یادداشتهای سوگند مهرزاد (21) سوگند مهرزاد 7 ساعت پیش تله نصیحت مایکل بانگی استانیر 4.5 2 تله نصیحت کتابی هست دربارهی همون کاری که فکر میکنیم همیشه درستش رو انجام میدیم: "راهحل دادن" اما مایکل بانگی استانیر میگه که این نصیحتهای سریع، بیشتر از اینکه کمک کنن، باعث سکوت، وابستگی و دلزدگی میشن. کتاب با زبانی ساده و کاربردی یادمون میده چطور کمتر حرف بزنیم و بیشتر گوش بدیم؛ چطور سؤالهای عمیقتری بپرسیم؛ و چطور از وسوسهی کمک کردن فوری فاصله بگیریم. 0 1 سوگند مهرزاد 7 ساعت پیش تندتر از عقربه ها حرکت کن بهزاد دانشگر 4.6 67 نویسنده از استمرار حرف میزنه بدون اینکه نصیحتت کنه. روایتهای کوتاه، تجربههای ملموس و نثری که به جای راه رفتن روی شونههات کنارت راه میره. کتاب نه بهت وعدهی موفقیت میده نه تو رو با قهرمانهای خیالی مقایسه میکنه. فقط میگه: بمون. ادامه بده. حتی اگه میلیمتری باشه. هر فصلش برای من تلنگر کوچکی بود که انگار مخصوص خودم نوشته شده بود… یک نیروی سادهای که میگه: تو هم میتونی تندتر از عقربهها حرکت کنی! چون "تو" از زمان قویتری. 0 1 سوگند مهرزاد 7 ساعت پیش چهل نامه کوتاه به همسرم نادر ابراهیمی 4.4 8 نادر ابراهیمی در این چهل نامه، دستت را میگیرد و میبرد به جایی که مهر، ریشه دارد… به جایی که دوست داشتن، تکیه دادن است، نه تملک؛ فهمیدن است، نه فریاد. قلمش آنقدر گرم و زلال است که حس میکنی نامهها را برای خودت نوشته. برای رابطهای که میخواهی، برای آدمی که دوست داری بشوی… 0 1 سوگند مهرزاد 8 ساعت پیش بی نمازها خوشبخت ترند؟! مجموعه داستان دخترانه فاطمه دولتی 3.7 26 استدلال همهٔ داستانهاش یکی هست و دلایل علمی و قویای توی اون اتفاق نیوفتاده. نوجوانهای امروزی هم با این داستانها قانع نمیشن. (به ویژه برای ۱۵ سال به بالا) جامعه امروز بیش از همه وقت نیاز به استدلالهای محکم داره… شاید برای بچه های ۹ تا ۱۳ سال مناسب باشه. 0 7 سوگند مهرزاد دیروز نگاهی به رابطه عبد و مولا علیرضا پناهیان 4.6 26 عمیق و سنگین. به کسانی که کتاب های مرتبط با موضوع این کتاب رو تا به حال نخوندن و یا بار اولشونه، توصیه نمیکنم! 0 3 سوگند مهرزاد دیروز کتابخانه ی ارواح ریچارد دنی 3.7 66 گاهی اسم یک کتاب اونقدر در گوشمون تکرار میشه که پیش از باز کردنش انتظار داریم با یک شاهکاری روبهرو بشیم! "کتابخانه ارواح" یکی از همونهاست. پر سر و صدا و پر زرق و برق اما با خوندنش متوجه میشی چیزی از اون عمقی که وعده داده بود، خبری نیست. 0 6 سوگند مهرزاد دیروز افسردگی نهفته مارگارت رابینسون رادفورد 4.5 2 خوندن این کتاب تجربهای شخصی هست؛ مثل تماشای چهرهی خودت در آینهای که تصویر رو صادقتر از همیشه نشون میده. "افسردگی نهفته" بیتعارف و پر از احترام هست! احترامی که به مخاطبش میذاره تا خودش رو بیقضاوت بشناسه. 0 4 سوگند مهرزاد دیروز به داد ما برسید! (ناگفته های نامه تاریخی علی شمخانی فرمانده سپاه خوزستان) احد گودرزیانی 4.8 1 "به داد ما برسید" قصهی دردها و بیعدالتیهایی هست که در پس پرده باقی میمونه. جایی که صدای فریادهای خاموش توی گوش تو پیچیده و تو رو وادار به تأمل میکنه. 0 3 سوگند مهرزاد دیروز آری به زندگی "علی رغم همه چیز" دانیل کلمان 4.0 2 با خوندن صفحهبهصفحهی این کتاب حس میکنی یک نفر ایستاده روبهروت و با صداقت تمام از عمق تاریکترین لحظات زندگیش میگه؛ اما نه برای اینکه تو رو ناامید کنه بلکه برای اینکه نشون بده حتی در سختترین شرایط هم میشه به زندگی "آری" گفت. فرانکل، روانشناس و زندانی اردوگاههای نازی، قصهی تحمل، معنا و امید رو برامون تعریف میکنه؛ قصهای که در اون درد و رنج بهانهای میشه برای کشف معنا و تحول درونی. خوندن این کتاب مثل یک نفس عمیق هست؛ یک توقف کوتاه در هیاهوی زندگی که به تو یادآوری میکنه چقدر قدرت داری برای انتخاب نگرشت نسبت به هر چیزی که سر راهت قرار میگیره. 