یادداشتهای Mohammad Nemati (20) Mohammad Nemati 1404/4/20 خردم کن جلد 1 طاهره مافی 4.0 162 قبل این که کتاب رو شروع بکنم ، یادداشت های بقیه رو خوندم و اکثرا راضی بودن ولی خیلی از کسایی که راضی نبودن با شدت و قاطعیت ازش انتقاد میکردن ، در کل بهتره وقتی قصد دارید یک کتاب رو با بقیه همخوانی بکنید سراغ نظرات قبل شروع کتاب نرید چون خیلی تاثیر گذاره وقتی در حال خواندنش هستید ، به هر حال باید کتاب رو تا آخر بخونید ، اگه خود تون تنهایی قصد خوندن یک کتابی رو داشتید اونو حتما باید قبلش نظرات بقیه رو بخونید تا وقت تون تلف نشه . کتاب خردم کن نوشته طاهره مافی نویسنده آمریکایی ایرانی هستش که تو ژانر فانتزی ، تخیلی ، عاشقانه که برای سنین نوجوانان نوشته شده اگه بخوام ابعاد داستان رو از نظر فانتزی و تخیلی برسی کنیم در کل محتوای خوبی داشت و داستان ضعیفی نبود ، تو بعد عاشقانه من نظری ندارم چون از زیر مجموعه های عاشقانه های آبکی بود که مخاطبین این ژانر باید بیان نظر بدن . شخصیت پردازی کتاب خوب بود و قابلیت گسترش خیلی بیش تری داره که داخل یادداشت های بقیه خوندم که این اتفاق میافته کشش کتاب خیلی خوب بود بعد از هر قسمت شما بازم ترغیب به خوندنش میشدید فضا سازی کتاب هم میشه گفت نسبتا خیلی خوب بود در رابطه کلیشه ای بودن داستان تو جلد ۱ من با بقیه نظر ها موافق نیستم ، از اون جایی که اکثر نویسنده ها از بقیه کتاب ها الهام میگیرن خانم مافی استثنا نیست از این قضیه و داستان های تخیلی عاشقانه اکثرا چیز جدیدی برای ارائه ندارن ولی خوندن هر کدوم تجربهی متفاوتی هستش که دیدگاه های نویسنده ها رو مقایسه بکنیم و عمق نگاه هر کدوم رو به جهان فانتزی و تخیلی ببینم از اون جایی که برای سنین نوجوانان این کتاب نوشته شده احتمالا کسایی که دیگه نوجوان نیستن باهاش زیاد ارتباط برقرار نکنن. این که ارزش خوندن داره یا نه فعلا نمیشه چیزی گفت چون هنوز کلی جلد دیگه هم داره داستان. یک ستاره هم بیش تر دادم چون خانم مافی دادم اصالتا ایرانیه. (^^) 0 17 Mohammad Nemati 1404/4/1 عصر پاییزی که تو را دیدم وحید کریمدادی 4.5 1 به طور خیلی اتفاقی داخل بهخوان کتابی رو دیدم که خاطرات زیادی رو برام زنده کرد و باعث شد برم دنبالش . بایگانی کتاب ها رو گشتم ، و بله پیداش کردم ، کتاب شعر نو از معلم زبان انگلیسی کلاس هشتمم ، معلمی همه فن حریف؛ که زبان انگلیسی تدریس میکرد و شعر نو میگفت و کتاب خود شو چاپ کرد ، طراح جلد و تصاویر داخل کتاب ، اثر معلم هنرم آقای محمد احسان پناه بود ایشون هم از خلاق ترین معلم هنر هایی بود که تا حالا دیده بودم و واقعا الان دلم برای ایشون خیلی تنگ شده... «مادر» مادرم؛ نرم ترین خواب من روی سفتترین بالِشَت بود من باعث اشک تو تو باعث لبخند من من کوچک «میرزای» تو و تو ... «مادر تِرِزای »من .. 0 12 Mohammad Nemati 1404/4/1 داس مرگ؛ ابر تندر جلد 2 نیل شوسترمن 4.7 56 بعد از حدود ۴ ماه ، بالاخره این کتاب تموم شد ، به خاطر این نبود که بد بود ، به خاطر این بود که وقت نشد بخونمش و ای کاش زود تر تموم میکردمش و سریع تر سراغ جلد های بعدی میرفتم جلد دوم از مجموعه داس مرگ واقعا فوقالعاده بود مثل جلد اول عالی بود پر از اتفاقات غیر قابل پیشبینی ، یک مجموعه کم نظیر داخل این ژانر 0 7 Mohammad Nemati 1404/1/22 غول بزرگ مهربان رولد دال 4.1 6 فیلم یا کتاب ؟ تو این مورد احتمالا هر دو ، کتاب غول بزرگ مهربان نوشته رولد دال از بزرگترین نویسندگان انگلیسی ، کتابیه که احتمالا کم تر از بقیه آثار بزرگش بهش توجه شده ، این کتاب که ظاهراً برای کودکانه احتمالا اصلا براشون مناسب نباشه و بیش تر برای نوجوانان و رده بزرگسالان مناسبه ، ترجمه کتاب واقعا خوب بود و هنگام خوندن دیالوگ های غول واقعا خندم میگرفت ، فضا سازی کتاب خوب بود کشش داستان خوب بود در کل در مقایسه با آثار دیگه رولد دال قطعا ضعیف تر بود ، از خوبی های کتاب فانتزی و خیال انگیز اینه که وقتی فیلم شو میسازن اون دنیایی که تو تصورات تون فکر میکردید ، چند برابر بهتر می تونید ببینید با تمام جزئیات ، اگه چارلی و کارخانه شکلات رو دیده باشید ، دیدن و خوندن این اثر خالی از لطف نیست. 0 12 Mohammad Nemati 1403/10/18 سفر به دور اتاقم گزاویه دو مستر 3.2 34 یکی از متفاوت ترین کتاب هایی که تا حالا خوندم اگزویه دو مستر بعد از یه دوئل با یه افسر ایتالیایی که به نفع خودش تموم شد، مجبور شد چهل و دو روز تو اتاقش بمونه. توی این مدت، یه سفرنامه نوشت که دربارهی یه افسر جوون هست که به خاطر همین ماجراها باید چهل و دو روز تو اتاقش حبس بشه. تو این سفر به قسمت های مختلف اتاقش میره و هر قسمت از اتاق شو مرتبط میکنه با تاریخ اون قطعه با خواندن این کتاب با چندین تراژدی مختلف که تو تاریخ اروپا اتفاق افتاده آشنا شدم و با یکی از فلسفه های جالب اگزویه دومستر هم آشنا میشیم ، قسمت اسرار آمیز این کتاب برای من اون جا بود به تقریباً بخش های پایانی نزدیک میشدم و از خودم پرسیدم اگه کسی مثل ایشون مجبور به حبس داخل یک اتاق نبود ، هیچ وقت این کار رو نمیکرد( تحیل اتاق و برسی اون) و قسمت جالبش این جا بود که نویسنده دقیقاً بخش بعدی کتاب به این سوال من جواب داد و گفت حتی اگه حبس خانگی نمیشدم باز هم این سفر رو انجام میدادم و من اون جا برای چند لحظه به طور کامل متعجب موندم از این که نویسنده از ۲۰۰ سال قبل دست مو خوندش این کتاب نشونهای از شروع جنبش رمانتیسم هم هست، چون راوی خیلی خودشو توی داستان نشون میده. بعضیا هم این کتاب رو مثل یه اُدیسه کمدی میدونن روحت شاد مرد جادویی 0 16 Mohammad Nemati 1403/10/3 هفت گوی بلورین هرژه 4.5 2 یک کمیک دیگه از ماجرای تن تن که مثل سری های پیش فوق العاده بود داستان این کتاب درباره یه تیم هفت نفره از دانشمندا هست که بعد از برگشتن از سفرشون به آمریکای جنوبی، به طرز عجیبی با گویهایی که یه نوع گاز توشونه، میافتن توی یه خواب عجیب و غریب. این خواب به انتقام راسکار کاپاک معروف میشه ، و تن تن سعی در حل این معما داره. 0 15 Mohammad Nemati 1403/10/3 پزشک نازنین: بر اساس داستان های کوتاه آنتون چخوف نیل سایمون 3.7 10 نمایشنامه فوقالعاده ای بود واقعا ، که خیلی جا ها باعث میشه لبخند بزنید ، موقعیت های طنز زیادی تو طول نمایشنامه وجود داره که شما رو با خودش تا آخر نمایشنامه میبره دیالوگهای تند و تیز و موقعیتهای خندهدار، به همراه لحظات احساسی، باعث ایجاد تعادل بین کمدی و درام میشه تو این نمایشنامه👤 0 12 Mohammad Nemati 1403/9/29 پرتره نیکلای واسیلیویچ گوگول 4.0 27 کتاب کوتاه جالبی بود ، داستان نقاشی اسرار آمیزی که گذشته جالبی داره ، این نقاشی انرژی عجیب و مرموزی همراه خودش داره، که تأثیرات زیادی روی کسی که صاحبش هست داره و فرد رو دچار چالش های اخلاقی میکنه ، از اون جایی که کتاب کوتاهی حساب میشه میشه تو یک روز تمومش کرد با توجه به کشش داستان. 