یادداشتهای فهیمه محمودی (34) فهیمه محمودی 1404/2/26 روون و کولی ها امیلی رودا 4.1 3 داستان کتاب خوب بود اما انتظار پیچیدگی و ماجراهای بیشتری رو داشتم. برای همون سن نوجوونی خوبه. 0 3 فهیمه محمودی 1404/2/16 سووشون سیمین دانشور 4.1 213 کتاب خوبی بود 0 3 فهیمه محمودی 1404/2/6 بازی بزرگ جلد 12 مهدی میرکیایی 4.6 10 همزمانی گوش دادن به جلد 12 مجموعه کتاب سرگذشت استعمار به اسم بازی بزرگ که در مورد جاسوسها و نقششون تو چند تیکه شدن ایرانه با خوندن کتاب سووشون، با نگاهی به جلدهای گذشته مجموعه، باعث میشه از این همه فعال بودن و تلاش افسرهای انگلیسی و روسی انگشت به دهن بمونم. طرف سیاسیه، نظامیه اما همزمان میاد تو یه کشور دیگه، نقش مبلغ مذهبی رو انجام میده، طبابت میکنه، تاجره. و فقط به یک کشور هم بسنده نمیکنه، همین برنامه رو هر جا دستش بیاد، پیاده میکنه. 0 3 فهیمه محمودی 1404/1/28 سایه کارین ژیه بل 3.9 5 پیچیده، دلهره آور و حرص درآر 0 1 فهیمه محمودی 1404/1/28 کان لم یکن امیرعلی نبویان 3.5 13 نه در حد و اندازه کارهای قبلی نویسنده، یعنی مجموعه قصه های امیرعلی بود و نه در حد و اندازه خود آقای نبویان. 0 1 فهیمه محمودی 1404/1/25 قصه ها و افسانه های مردم ایسلند یون آرناسان 1.5 1 خیلی با تصورم فرق داشت و داستانها و افسانه ها تکراری و شبیه به هم بودن. 0 1 فهیمه محمودی 1404/1/21 ترغیب جین آستین 3.7 31 درود بر ادبیات کلاسیک و ترجمه ادبی... به جرئت میتونم بگم آن کتاب ترغیب، از الیزابت غرور و تعصب خیلی پخته تر و تصمیماتش حتی توی سنین پایینتر، عاقلانه تر بود. چیزی که خوندنش خیلی واسم سخت بود، رفتار خواهرها، الیزابت و مری و پدر خانواده بود و برام طنز موقعیت سریالهای کمدی مثل ساختمان پزشکان و شبهای برره رو تداعی میکرد. انگار آن، تنها عضو عاقل خانواده است که بین یه مشت دیوونه گیر کرده. ترجمه کتاب عالی بود و بار دیگه به این نتیجه رسیدم که: کتابهای کلاسیک باید به شکل ادبی و با همون ادبیات خاص، ترجمه بشن و نه محاوره. اگه نامه فردریک به آن، یه زبون محاوره و عادی ترجمه میشد، واقعا اینقدر زیبا بود و با روح و روانم بازی میکرد؟ 0 3 فهیمه محمودی 1404/1/14 روون پسری از رین امیلی رودا 3.7 5 هنوز و حتی بعد از حدود ده سال، هنوز این داستان برام جذاب و پر از درس بود. مشتاقانه منتظر خوندن جلدهای بعدیم. 0 0 فهیمه محمودی 1404/1/11 تصویر دختری در آخرین لحظه سیامک گلشیری 3.0 16 اول از همه باید بگم نمیدونم محتوای کتاب و اسم نویسنده بود که جذبم کرد و به دلم نشست یا صدای راوی؟ حتما کتاب رو با صدای نیما رئیسی گوش بدید. کتاب در ژانر جنایی_معمایی نوشته شده اما کلی سوال بی جواب یا کار بی دلیل داره که میتونه نکته منفی باشه. و تو اگه جنایی خون باشی، از همون مکالمه اول، یه چیزایی دستت میاد و دنبال نشونه هایی تا معما رو حل کنی و نویسنده هم، این کار رو برات سخت نکرده. کتابهای خوب با این ژانر، تا فصل آخر، برات غافلگیری دارن و نمیذارن دست راوی یا شخصیت مرموز واست لو بره و اعتمادت رو بهشون از دست بدی، اما این کتاب اینجوری نیست و خواننده، برخلاف راوی که نمیدونم چرا اینقدر ساده است، خیلی سریع میتونه نکات و دیالوگهای مشکوک رو بفهمه. در کل به عنوان یک کتاب ایرانی تو این ژانر خوب بود. 0 21 فهیمه محمودی 1404/1/10 روزهای پیامبری روح الله شریفی 4.2 6 روایتها یا بهتره بگم برشهایی از خاطرات راوی کمی شلخته بود و سیر زمانی نداشت اما در کل کتاب خوبی بود. من رو یاد فیلمهای سرو زیر آب و خانه ای کنار ابرها انداخت. اگر این فیلمها رو دوست داشتید، خوندنش براتون خالی از لطف نیست. 1 1 فهیمه محمودی 1404/1/8 بوف کور صادق هدایت 3.7 203 نه اونقدری که نقدش میکنن و میزنن، بد بود و نه اونقدری که براش یقه میدرن، خوب! 0 1 فهیمه محمودی 1404/1/7 جوانه های آتش جلد 11 مهدی میرکیایی 4.6 12 این جلد کتاب به چگونگی سقوط سلسله زندیه و شکل گیری سلسله قاجار توسط آغا محمدخان و بعد از اون سلطنت فتحعلی شاه میپردازه. دوره ای از تاریخ که ایران، هر روز در حال آب رفتن و استعمار بود و شاه مخصوص خوش گذرونی. به این فکر میکنم که اگه، جای فتحعلی شاه، کس دیگه ای جانشین آغا محمدخان میشد، الان ایران چه شکلی بود؟ یا اگر عباس میرزا میتونست جانشین پدر بشه و جلوی تصمیمات اشتباهش رو بگیره؟ 0 3 فهیمه محمودی 1404/1/7 گنج های کلات جلد 10 مهدی میرکیایی 4.5 11 این جلد از کتاب کاملا مختص به ایران و ترکیبی از پادشاهی صفویه، افغانها، افشاریه و زندیه است. این جلد باعث شد به این فکر کنم که نادرشاه رو تا به حال درست نشناختم و خیلی بزرگتر از چیزی بوده که بهمون گفتن. واقعا چرا تو کتابهای درسی همه اش از صفویه و زندیه صحبت میشه در حالیکه اونقدر هم عالی نبودن و همه فیلم ها و سریالها مختص به پادشاه هایی از قاجاریه که همه فکر و ذکرشون حرمسرا بوده و نه حفظ ایران؟ نادرشاه دیگه چیکار باید میکرد تا ارزش دیده شدن داشته باشه؟ 0 0 فهیمه محمودی 1403/12/5 افطار در کلیسا جلد 9 مهدی میرکیایی 4.6 12 روایت تاریخ تو این جلد، کمی به عقبتر از جلدهای گذشته برمیگرده، و حالا سیر اتفاقات رخ داده در ایران، موازی با اتفاقاتی که در جلد قبل در مورد هندوستان خوندیم، در طی دوره صفویه بیان میکنه. همون جنگ و درگیریهای کشورهای اروپایی با همدیگه بر سر تسلط بر مرزهای آبی و تجارت ایران به جای هندوستان، البته این بار بر اثر ابریشم نه فلفل. جالبه که هر چقدر داستان جلوتر میره، با وجود اینکه خرید کتابی که قبلا خوندم، با این قیمتهای بازار اصلا منطقی نیست، بیشتر ترغیب میشم که بخرمش. 