0 5 سوگند مهرزاد دیروز فرندز؛ زندگی و خاطرات متیو پری متیو پری 4.2 27 کتابی که حس میکنی داری با خود متیو پری حرف میزنی. صمیمی، بدون ریا، گاهی تلخ و گاهی پر از شوخیهای تلخ و شیرین زندگی. مثل یک گپ دوستانهست که توی اون هر لحظه ممکن هست هم بخندی، هم بغض کنی، هم یاد چیزهایی بیفتی که هیچوقت کسی دربارهشون حرف نزد. کتاب، پر از لحظههای خودشناسی، نقد خودش و دنیا، و درک عمیق از شکستها و امیدهاست. 0 2 سوگند مهرزاد دیروز کتاب یحیا امیرحسین معتمد 4.0 49 کتاب یحیا مثل یک دوست صمیمیای هست که بیهیچ قضاوت و ادعایی کنار تو مینشینه و با زبان ساده و صادقانهاش، احساسات گمشدهی درونت رو پیدا میکنه. حس تعلق، بیپناهی و تنهایی رو با آرامش و خالصانه روایت میکنه، طوری که انگار خودت رو لابهلای صفحاتش میبینی… خوندنش مثل قدم زدن تو کوچهای هست که هم بوی نون تازه داره و هم صدای زندگی. 0 3 سوگند مهرزاد 1404/1/26 خار و میخک یحیی سنوار 4.3 48 "فلسطین" تنها یک نام بر روی نقشه نیست؛ زخمیست باز بر پیشانی تاریخ، قصهای ناگفته میان خار و میخک. فلسطین یعنی ایستادگی در برابر فراموشی. یعنی خانههایی که هر بار ویران میشوند، اما دوباره از دل خاک جوانه میزنند. یعنی مادری که با دستهای خالی، آینده را در آغوش میگیرد. ما نه از سر سیاست، که از سر انسانیت باید بگوییم: فلسطین تنها نیست. هنوز هم در قلبها، در شعرها، در فریادهای خاموش مردم، نامش تپنده است. 0 6 سوگند مهرزاد 1403/12/26 جاناتان مرغ دریایی 3.6 21 "جاناتان، مرغ دریایی" داستان پرواز، آزادی و فراتر رفتن از حد و مرزه. یه تلنگر برای همهی اونایی که نمیخوان توی چارچوبهای تکراری زندگی گیر کنن و جرات دنبال کردن رویاهاشون رو دارن. 0 4 سوگند مهرزاد 1403/12/14 اثر مرکب دارن هاردی 3.9 130 یکی از تأثیرگذارترین اثرهایی بود که خوندم! این کتاب یه حقیقت ساده اما عمیق رو بهم نشون داد: تغییرات بزرگ از تصمیمات کوچیک اما پیوسته ساخته میشن. آقای هاردی با مثالهای واقعی و کاربردی توضیح میدن که چطور عادتهای روزانه و انتخابهای به ظاهر بیاهمیت، در طول زمان نتایج فوقالعادهای ایجاد میکنن. با مثالهای کاربردی نشون میدن که تغییرات بزرگ از انتخابهای روزمره شکل میگیرن، نه از راهحلهای سریع و معجزهآسا. 0 3 سوگند مهرزاد 1403/12/13 آن دختر یهودی خوله حمدی 4.0 30 این کتاب یه رمان قشنگ و تاثیرگذاره که عشق، ایمان و تفاوتهای فرهنگی رو خیلی واقعی نشون میده.. نویسنده ماجرای دختری یهودی رو تعریف میکنه که تو مسیر زندگیش با چالشهای بزرگی روبهرو میشه و مجبور میشه باورهاشو از نو بررسی کنه. نکتهی جالب این کتاب اینه که فقط یه داستان عاشقانه نیست، بلکه دربارهی جستجوی حقیقت، تغییر و پیدا کردن راه درست توی زندگیه. شخصیتهاش خیلی زنده و واقعیان و میتونیم حس و حالشون رو کاملاً درک کنیم. اگه دوست داری یه داستان پر از احساس، تحول و فکر کردن دربارهی زندگی بخونی، این کتاب میتونه یکی از بهترین انتخابهات باشه! 0 1 سوگند مهرزاد 1403/9/10 ما اینجا نیستیم تا نظاره گر باشیم: یادبودی از عشق و مقاومت لیندا صرصور 5.0 1 داستان مبارزه های زنی که مصداق یه رهبر موفق برای عشق و مقاومت هست! خوندن این کتاب رو به تمام فعالان اجتماعی توصیه میکنم. 0 1 سوگند مهرزاد 1403/9/10 ستاره ها چیدنی نیستند: برگرفته از زندگی یک دختر آمریکایی محمدعلی حبیب اللهیان 4.0 126 از لحاظ تبیین برای نظام حقوقی و شخصیت زن محتوای نسبتا جامع و جذابیه؛ هر چند که داستان جای کار داره. 0 0 سوگند مهرزاد 1403/6/11 امام من نرجس شکوریان فرد 4.4 11 شیوه و روش نویسنده برای بیان افکار خود بسیار دلنشین، شگرف و نیکوست.. 0 3 سوگند مهرزاد 1403/6/11 تنها گریه کن: روایت زندگی اشرف سادات منتظری مادر شهید محمد معماریان اکرم اسلامی 4.7 248 این کتاب جزو معدود کتابهای فوقالعاده و بینظیری هستش که تا به حال خوندم.. 0 2 سوگند مهرزاد 1403/6/10 زندگی و جهان اینشتین والتر آیزاکسون 3.5 1 آنچه درست است همیشه محبوب نیست، و آنچه محبوب است همیشه درست نیست. - آلبرت اینشتین 0 3