یادداشتهای فاطمه باقری (20) فاطمه باقری 1404/1/18 لالایی برای دختر مرده حمیدرضا شاه آبادی 3.9 47 کتاب رو که شروع کردم به خیالم با یه داستان از دغدغههای همین روزها روبرو میشم که کمی هم ترسناکه! ولی اصلا اینطور نبود بعد از چند صفحه میری تو دل تاریخ! تاریخی پر از غم که آه از نهادت بلند میکنه بخاطر ظلمی که به دخترکان سرزمینت رفته. 0 0 فاطمه باقری 1403/1/21 آنی شرلی در گرین گیبلز لوسی مود مونتگمری 4.6 171 چقدر این کتاب تمیز بود، چقدر خوش خوان بود چقدر شخصیتهای اصلی قصه دوست داشتنی تصویر شده بودند .. خیلی حیفه که با آوردن اسم آن شرلی فقط کارتونش به یادمون بیاد و پی اصلش نریم، خیلی حیفه کسی که کلاسیک خونه آنشرلی رو نخونه. از اون کتابهاست که موقع خوندنش متوجه گذر زمان نمیشی. 6 32 فاطمه باقری 1402/12/23 هویج بستنی فرهاد حسن زاده 3.8 38 کتاب شامل چند داستان کوتاه مناسب نوجوان بود. روان و دوست داشتنی 0 0 فاطمه باقری 1402/10/9 هری پاتر و محفل ققنوس جلد 8 جی. کی. رولینگ 4.7 17 همیشه برام سوال بود که چرا هری پاتر، اینقدر اهمیت داره برای اساتید مدرسه. توی این جلد به خوبی بهش اشاره شد. خیلی خوب بود. باید جلدهای بعدی رو ذخیره کنم برای تنفسهای بعدی. 0 1 فاطمه باقری 1402/8/29 شاه بی شین محمد کاظم مزینانی 3.6 14 کتابش رو خیلی دوست داشتم. با این حال بنظرم نیازه حتما همراهش کتابهای دیگهای هم از دوران محمدرضا پهلوی خونده بشه که اگر خدایی نکرده آخرش حس دلسوزی و ترحم ایجاد شد، بالانسش کنیم. من واقعا اواخر داستان دلم برای محمدرضا پهلوی سوخت !!! 1 3 فاطمه باقری 1402/8/29 دزیره جلد 2 آنه ماری سلینکو 4.4 33 کتاب اصلا تاریخی سیاسی نیست.رمان است ولی به زیبایی بخشی از تاریخ فرانسه را روایت میکند. مدل به سلطنت رسیدن ناپلئون و شخصیت پردازی که از خانوادهاش شده بود برای من یادآور رضاه شاه و خانوادهاش بود. 0 4 فاطمه باقری 1402/8/27 آب چال (درباره ی اهمیت آب) گرم بیس 4.9 10 به ستاره دادن نمیتونستم بسنده کنم. عالی عالی عالی یه کتاب بی نظیر و عمیق. خیلی رو ذهن بچهها و حتی بزرگترها اثر میذاره. در عین حال بسیارسرگرم کننده هم هست. 0 0 فاطمه باقری 1402/8/25 چتر تابستان لیزا گراف 3.8 27 قصهی دختری که با چالشهایی بعد از مرگ تنها برادرش مواجه میشه. میتونه مناسب باشه برای نوجوانی که در دوران بعد از سوگ عزیزش هست. برای تازه داغدار شده توصیه نمیشه اصلا! 0 0 فاطمه باقری 1402/8/25 زخم داوود سوزان ابوالهواء 4.3 73 نویسندهی این کتاب که از قضا خودش فلسطینی هست، زندگی چند نسل یک خانوادهی فلسطینی رو در اوایل اشغال و بعد از اون روایت میکنه. یه کتاب عالی که با خواندنش میتونی سفر کنی به اون دیار و با فرهنگ و منش مردمش آشنا بشی. 0 2 فاطمه باقری 1402/7/25 هری پاتر و جام آتش جلد 4 جی. کی. رولینگ 4.6 31 کتابی به شدت سرگرم کننده و مفرح. اونقدر که وسط انبوه کارهای روی هم مانده و به شکل مورچهای پیشرونده،🥲 برام مثل یه زنگ تفریح با خوراکیهای خوشمزه بود که با ذوق میرفتم سراغش. یه چیز جالب برام- با وجود اینکه میدونستم کتاب جلدهای بعدی هم داره و قاعدتا هری زنده خواهد موند- این بود که نویسنده به خوبی خواننده رو میرسوندبه نقطهی اضطرابِ «نکنه الان اون اتفاق بد برای هری بیفته»! . یعنی اونقدر حوادث متنوع و پشت هم تصویر شده بود که باعث نمیشد از جذابیت و هیجان قصه کم بشه. 0 3 فاطمه باقری 1402/5/1 عاشقی به سبک ون گوگ محمدرضا شرفی خبوشان 3.7 69 این کتاب روایتی جذاب و منحصر به فرد از نگاه یک نقاش در دوران پهلوی هست. صحنهپردازیها خیلی خوب و ماندگار توصیف شده در این کتاب. خوندن این کتاب رو حتما توصیه میکنم به همهی جوانها و نوجوانهای اطرافم، در عین اینکه از کتاب و قدرت ادبی اون به وجد میای، حسی که در انتها میگیری نفرت عمیق از ظلم و بی عدالتی دوران پهلوی هست که از شهرهای بزرگ گرفته تا روستاهای دورافتاده ریشه دوانده و مردمی که ناچار به تن دادن به این ظلم هستند. 