یادداشتهای مهدی عبدالعلی پور (30) مهدی عبدالعلی پور 1403/9/23 وقایع نگاری های الجزایر آلبر کامو 3.0 1 یک گزارش خبری بسیار معمولی از وضعیت الجزایردر زمان استعمار فرانسه، همین! 1 8 مهدی عبدالعلی پور 1403/9/10 به وقت شب لودمیلا پتروشفسکایا 2.0 1 منزجر کننده و به شدت غیر انسانی 0 11 مهدی عبدالعلی پور 1403/7/16 حرامیان: یک خاطره ویلیام فاکنر 3.6 1 بعد از کلی اتفاق عجیب و غریب، بالاخره تموم شد 0 14 مهدی عبدالعلی پور 1403/7/6 اصول جامعه شناسی اقتصادی ریچارد اسودبرگ 3.0 1 بسیار ملال آور و بد ترجمه 0 15 مهدی عبدالعلی پور 1403/6/29 نیه توچکا نیزوانوا فیودور داستایفسکی 4.3 1 یه شاهکار نیمهتمام داستان تا لحظه مرگ یفیامف یک شاهکار تمام عیاره، اما بعد از اون به شدت افت میکنه و نهایتا هم ناتمام میمونه، اگر قصه ناتمام نمیموند و به همان کیفیت بخش اول داستان ادامه پیدا میکرد یکی دیگه از معجزههای داستایفسکی رو شاهد بودیم(هر چند که به نظر من بخش اول کتاب واقعا معجزه است) مطالعه کتاب به شدت توصیه میشه 1 33 مهدی عبدالعلی پور 1403/6/20 امپراتوری ها و آنارشی ها: تاریخ مختصر نفت در خاورمیانه مایکل کوئنتین مورتون 4.0 1 خلاصهای از آنچه《 نفت》 بر سر خاورمیانه آورد رویکرد نویسنده جالبه و به نحوی در کتاب، اثر اقتصاد نفت و بخش خصوصی رو بر روی سیاست بینالملل و حتی آغاز جنگ نشون میده برای خودم، تاریخ توسعه میادین نفتی ایران بسیار جذاب و مفید بود 0 23 مهدی عبدالعلی پور 1403/6/16 گورهای گاوچران روبرتو بولانیو 2.5 1 از این کتاب نوشتن واقعا سخته، خیلی معمولی، نه انقدر بد بود که حس کنم وقتم تلف شده، نه انقدر خوب که لذت ببرم 2 11 مهدی عبدالعلی پور 1403/4/31 روانشناسی توده ها گوستاو لوبون 4.5 1 حس عجیبی دارم، با اینکه میدونم کتاب چندان از نظر مبانی علمی قوی نیست و استدلالهای صورت گرفته جهتدار و رادیکاله اما حس میکنم با خوندن هر سطر این کتاب دلم خنک شده. مطالبی که سالهاست توی ذهن و زبان خیلی از روشنفکران و اهل مطالعه بوده و توی جمعهای مختلف فرهنگی و سیاسی گفته شده، یکجا در این کتاب موجوده. فکر میکنم، هر روشنفکری، با خوندن این کتاب، حرفهایی که سالها نتونسته به عموم مردم بزنه و توی ذهنش بوده رو لای سطرهای این نوشته پیدا کنه و لذت ببره 0 23 مهدی عبدالعلی پور 1403/4/16 دالان باریک دارون عجم اوغلو 4.3 4 کل کتاب پردازش یک ایده جالب و تقریبا منطقی است در خصوص تعادل دولت و ملت که منجر به آزادی واقعی خواهد شد، به نظرم قابل توجه و مطالعه است 4 30 مهدی عبدالعلی پور 1403/3/26 اقتصاد به روایت دیگر موسی غنی نژاد 3.8 1 خلاصهای از اندیشه و زندگی نظریهپردازان موثر چند قرن اخیر که اطلاعات خوبی رو در خصوص توسعه ایده بازار آزاد و آزادی اقتصادی ارائه میده، البته برداشتهای دکتر غنینژاد بعضا جهتدار انجام شده و تحلیلهاشون رو از اعتبار ساقط کرده یک بار خوندنش برای هر کسی که میخواد اقتصاد بخونه، نیازه 0 25 مهدی عبدالعلی پور 1403/3/18 اتاق کار: یازده روایت از عشق، تعلیق و گیره های کاغذ کیوان سررشته 3.3 9 به نظرم یکی از انسانیترین و عمیقترین قالبهای ادبی روایت و جستاره، چون افکار مستقیما از عمق وجود نویسنده روی کاغذ میاد و زاویه دید(فیلتر ذهنی)نویسنده نسبت به موضوعات مختلف رو منعکس میکنه، برای همین روایتها فارغ از تکنیکهای نویسندگی و ادبی، همیشه برام جذاب هستند. این کتاب هم مشمول گفته بالا میشه، با این که چندان از نظر قلم و نوشته چنگی به دل نمیزنه اما صرف روایتهاش و خواندن برداشتهای آدمهای مختلف از موضوع کار، اون رو شایسته یکبار خوندن میکنه. 