0 5 فهیمه محمودی 1403/12/5 بازگشت کاتب 3.8 3 روایتهایی از سیره و رفتار ائمه معصومین با گناهکاران و دشمنان که اونها رو به سمت اسلام سوق میده. کتاب شامل 5 داستان کوتاه بود که من داستان چهارم و پنجم رو از همه بیشتر دوست داشتم. روایتها هر کدوم روی یک موضوع تاکید داشتن که میشه از همشون درس گرفت. حتی اگر نوجوان نیستید، بخونید. 0 1 فهیمه محمودی 1403/12/4 در هر شرایطی دوستت دارم دبی گلی یوری 4.4 5 کتابی دوست داشتنی که مفهوم دوست داشتن رو به سادگی به بچه های کوچولو یاد میده، اینکه دوست داشتن واقعی، احساسات والدین به اونها، تموم و خراب شدنی و وابسته به شرایط خاصی نیست. 0 0 فهیمه محمودی 1403/12/4 به دنبال کادی جلد 8 مهدی میرکیایی 4.5 16 جلد هشت سرگذشت استعمار هم الان تموم شد، اما یه سوال رو تو ذهن من باقی گذاشت: آیا واقعا هندوستان از زیر بار استعمار انگلستان دراومد؟ یا مفهوم استعمار بعد چند صد سال، تو ذهن اونها حک شد؟ وضعیت الان هندوستان، مردم و فرهنگشون، همونی نیست که اون سالها برای قبول نکردنش میجنگیدن؟ یه کوچولو از امتیاز کتاب کم کردم، چون دوست داشتم بیشتر از چند صفحه به ماجراهای پس از استقلال هند و اختلافات مسلمانها و هندوها بپردازه و در مورد تجزیه هندوستان بیشتر صحبت کنه. 0 0 فهیمه محمودی 1403/12/2 عملیات نجات مادربزرگ 3.6 4 کتاب رو به زور تا انتها خوندم و ازش خوشم نیومد. شروع کتاب و توصیف خانواده از زبون یک کودک، خوب بود اما هر جی جلوتر رفت، هم کسل کننده و قابل پیش بینی شد و هم اینکه، در توصیف اخلاق و رفتار عمه خانوم و واکنش بقیه به بداخلاقیهای اون، زیاده روی شد و صحبت ها شکل توهین به خودش گرفت. فکر نمیکنم برای یک کتاب کودک و نوجوان مناسب باشه، چطور انتظار داریم نوجوون ما این کتاب رو بخونه، و بعد در برابر بزرگترهایی که کمی سختگیرترن و انعطاف کمتری دارن، رفتار نیکی داشته باشه؟ 0 1 فهیمه محمودی 1403/12/2 فاخته ها لانه ندارند جلد 6 مهدی میرکیایی 4.6 20 امروز در حین انجام کارها، کل کتاب رو با خوانش خوب آقای طالبی گوش کردم و لذت بردم. همیشه و در طی جلدهای قبلی، خونم از ظلمهایی که جماعت اروپایی به باقی مردم و بومیهای هر قاره میکردن، به جوش میومد، امروز با خوندن این کتاب، متوجه شدم فقط مختص بومیهای کشورهای دیگه نیست، حتی با خودشون هم همینن. ولع پول و ثروت و بیگاری کشیدن از بقیه، تو سالهای صنعتی شدن اروپا، اونها رو حتی به سمت به کار گرفتن بچه های 4.5 ساله هم برده و حتی مردم کشور خودشون رو بی دلیل و بخاطر مثلا ولگردی، مجازات میکردن تا تو کارخونه ها و کشتیها براشون به رایگان کار کنن. 0 3 فهیمه محمودی 1403/11/28 بازگشت به کتابفروشی موریساکی ساتوشی یاگیساوا 3.8 9 حس و حال آروم و آرامش بخش کتاب و توصیف فضای کتاب فروشی رو در هر دو جلد دوست داشتم. 0 1