0 16 Mohammad Nemati 1403/6/31 تیمارستان متروک دن پابلوکی 4.1 68 این کتاب تو ژانر جنایی و ترسناک هستش ، ولی برای نوجوانان،با این وجود خیلی کتاب مهیجی بود و شاید ساعت ها درگیرش بشید ، با توجه به فصل های کوتاهی که داره احتمالا نمیتونید دست از سر کتاب بردارید و هی پشت سر هم میخونیدش ، احساس ترس تو شما رو ایجاد میکنه و روایت جنایی که اتفاق می افته واقعا سطح بالایی داره 0 18 Mohammad Nemati 1403/6/27 صبحانه در تیفانی ترومن کاپوتی 3.4 35 تو این مورد احتمالا فیلمش جذاب تره ، کتاب یک سری ضعف ها داره که تو فیلم اکثر اون ها برطرف میشه ، کتاب خیلی از جا ها خسته کننده میشه ، با این که خیلی کوتاهه ولی هی کش میاد ، بنظرم قبل شروع کتاب حتما خلاصه کتاب و مقدمه شو بخونید تا تو طول کتاب بدونید در انتظار چی هستید ، فیلمش هم که دیگه نیاز به تعریف نداره ،عالیه 0 14 Mohammad Nemati 1403/6/26 افعی و بال های شب جلد 1 کریسا برودبنت 3.8 26 کتاب فوقالعاده جذابیه و واقعا عالی بودش از اون جایی که جهان بازه داستان ، امیدوارم تو جلد های بعد ، مکان های بیش تری توصیف بشه و شخصیت های بیش تری رو باهاشون آشنا بشیم کشش زیادی داره داستان و واقعا خسته نشدم به شخصه از خوندنش شخصیت های داستان هم واقعا خوب بودن و درک شخصیت شون راحته ، پتانسیل خیلی خیلی بالایی داره برای جلد های بعدی پایان جلد اول هم پایان نسبتا خوبی بود🧙♂🏰 خلاصه کتاب افعی و بال های شب:اوریا، دختر آدمیزادی که پادشاه خونآشامهای شبزاد به فرزندخواندگی قبول کرده، سعی دارد جای پایش را در دنیایی که برای کشتن او طراحی شده محکم کند. تنها شانسش برای اینکه به چیزی بیشتر از طعمه تبدیل شود، شرکت در کِژاری است: تورنمنتی افسانهای که توسط شخص الههی مرگ برگزار میشود. 2 24 Mohammad Nemati 1403/6/26 قتل در قطار سریع السیر شرق آگاتا کریستی 4.4 70 کتاب خیلی خوبی بود ، و داستان فوقالعاده پر کششی داشت جوری که متوجه گذر زمان نشدم و داستان های آگاتا کریستی طبق معمول پایان بندی خیلی خوبی دارن ، از وقتی که شهادت حاضرین قطار رو خوندم برام قاتل معلوم شد یه جورایی 0 9 Mohammad Nemati 1403/5/29 رابینسون کروزو دانیل دفو 4.0 18 این کتاب تو سبک های خاطره نویسی هستش و داستانی که داشت ، بعضی جا ها خیلی شما رو جلو میبره و یه جاهایی کلا بیخیالش می شد ، ولی در کل شما با اتفاقات روزمره رابینسون کررزو زندگی میکنید و بعضی موقع ها شاید دلتنگش بشید 0 8 Mohammad Nemati 1403/5/23 عروسی خون فدریکو گارسیالورکا 3.5 9 «ای ماه این خون را با گل یاس بپوشان » نمایشنامه های زیادی نخوندم ولی ، هر چی تا الان خوندم ، هر کدوم شون تجربه خاص و متفاوتی بوده ، نمایشنامه عروسی خون ، واقعا تجربه خاص و جالبی بود ، تراژدی نه چندان جدید ولی بازم در عین حال جالبی داشت و شعر هایی که طول نمایشنامه خونده می شد واقعا خوب بود و متفاوت و واقعا برام جذاب بود ، کشش خوبی داشت ، فضا سازی نمایشنامه هم خیلی عالی بودش ، و در کل از خوندن این نمایشنامه به احتمال خیلی زیاد خوش تون بیاد ⭐ 0 10 Mohammad Nemati 1403/3/25 هزار خورشید تابان خالد حسینی 4.1 121 "لیلا میگوید «متاسفم» و به فکر فرو می رود که چطور قصه زندگی هر افغانستانی با