معرفی کتاب روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه اثر سیدیاسر جبرائیلی

روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه

روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه

4.7
13 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

25

خواهم خواند

26

شابک
9786009313471
تعداد صفحات
640
تاریخ انتشار
1398/7/22

توضیحات

کتاب روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه، نویسنده سیدیاسر جبرائیلی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه

یادداشت‌ها

          صوتی ایرانصدا
کتاب به خوانش آقای "داود نماینده" هست که فوق العاده‌ست، علاوه بر اون تدوین این اثر صوتی هم جای تعریف داره. 
کتاب سیر گزارش های مستند و تاریخی هست؛ تاریخ بسیار بسیار جزئی شامل نامه ها و جوابیه ها، مباحثه‌ها در جلسات مختلف، اشخاص گوناگون و نقل قول‌ها و به جواب بسیاری از سوالات در این کتاب میشه رسید.

سیر محتوا: شکل گیری مجلس خبرگان قانون اساسی، چالش ها و حاشیه های لیبرال‌ها و اسلامگرا ها در این مجلس و قبل و بعد این مجلس، گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری، مسئله‌ی آقای حسینعلی منتظری و مهدی هاشمی (این بخش به طرز عالی باز شده و جزء به جزء شخصیت این افراد و مراودات و نامه‌ها بررسی شده)، بررسی ابعاد مختلف انتخاب آیت الله خامنه‌ای به رهبری

مستندی به این اسم در سه قسمت هست که دیدن اون هم خالی از لطف نیست اما کتاب بسیار غنی تره. مستند قائم مقام هم درباره‌ی آقای منتظری ساخته شده که متاسفانه تماشا نکردم...
        

4

          اگر بدانیم باید از کتاب چه توقعی داشته باشیم در ادامه می‌شود گفت که آن اثر قابل توصیه هست یا نه. نگاهی اجمالی به عنوان و زیرعنوان #روایت_رهبری، این را در ذهن مخاطب تداعی می‌کند که با اثری روبروست از جنس نگاه فراتحلیلی به #تاریخ. خب اجازه بدهید همین‌جا صریحا بگویم اگر با این برداشت به سمت #کتاب بروید توقع شما را برآورده نمی‌کند. از این جایگاه، اثر میان تاریخ و فراتحلیل از آن معلق است. سوای این مساله اما اگر با نگاهی تاریخی به سمت اثر بروید قابل استفاده است. شخصا از فصل اول و دوم حظ وافری بردم. پیشنهاد خوبی است برای مرور وقایع تاریخیِ مرتبط با مساله رهبری از ابتدای انقلاب و درگیری‌ها و نزاعی که انقلابیون اسلام‌گرا دارند با لیبرال‌ها تا عزل آیت‌الله #منتظری از قائم مقامی رهبری و در ادامه هم رحلت امام(ره) و انتخاب رهبر جدید. با واقعیات بامزه‌ای هم در این بخش‌ها روبرو می‌شوید. مثلا جالب است بدانید بعد از فقره انتخاب نوع حاکمیت و اعضای مجلس تدوین قانون اساسی، آخوندها و اسلامگراها دعوای سنگینی دارند با طیف #دولت_موقت و #نهضت_آزادی سر اینکه متن قانون اساسی هم باید به تایید مردم برسد یا نه. اسلام‌گراها از رجوع به نظر مردم دفاع می‌کنند و لیبرالها با آن مخالفت! می‌شود گفت هندسه نسبتا جامعی از مساله رهبری از ابتدای انقلاب تا عزل آیت‌الله #منتظری در ذهن مخاطب ترسیم می‌کند. هویت اصلی #کتاب هم به همین بخش‌های تاریخی باز می‌گردد. #روایت_رهبری از دو جهت قابل توصیه است. نخست روایت تاریخی که ارائه می‌کند از مساله رهبری از ابتدای انقلاب تا انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای در خرداد شصت‌وهشت. دوم از باب واقعیات و فکت‌های لخت و عوری که درباره نسبت روحانیت شیعه با دنیای مدرن در اختیارتان قرار می‌دهد. دوستانی که روزگاری مثل این حقیر در دوگانه سنت و مدرنیته هروله زده‌اند می‌فهمند منظورم چیست. قیمتی شصت‌و‌هشت هزار تومانی دارد با ششصد‌و‌بیست صفحه؛ از قرار صفحه‌ای تقریبا صدوده تومان که معقول است. گُل فصل‌های کتاب، فصل اول و دوم و نیمه پایانی فصل سوم است. در قسمت‌های غیرتاریخی اما مولف حرف چندانی برای گفتن ندارد و در بند همان کلیات مشهور گرفتار مانده.
پ.ن1: برای فهم بحثهای نظری #کتاب که درباره «حق حاکمیت بر بشر» شده، خواندن #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن ضروری است. اصلا شاید بشود گفت آن کتاب، پیش نیاز منطقی #روایت_رهبری است.
پ.ن2: تاریخ بخوانیم آقا! خیلی از مسائل مستحدثه و فتنه‌هایی که امروز با آنها روبرو می‌شویم، قبلا در تاریخ اتفاق افتاده‌اند! اصلا انگار الگوی کلی حرکت بشر یکی‌ست
        