0 1 فاطمه باقری 1402/5/1 مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین نادر ابراهیمی 4.6 189 نمیدونم صدرایی که نادر به تصویر کشیده چقدر منطبق با ملاصدرای شیرازی اصل بوده. البته به پژوهشگری نادر ایمان دارم و اینکه روی هوا حرف نمیزنه، منتها کتاب رمان است و به استناد صحبت نویسنده، کتاب،همهی واقعیت رو به تصویر نمیکشه. با همهی اینها من با این کتاب عاشق صدارای شیرازی شدم و از دریچهی این کتاب اندک شناختی که مقدمهی محبت به ایشون باشه رو، کسب کردم. 0 0 فاطمه باقری 1402/5/1 گل های پیاده رو جان آرنو لوسن 4.7 8 این کتاب در نوع خودش بی نظیره. با یه ظرافت خاصی از اثر محبت و مهربانی صحبت میکنه. قسمت جذابش اینه که بچهها خودشون دخیل هستن توی پرداختن قصه. 0 18 فاطمه باقری 1402/4/31 خداحافظ سالار: خاطرات پروانه چراغ نوروزی همسر سرلشکر شهید حاج حسین همدانی حمید حسام 4.4 76 بسیار لذت بخش و شنیدنی بود. 0 1 فاطمه باقری 1402/4/30 چهل نامه ی کوتاه به همسرم نادر ابراهیمی 4.2 87 روحت شاد نادر ابراهیمی عزیز چقدر زیبا دلنوشتههات رو به جان محبوب آذریات تقدیم کردی و راهنمای ما شدی برای عشق ورزیدن، از عشق گفتن و گذر از منازل ابتدایی عشق و عمیقتر دیدن آن ... «انسان هنوز یاد نگرفته آنگونه به حوادث نگاه کند که تلخترین و دردناکترینِ آنها را هشیارکننده،نیرودهنده، تجربهبخش، برانگیزنده و آینده ساز ببیند.» اصلا اگر حوادث با همهی تلخ و شیرینی و فرازو فرودهایش، دست دوستی با ما نمیفشرد که این همه یکنواختی، و بی هیچ پیمودن راه، اول از همه خود ما را از پای میانداخت... و اصلا اگر درد نبود، انسان به مفهوم والای انسان، شناخته نمیشد و عاشق نمیشد... چه زیبا گفت نادر عزیز که :«درد ملک عاشقان است». بی دردی آفتی است که دل را سیاه میکند ، کدر میکند، میپوساند. و چنین دلی کجا میتواند عشق را فهم کند و آن را در خود جای دهد. 0 0 فاطمه باقری 1402/4/28 ناتور دشت جی. دی. سلینجر 3.6 181 این ازاونا کتاباییه که درعین اینکه از خوندنش لذت بردم و برام دوست داشتنی بود، عمیقأ غمگین هم بودم از اونچه که روایت میشد. خیلی دلم میخواد با یه عده در موردش حرف بزنم... 0 0 فاطمه باقری 1402/4/28 قدم یازدهم سوسن طاقدیس 4.0 18 همیشه جسارت داشته باشیم برای برداشتن قدم یازدهمی که بهمون کمک میکنه دنیا رو طور دیگه ای درک کنیم 0 0 فاطمه باقری 1402/4/28 ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر لوئیس ساکر 4.2 115 یادمه وقتی این کتاب رو خوندم، تو ذهنم همهی بچههای شر و شیطون، دعوایی و حرف نشنو، طفلکی و مظلوم و حتی دوست داشتنی شدن. بسیار از خوندنش لذت بردم و توصیه به همهی مادرا و معلمها میکنم نه یکبار، بلکه بارها مرور کنن این کتاب رو. و امیدوارم سیستم آموزشی مون به سمتی بره که یکی یه دونه از این مدل مشاورها تو مدرسه هامون حضور داشته باشند. 0 25 فاطمه باقری 1402/1/8 تنها گریه کن: روایت زندگی اشرف سادات منتظری مادر شهید محمد معماریان اکرم اسلامی 4.7 249 شخصیت کتاب به گونهای هست که حقیقتا انسان رو متعجب میکنه. اون مقدارتوان روحی چیزی نیست که به راحتی قابل دستیابی باشه. میزان و نوع فعالیتهاشون هم به شدت قابلیت الگو برداری داره. روح خستگی ناپذیری ،شجاعت، امیدو اتکا به خدا بخشی از صفاتی بود که از اشرف سادات به شهید منتقل شده بود بنظرم. خدا حافظشون باشه 0 2 فاطمه باقری 1402/1/8 چراغ ها را من خاموش می کنم زویا پیرزاد 3.8 141 یکی از کتابهایی که حس و حال خوبِ خوندنش حالا حالا ها با من خواهد موند. روان و دوست داشتنی. کلنجارهایی که شخصیت کتاب با خودش و گاهی با اطرافیان داشت خیلی برام ملموس بود، یه جاهایی واقعا خودم رو میدیدم. خیلی جاها باهاش همزادپنداری کردم خوشحالم که خوندمش. 0 2