بریده‌های کتاب متین قاسمی

5

بریدۀ کتاب

صفحۀ 72

تقلید از غرب برای کشورهایی که این تقلید را برای خودشان روا دانستند و عمل کردند، جز ضرر و فاجعه به بار نیاورده؛ حتی آن کشورهایی که به ظاهر به صنعتی و اختراعی و ثروتی هم رسیدند، اما مقلد بودند. علت این است که فرهنگ غرب، یک فرهنگ مهاجم است. فرهنگ غرب، فرهنگ نابود کننده‌ی فرهنگ هاست. هرجا غربی‌ها وارد شدند، فرهنگ‌های بومی را نابود کردند، بنیان های اساسی اجتماعی را از بین بردند؛ تا آنجایی که توانستند، تاریخ ملت‌ها را تغییر دادند، زبان آنها را تغییر دادند، خط آنها را تغییر دادند. هر جا انگلیس‌ها وارد شدند، زبان مردم بومی را تبدیل کردند به انگلیسی؛ اور زبان رقیبی وجود داشت، آن را از بین بردند. در شبه قاره هند، زبان فارسی چند قرن زبان رسمی بود؛ تمام نوشتجات، مکاتبات دستگاه‌های حکومتی، دولتی، مردم، دانشوران، مدارس عمده، شخصیت های برجسته، با زبان فارسی انجام می‌گرفت. انگلیس ها آمدند زبان فارسی را با زور در هند ممنوع کردند، زبان انگلسی را رائج کردند. شبه قاره‌ی هند که یکی از کانون‌های زبان فارسی بوده، امروز در آنجا زبان فارسی غریب است؛ اما زبان انگیسی، زبان دیوانی است؛ مکاتبات دولتی با انگلیسی است، حرف زدن غالب نخبگانشان با انگلیسی است _ باید انگليسی حرف بزنند _ این تحمیل شده. در همه‌ی کشورهایی که انگلیس ها در دوران استعمار در آنجا حضور داشتند.این اتفاق افتاده است؛ تحمیل شده است.¹ ________________________________________ ١. ٢٣/ مهر / ١٣٩١ برشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جوانان استان خراسان شمالی.

3

بریدۀ کتاب

صفحۀ 21

...به‌جز این‌ها، فرصت‌های مادّی کشور نیز فهرستی طولانی را تشکیل می‌دهد که مدیران کارآمد و پُرانگیزه و خردمند می‌توانند با فعّال کردن و بهره گیری از آن، درآمد‌های ملّی را با جهشی نمایان افزایش داده و کشور را ثروتمند و بی‌نیاز و به معنی واقعی دارای اعتماد به نفس کنند و مشکلات کنونی را بر طرف نمایند. ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان، دارای ٧ درصد ذخایر معدنی جهان است: منابع عظیم زیرزمینی، موقعیت استثنائی جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملی، بازار بزرگ منطقه‌ای با داشتن ١۵ همسایه با ۶٠٠ میلیون جمعیت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوع کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوع، بخش‌هایی از ظرفیت های کشور است؛ بسیاری از ظرفیت ها دست‌نخورده مانده است. گفته شده است که ایران از نظر ظرفیت‌های استفاده نشده‌ی طبیعی و انسانی در رتبه‌ی اول جهان است. بی‌شک شما جوانان مؤمن و پرتلاش خواهید توانست این عیب بزرگ را برطرف کنید. دهه‌ی دوم چشم انداز، باید زمان تمرکز بر بهره‌برداری از دستاورد های گذشته و نیز ظرفیت های استفاده نشده باشد و پیشرفت کشور از جمله در بخش تولید و اقتصاد ملی ارتقا یابد.

4

بریدۀ کتاب

صفحۀ 421

آن کسانی که تعلیم جدید را و آموزش سبک اروپایی را در ایران پایه گذاری کردند مقصودشان این نبود که ملّت ایران با این درسها که می‌خواند و با این شیوه‌ی آموزش به یک ملت مستقل و بی‌نیاز از دیگران و ثروتمند مبدل بشود بلکه به عکس، مقصودشان این بود که یا ملت ایران در بی‌سوادی و بی‌دانشی بماند و یا اگر هم چیزی یاد میگیرد آن یاد گرفتن در خدمت هدفهای توسعه طلبانه‌ی قدرت‌های بزرگ باشد. آن علمی را به ما یاد ندادند که با آن بتوانیم یک تکنولوژی پیشرفته خودکفایی برای خودمان درست کنیم. آن علمی را به ما یاد ندادند که با آن بتوانیم منابع عظیم زیرزمینی مان را استخراج کنیم و به اختیار خودمان وطبق صلاحدید دلسوزان این ملت آن را برای کشور خرج کنیم. آن علمی را به ما یاد ندادند که ما روشهای نوین اقتصادی را بتوانیم درست فرا بگیریم و آنچه را کخ مناسب با وضع جغرافیایی و فرهنگی ملت ما است انتخاب کنیم و در داخل جامعه‌ی خودمان آن را به کار ببندیم؛ اینها را به ما یاد ندادند، اینها را برای ما سوغات نیاوردند. آیت الله خامنه‌ای، بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران، ٢٧/اردیبهشت/١٣۶۴

3

بریدۀ کتاب

صفحۀ 379

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ٣١ شهریور ١٣۶۶ نیز در چهل و دوّمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متّحد شرکت کرده و در سخنرانی خود دیدگاه‌ها و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را برای سران دولتهای جهان تشریح کردند. این اوّلین حضور رئیس جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. حضرت آیت الله خامنه‌ای در نطق خود، درباره‌ی ایران و انقلاب اسلامی روشنگری کردند، جهان‌بینی الهی انبیاء را مورد تبیین قرار داده و نظام ظابمانه‌ی مادّی جهان را به چالش کشیدند ک، جنایات آمریکا در خلیج فارس را تشریح کردند، از سکوت و حتّی کمکهای نهان و آشکار دولتهاب غربی به رژیم صدّام پرده برداشتند، از رفتار شورای امنیت سازمان ملل در جریان جنگ تحمیلی بشدّت انتقاد کرده و گفتند حدّاقلّ انتظار ایران از شورای امنیّت بی‌طرفی بود، به جنایات دو رژیم صهیونیستی و آپارتاید پرداختند، خواهان اتّحاد ملّتهای جهان سوّم علیه استکبار شدند و بر ضرورت مبارزه با مفاسد فرهنگی، حفظ بنیان خانواده و حراست از حقوق زن تأکید کردند. نطق تاریخی آیت الله خامنه‌ای بازتاب زیادی در محیط بین المللی داشت. هاوک وزیر امور خارجه‌ی وقت انگلیس این نطق را سرتاسر تحقسر غرب توصیف کرد. جو کلارک وزیر امور خارجه‌ی کانادا نیز سخنان آیت الله خامنه‌ای را ویران کننده خواند.¹ نکته حائز اهمیت در سفر به سازمان ملل، استقبال عظیم ایرانیان و مسلمانان مقیم نیویورک و اصحاب مطبوعات بین المللی از ایشان و فعالیّتهای ایشان برای تبیین شرایط انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و سیاست‌های استکبار جهانی در قبال ایران بود. امامت نماز جمعه‌ی مسلمانان نیویورک و سخنرانی در خطبه‌های آن نیز از نکات جالب و با اهمیّت این سفر بود.

4