد آهنین دل،بلوند درنده،قصاب و جلاد پراگ داشته.از او به عنوان یکی از معماران اصلی هولوکاست هم بوده.کسی که هیچ ابایی از جنایات گوناگون نداشته.نویسنده ما رو با این شخصیت آشنا میکنه.اینکه چگونه رشد کرد و پله های ترقی رو طی کرد و به مناصب گوناگون رسید و از مورد وثوق ترین و کارکشته ترین افراد هیملر و شخص هیتلر شد.در طی روایاتی که از او میخونیم گریزی هم به جنگ جهانی و حضور انگلستان و موضوعات مهم دیگه هم زده میشه.دولت چکسلواکی با کمک چرچیل تصمیم میگیره هایدریش رو ترور کنه.سه نفر به نامهای  یوزف گابچیک، یان کوبیش و یوزف والچیک برای این عملیات انتخاب میشند.آماده سازی این افراد و چالش هایی که باهاش مواجه میشند بخش مهم دیگری از کتاب رو تشکیل میده تا در نهایت روز عملیات فرا میرسه و نویسنده بسیار جذاااااب این عملیات رو شرح میده و روایت میکنه.بینه روش جالبی رو برای نگارش کتاب انتخاب میکنه و اونم اینه که علاوه بر روایات تاریخی که ارائه میده،نحوه جمع آوری اطلاعات مورد نظر کتاب رو هم به خواننده میگه.فیلمهایی که دیده،اسنادی که بررسی کرده و انگار نویسنده حی و حاضر همراه با خواننده داره کتاب رو میخونه و جلو میره.در بخش هایی هم احساسات خودش رو دخیل میکنه و از احساساتش به شخصیتها و مسائل دیگه حرف میزنه که این دو مساله بسیار خوب از آب در آمده و نتیجه نهایی کار رو تبدیل به یک کتاب خواندنی کرده.

شرح نفسگیر عملیات و مرگ هایدریش پایان کتاب نیست و بینه هنوز چیزی برای ارائه و غافلگیر کردن مخاطبش داره.نازی ها بعد از ضربه مهلکی که میخورند تصمیم به انتقام میگیرند.مثلا روستای لیدیسته رو با خاک یکسان میکنند و تمام مردان روستا رو میکشند.دنبال کردن مجریان عملیات آنتروپید ادامه داره و بالاخره موفق میشند در کلیسایی اونها و کسانی که بهشون پناه دادند رو پیدا کنند.درگیری سختی رخ میده.شرح این درگیری به شکلی که بینه در کتابش آورده باز از قسمت های درخشان این کتابه که باعث میشه خواننده تا انتها همراه این کتاب بشه.