یادداشت‌های سیدصالح (17)

سیدصالح

1401/11/23

            فضای کتاب غم و تاریکی خاصی دارد، با این حال قشنگ است.
یک نکته جالب این است که تناسخ شخصیت اول به حشره چیز عجیبی نبود. گویا در دنیایی که کافکا خلق کرده بود تناسخ چیز رایجی بوده، چون خانواده از تناسخ «گرگور سامسا» تعجب نمی کنند درحالیکه موضوع واقعا غیر منتظره ای از نظر خواننده می باشد. اطرافیان سامسا از این تغییر شکل صرفا ناراحت می شوند. انگار در دنیای داستان این تناسخ مشابه یک بیماری است که برای هرکسی ممکن است رخ دهد.
خود من تا بخشی از کتاب دنبال علت این اتفاق عجیب مسخ بودم که بعد از چندین صفحه پیش بینی کردم که هیچ جای کتاب قرار نیست به علت این موضوع بپردازد بلکه وقایع بعد از این اتفاق است که اهمیت دارد...

کتاب شخصیت های خاصی دارد که در خیلی از نقد ها رفتار شخصیت ها را به سبکی بازنگری و تحلیل کرده اند و هرکدام را نماد خاصی دانسته اند مثل حشره، خواهر، پدر، مادر، مهمان ها و... در ابتدا من هم کنجکاو بودم بدونم منظور کافکا از این شخصیت ها و رفتار ها چیست، ولی به قول عزیزی:
«لزومی ندارد ما هر رمان را مطالعه می کنیم دنبال مفاهیم خاص و پند و اندرز های زیرمتن باشیم. می توان یک رمان را صرفا برای لذت بردن و همراه شدن با قلم نویسنده خواند. به طبع این مطالعه قطعا مفاهیم نهان رمان به خواننده منتقل خواهد شد، ولی لزومی نداره خواننده به جای همراهی شدن با قصه، دنبال مفاهیم پنهانی داستان باشد و خود را اصلا غرق دنیای داستان نکند.»
          
سیدصالح

1401/11/23

                خیلی کتاب قشنگی است. روال نابودی حکومت ها و مسئولین را به زیبایی بیان میکند.
 وقتی کتاب را شروع بخواندن کردم، تصادفا متوجه شدم پسر عمویم که کلاس هشتم است همین کتاب را از کتابخانه امانت گرفته بخواند و نکات قابل توجهی از کتاب متوجه شده. در نتیجه به نظر من به درد همه ی سن ها میخورد.

نکات جالب کتاب:
- قوانینی جامعه که برحسب احوالات و منافع شخصی دستخوش تغییر می شد.
- صرفا به این علت که نسل قبلی (انسان ها) برخی کارها را انجام می دادند، در قوانین اولیه آمده بود که همه از انجام آن کار ها منع می شوند. که این نشان میدهد که بعضی از قوانین اولیه کاملا بی فکر نوشته شده بود، مثل خوابیدن روی تخت. در حالیکه اصلا فکر نمیکردن این کار سود یا ضرری دارد!
-سوء استفاده از بی سوادی آحاد مردم.
و...
 (نکات زیادِ قابل تاملی داشت که الان متاسفانه خاطرم نیست)
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

سیدصالح

1400/11/23

سیدصالح

1400/09/12

            سلام
این کتاب درمورد شهید علی (مهران) بلورچی است.
آقای مرتضی قاضی از اطرافیان این شهید بزرگوار، اطلاعات و خاطراتی را درمورد شهید جمع آوری کرده و از زبان هرکدام در کتاب نوشته است، ولی بدلیل اینکه در وصیت نامه شهید آمده که از فضایل وی گفته نشود (که نشانه تواضع سرشار ایشان است)، بناچار خیلی از موارد را نتوانسته اند بگویند.
من در دوران نوجوانی با ایشون که از شهدای دوره سه دبیرستان مفید در عملیات کربلای ۵ است آشنا شدم و شیفته مرام و معرفتشان شدم.
مسیری که ایشان انتخاب کردند باعث شد به سمت اخلاص و پاکی بروند درحالیکه بخاطر اتفاقاتی که در زندگی وی و مادرش افتاده بود، اصلا قابل انتظار نبود که در آن شرایط به این درجه از کمال برسد.
روش محاسبه نفس این شهید که در اینترنت و این کتاب به آن اشاره شده، واقعا جالب و پندآموز است، به طوریکه کوچک ترین کارها که در نظر ما هیچ اهمیتی ندارد هر روز مورد سنجش قرار میگرفته.
خواندن کتاب «محله های زندگی» که درمورد زندگی مادر شهید است در کنار این کتاب توصیه میشود. خانم لامعه لشکرلو (مادر شهید) در سن ۱۸ سالگی  از وهابیت به مذهب شیعه گرایش پیدا میکنند و چنین فرزند آسمانی را تربیت میکنند.
          
سیدصالح

1400/05/20

                سلام.
کتاب در مورد مقابله های معاویه و مکر و حیله های عمر و عاص برای مقابله با امام علی علیه السلام است.
آقای حسن بیگی داستانی را روایت میکند که یک کشیش مسیحی(میخائیل ایوانف)  که امام علی (ع) را نمی شناسد، یک کتاب نفیس قدیمی را که به خط کوفی است همراه با یک رویای صادقه از حضرت مسیح (ع) به دست می آورد. آن کتاب که روایت گر وقایع تاریخی زمان معاویه ملعون است، باعث علاقه کشیش به امام میشود و مقدمه ای بر تحقیق های او برای شناخت شخصیت امام می شود.
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.