یادداشت‌های Hossein (31)

Hossein

1401/08/03

            ملت عشق حکایت پیوند شمس تبریزی (که خود تحت تاثیر عقاید تصوف بایزید بسطامی بوده )و مولانای واعظ و فقیه و عالم قونیه است که در سال ۶۴۰ هجری قطعه به قطعه و تکه تکه توسط راوی های متفاوت روایت می شود. آشنایی دو عاشق ، یکی فقیه عالم و دیگری با عقاید صوفی خود ، عشقی وصف نا شدنی را به وجود می آورد که پس از آن از مولانا به شاعری عاشق تبدیل می شود. ملت عشق حکایت بخشش، ایپان به خود، زنده نگه داشتم و زندگی کردن با عشق است.اما موازی با این داستان حکایت دیگری مطرح است. حکایت زنی افسرده ای که مدتی ست پدیده ی عشق درون زندگی اش کم رنگ شده است. او در یک انتشاراتی شناس دستیار ویراستار می شود و بعد از مدتی داستانی به نام ملت عشق که نویسنده ی آن عزیز زاهاراست از طرف ویراستار به دست وی واگذار می شود.نامه نگاری های او با عزیز باعث می شود رفته رفته او شیفته و افسون او شود.
تلفیق داستان اللا در بوستون سال ۲۰۰۸ و مولانا و شمس در قونیه ۶۴۰ هجری نشان از نبوغ مولف کتاب (الیف شافاک) است
          
Hossein

1401/08/03

Hossein

1401/08/03

            نیکلای واسلیویچ گوگول ، نویسنده ای که در ابتدای جوانی دوران خودش فهمیده نشد اما پس مدتی نوشته هایش مورد توجه نویسندگان و منتقدان بسیاری قرار گرفت‌. زندگی پر فراز و نشیب و نقل مکان به کشورهای دیگر به دلیل طنز و نشانه گرفتن برخی عقیده های روسی باعث محبوب شدن آثار اوست.کتاب حاضر تمثیلی ست از هنرمندانی که برای پول و ثروت و شهرت ارزش هنر را زیر پا گذاشته و روح خود را در گور نادانی و سِقط نفس خاک می کنند. "پرتره" عبارت است از داستان کوتاهی در دوبخش در رابطه با پرتره ی نقاشی شده از یک بازرگان اشرافی نزول خوار . روزی این تابلو توسط نقاشی به نام چارتکوف خریداری می شود، او که نقاش جوانی ست و زندگی عادی خود را سپری می کند با خریداری این تابلو دچار ثروت می شود و از استعداد هنری خود در کشیدن نقاشی برای پول و شهرت استفاده می کند و پس از دوره ی کوتاهی دچار سقوط هنری و در نتیجه در ورطه ی مرگ می افتد. بخش دوم کتاب در رابطه با بیان حکایت و چگونگی نفرین شدگی این پرتره و تاثیر آن بر روی خریداران قبلی این تابلوست.
          
Hossein

1401/08/03

Hossein

1401/08/03

            کتابی که تاثیر عمیقی بر رویم گذاشته ، و از من آدم دیگری با تفکری جدید ساخته است. البته شیوه ی نگارش و موضوعات انتخابی اورول تا بوده به همین شکل بوده پر قدرت ، تاثیرگذار؛ کتابی که روحت را در مغاکی خاک کرده و به اتش می کشد.
مزرعه حیوانات یا قلعه حیوانات حکایت یک تغییر است ، یک انقلاب آرمانگرا برای حیوانات اهلی مزرعه ی اربابی که با اقدام انقلابی حیوانات و فرار آقای جونز (صاحب مزرعه)صورت می گیرد و از آن به بعد نام مزرعه ی اربابی به نام مزرعه حیوانات تغییر می کند. پس از آن رهبری این مزرعه به دست خوک ها می افتد که تمام وعده ها و قول های خود را زیر پا گذاشته و شروع به بهره کشی از حیوانات می کنند. کتاب حاضر در نگاه اول و به گفته ی مولف ، نمایشگر یک هجویه ای ست علیه کشور شووروی و عقاید کمونیسمی ست که به مخاطب تفهیم می کند در هر کشوری با هر آرمانی که باشی ، هنگامی که انقلابی صورت بگیرد ، باز هم با حکومت قبلی خود تفاوتی نخواهد و هر حکومتی فقط به فکر ثروت و منافع خودش است.
از ترجمه راضی هستم