0 42 مهدی عبدالعلی پور 1403/3/12 خصوصی سازی پول فریدریش آوگوست فون هایک 4.0 1 ایده اصلی کتاب کوتاه کردن دست دولت از خلق نقدینگی و انحصار در انتشار پوله صحت و درستی این ایده بر هیچ فردی با مطالعه حداقلی اقتصاد پوشیده نیست، اما در انتخاب راهکار رسیدن به این هدف اختلاف زیادی بین اقتصاددانها وجود داره شاید رادیکالترین راهکار متعلق به هایک و همین کتاب باشه،《خصوصیسازی پول》، یعنی گرفتن انحصار خلق پول از دولت و ورود بخش خصوصی به خلق پول هایک تو این کتاب به بخش قابل توجهی از ابهامها و سوالها راجع به خصوصیسازی پول جواب داده اما در واقعیت، چیزی که امروز شاهدشیم در جهان و به ویژه ایران، ورود بخش خصوصی به خلق پول بدون رعایت الزامات هایک و تولید تعداد زیادی ارز(پول) انگلی و کاهش روزانه ارزش پول ملی به دلیل وجود همین پولهای انگلیه، این نکته رو هایک پیشبینی کرده بود و معتقد بود سیستم پولی چه بخواهد و چه نخواهد به این سمات خواهد رفت به نظرم هرکسی که میخواد مطالعات پولی، بانکی داشته باشه حتما باید این کتاب رو بخونه 1 31 مهدی عبدالعلی پور 1403/3/8 آدم ها روی پل ویسواوا شیمبورسکا 3.8 5 اولین باره که میخوام در مورد یک کتاب قبل از اتمامش نظر بدم اولین شعر این کتاب، به قدری عمیق، انسانی و لطیفه که کاملا نظر آدم رو به خودش جلب میکنه و بهونهای برای قرارگرفتنش جزو کتابهای مورد علاقه میشه، از طرفی مطابق برداشت شخصی من ،ارجاعات و تصویرسازیها تا حد زیادی به سینمای شاعرانه تارکوفسکی نزدیکه و همین موضوع، جذابیتش رو برام بیشتر میکنه واقعا لذت بردم البته پیشنهاد میکنم اگر اهل شعر هستید بخونید وگرنه برقراری ارتباط با اشعار ترجمه تا حدی سخته 3 47 مهدی عبدالعلی پور 1403/2/28 جان گابریل بورکمان: به همراه مقاله ای از بهزاد قادری هنریک ایبسن 3.8 4 حظ وافر بردم چقدر همه چیز این نمایشنامه به اندازه بود، نه از دیالوگ های پر تکلف و پر طمطراق خبری بود و نه از ادا و اطوار و اطاله صحنه برای انتقال مفاهیم، همه چیز موجز در عین حال عمیق موقعیت ها و شخصیت ها به شدت دقیق و خوب از آب درآمده که ضعف پیرنگ رو تا حد زیادی پوشش میده چیزی که خیلی نظرم رو جلب کرد و باعث شد تا این حد از این نمایشنامه خوشم بیاد پرداختن به دوگانه عشق و هدف(شغل یا قدرت) بود که به نحوی با بورکمان همذات پنداری داشتم و به ویژه یکی از موضوعات مبتلا به افراد حاضر در جامعه های ایدئولوژیک و مذهبی مثل جامعه ماست. بعد از اتمام کتاب همچنان یک ابهام باقی می مونه اون اینکه واقعا در دو راهی «عشق و هدف(وظیفه، قدرت و ...» چه انتخابی باید داشت؟ 2 32 مهدی عبدالعلی پور 1403/2/24 مجموعه اشعار نصرت رحمانی نصرت رحمانی 2.2 3 به شدت ضعیف، فاقد لطافت ادبی و ملال انگیز 0 8 مهدی عبدالعلی پور 1403/2/4 برف سیاه میخائیل آفاناسیویچ بولگاکوف 4.4 4 نویسندههای روس همیشه در یک سطح دیگهای از نوشتن فعالیت میکنن، این کتاب هم از این قاعده مستثنی نیست. فرم جالب و بدیع، قدرت قلم و تسلط نویسنده به تکنیکهای ادبی، طنز لطیف و کنایههای سیاسی نویسنده که بسیار هم عمیق هستند این رمان رو شایسته حداقل یکبار مطالعه میکنه 0 17 مهدی عبدالعلی پور 1402/10/17 شعر سکوت: گزیده شعرهای منتشر نشده سال های 1345 - 1350 بیژن جلالی 4.5 1 به شدت خواندنی! همین! 0 28 مهدی عبدالعلی پور 1402/10/8 همه چیز راز است!: گزینه شعرها یانیس ریتسوس 4.0 1 عجیب، گیرا ، فراتر از انتظار و بسیار خواندنی! 0 29 مهدی عبدالعلی پور 1402/9/24 خیابان کاتالین ماگدا سابو 3.5 9 فرم روایت غیرخطی و پرشهای زمانی به نظرم جذاب بود اما همین فرم باعث میشد تا حدی خواننده از پرسوناژها دور بشه از طرفی مفهوم و محتوای کتاب صرفا چند جمله کوتاه بود که به صورت مداوم تکرار میشد و از نظر من بخش عمدهای از متن اضافه و حشو بود(میشه گفت نویسنده مطلب رو کش داده بود) شاید میشد همین مفهوم رو در قالب یک داستان کوتاه حتی عمیقتر و اثرگذارتر ارائه کرد. 0 33 مهدی عبدالعلی پور 1402/9/10 امپراتور ریشارد کاپوشینسکی 4.0 3 شیوه روایت کاپوشچینسکی به شدت جذاب و گیراست. توصیفات دقیق و فضاسازی عالی کاملا مخاطب رو با متن همراه میکند. پیشنهاد میکنم علاوه بر این کتاب، شاهنشاه و یک روز دیگر از زندگی رو از همین نویسنده بخونین. 0 37