5

          خوانش تاریخ همیشه برایم جذاب بوده. پیشوای ما در  سفارسش به فرزندشان در  نامه سی‌و‌یکم نهج‌البلاغه به این مضمون فرمود هرچند عمر پیشینیان را نداشته‌ام ولی با مطالعه‌ی  درباره گذشتگان گویی با اولین و آخرینشان زندگی کرده‌ام.  در بین تمام ادوار تاریخ تاریخ معاصر علاوه بر جذابیت کلی تاریخ، کمک وافری در جهت فهم مسائل امروز و شناخت تکلیف پیش رو می‌کند. مسئله تدوین قانون‌اساسی، انتخاب قائم مقام، مسائلی که منجر به عزل قائم مقام شد و انتخاب رهبری از جمله مسائل مورد توجه و جالب تاریخ انقلاب است، که کتاب می‌شود گفت به‌شکل جامعی به مسئله پرداخته است.


یکی از مسائل جالبی که در کتاب به آن پرداخته نشده اسامی ده نفری است که به آیت الله خامنه‌ای به عنوان رهبری رای نداده‌اند که اسامی و سرنوشتشان که نشانی از برگه‌های افتخار رهبری است را می‌توانید از لینک زیر بخوانید.
https://irdc.ir/fa/news/5839/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D8%AE%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF
        

1

          بسمه تعالی
کتاب روایت رهبری؛
کتابی با محوریت مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولیّ فقیه، کتابی که جزئیات به رهبریت انتخاب شدن حضرت آیت الله امام خامنه‌ای و حواشی پیرامون آن را به شکل کاملاً دقیق بیان می‌کند.
طبیعتاً برای من حداقل که بدین شکل است که رهبری و مقام رهبر از مهمترین و از حیاتی ترین مقام‌های جهان است و یقیناً سرنوشت قرن های آینده را این فرد در کنار ملّت های غیور رقم می‌زند. به همین خاطر من این کتاب را در کنار باقی کتاب‌هایی که دوست دارم به شکلی ویژه قرار می‌دهم زیرا پس از خواندن این کتاب زمینهٔ فکری من و گستردگی آن بسیار بیشتر و عمیق تر شد و حس من این است که به جای اینکه بیشتر از کرامات امام خامنه‌ای در کتاب استفاده کنم که قطعاً بی‌نسیب از شناخت ایشان در کتاب نبوده‌ام، حس کردم که بیشتر با عظمت ها و فضائل حضرت امام خمینی(ره) عیاق شدم.
در کل به نظرم این کتاب نباید فقط برای یکبار خوانده شود و قطعاً هر فردی با کمترین آگاهی هم زندگی‌اش به دو بخش قبل و بعد از خواندن این کتاب تبدیل خواهد شد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
میم قاف




        

8