مرگ و فقدان و غم و غصه تصورناپذیری رقم خورده است" "با تمام این احوال مردم راهی برای برای ادامه زندگی پیدا میکنند" هزار خورشید تابان ، یکی از دردناک ترین ، تراژدیک ترین ، غم انگیز ترین رمان هایی بود که خوندم و نکته دردناک اینه که درسته اتفاقات کتاب بر اساس واقعیت نبوده ولی مشابه این اتفاقات رو میشه تو کشور افغانستان یا حتی مناطق عقب افتاده هر گوشه جهان میشه دید آقای حسینی به خوبی درد و رنجی که مردم افغانستان به خصوص زنان افغانستان متحمل شدن رو تونست منتقل بکنه و بار ها اشک من به شخصه در اومد و نکته تاریک ماجرا اینه که حکومت طالبان دوباره قدرت گرفته و شاهد تکرار این داستان ها تو افغانستان احتمالا هستیم ( امیدوارم سر عقل بیان ) کتاب راجب دو زن افغانستانی هستش که دو ماجرای جدا رو روایت میکنن و تو مقطعی داستان این دو زن بهم گره میخوره بازه زمانی کتاب از زمان جنگ با شوروی تا حمله آمریکا به افغانستانه کشش و روان بودن رمان به شدت خوب فوقالعاده بود و بدون شک یکی از بهترین کتاب هایی بود که خوندم و از انتخاب خوب باشگاه «هزارتو» ممنونم که باعث شد این شاهکار رو بخونیم و بیش تر با مردم افغانستان و همچنین تاریخ معاصر افغانستان بیش تر آشنا بشیم 3 19 Mohammad Nemati 1403/3/22 سی و نه پله جان بوکان 3.0 12 کتاب راجب یه فردیه که زندگی کسالت بار و یکنواختی داره ولی یهویی زندگی این فرد دچار تغییر و تحول زیادی میشه و خود شو تو یه ماجرای خیلی بزرگی می بینه ، این کتاب از اون جایی که کوتاه هستش تو اکثر مواقع خسته کننده نیست و می تونید راحت تو کم تر از یک هفته تمومش بکنید در کل کتاب برای وقت هایی که میخواید یک کتاب کوتاه بخونید گزینه خوبیه 0 15 Mohammad Nemati 1403/2/29 نجواگر الکس نورث 4.1 120 کتاب شروع خوبی داشت و بخش های زیادی از کتاب رو تو یه روز خوندم ولی خب پایان آن چنان خوبی نداشت و یه جورایی نا امید شدم ، میتونست خیلی بهتر تموم بشه در کل معمولی بود برای من 0 13 Mohammad Nemati 1403/1/30 تت ها ایشتوان اورکینی 3.5 11 تت ها ، یه کتاب کمدی کوتاه باحال، که داستان یه خانواده ای ۴ نفره هستش که پسر شون تو جبهه جنگه و فرمانده این آقا پسر به مدت ۱۰ روز میره مرخصی و مقصد فرمانده خونه خانواده تت ها هستش تو این ۱۰ روز یه سری اتفاقات باحال برای این خانواده رخ میده ، این کتابو حتما اگه قصد داشتید بخونید ، حتما نسخه صوتی شو که آقای هوتن شکیبا گویندگی کرده گوش کنید ، مثل بازیگری شون گویندگی فوقالعاده درجه یکی دارن 0 22 Mohammad Nemati 1403/1/24 کاندید یا خوش باوری ولتر 3.7 47 ماجرای های کاندید ساده دل و خوش باورتموم شد ، چقدر یه جاهایی حرص میخوردم .داستان کتاب بی شباهت به فارست گامپ نبود و یه جاهایی یاد فارست می افتادم. تاریخ اروپا همیشه پر از جنگ بوده و الان چندین ساله که غرب اروپا صلح برقرار شده ، با خواندن این کتاب با جنایت های وحشتناک اون زمان مخصوصا غرب اروپا بیش تر آشنا شدم در کل با توجه به این که کتاب برای زمان حال نیست داستان خوبی داشت بحث های فلسفی جالبی در طول کتاب انجام میشه که میشه برداشت های مختلفی ازش کرد و میشه از کاندید امید به آینده و زندگی در لحظه حال رو یاد گرفت 0 8 Mohammad Nemati 1403/1/20 در جستجوی خویشتن وایولا دیویس 0.0 1 پ.ن: نوشته خانم پور گیر ولی چون این کتاب نبود ، این عنوان رو اضافه کردم 0 9