بریدههای کتاب کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم nadi 5 روز پیش کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 249 میدانم که تنها چیزی که برایم مانده کلمه هایند،و میدانم که گه گاه وقتی آنها را در آغوش میگیرم کمتر احساس تنهایی میکنم. 0 4 nadi 1404/1/5 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 97 خیلی طول کشید تا فهمیدم محدود کردن خود در دایره هر نوع جهان بینی،میتواند مارا گرفتار فقر و رنج کند. 0 1 امید بهبودی 1402/12/28 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 20 فیلم مثل خود زندگی ای است که قسمت های خسته کننده اش را بریده باشند. 0 12 مائده بادان فیروز 1403/5/2 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 249 درست همانطور که سلولهای ارگانیسم ما این استعداد را دارند که به عناصر بدخیمی بدل شوند و بافت سالم را تخریب کنند، به همین ترتیب، اگر محیط مساعدی فراهم باشد، پارهای خاص از وجود ما تغییر پیدا میکند، و روحمان را میخورد و از میان میبرد. این امکانی ذاتی است و مسئولیت آن بر عهدهی ماست، کس دیگری را نمیتوان به خاطر آن سرزنش کرد. 0 0 nadi 1404/1/6 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 24 دموکراسی چیزی نیست که خودش بی هیچ زحمت و تلاشی از راه برسد.چیزی است که باید برای به دست آوردنش جنگید.و همین است که راه رسیدن به آن را اینقدر دشوار می کند. 0 4 hanieh 1403/2/30 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 23 گاهی اوقات یک شانه بالا انداختن یا حرفی که اتفاقی به زبان میآید از صدها سخنرانی گویاتر است 0 13 محدثه گریوانی 1404/1/4 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 3 0 0 شیما 1402/4/7 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 1 آنها آدمها را جوری بار میآوردند که خیال کنی تغییر غیرممکن است . جوری بارت میآوردند تا از تغییر بترسی و همیشه به آن بدگمان باشی . چون در مغزت فرو کردهاند که هر تغییری ، فقط وضع را بدتر میکند . اما با تمام آن استبداد و آن کشتار و آن همه ناامیدی که حتی بیشتر از اکسیژن در هوا بود ، آنها رفتند . ما ماندیم و حتی خندیدیم. 0 7 مائده بادان فیروز 1403/4/4 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 116 0 0 بابک قائدنیا 1404/1/4 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 41 آنچه کمونیسم به ما القا کرده بود، دقیقا همان سکون و بیحرکتی بود، این بیآییندگی، بیرویایی، ناتوانی از تصور زندگی به شکل دیگر. 0 6 nadi 1404/1/6 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 23 هنوز تا پایان کمونیسم راه بسیاری مانده چون کمونیسم بیش و پیش از آنکه یک ایدئولوژی سیاسی یا روش حکومت باشد،یک موقعیت ذهنی است. 0 2 فاطمه 1403/8/26 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 128 ما آمریکا رو اول توی فیلم ها دیدیم. اما فیلم های قشنگ و تر و تمیز که خبری از کثافت و فقر واقعی که پایان خوشی نداره توشون نبود. اشتباهمون این بود که اونها رو باور کردیم هیچ دقت کردی که رنگهای توی فیلم چقدر متفاوته 0 0 امید بهبودی 1403/1/13 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 31 به نظر می رسید کمونیسم ابدی است، ما به زندگی در آن محکوم شده ایم، خواهیم مرد و فروپاشی آن را نخواهیم دید. 0 8 مینیون 1403/9/9 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 226 ترس حیوان درنده ای است که یکباره تورانمی کشد، تکه تکه تورامی بلعد. 0 1 hanieh 1403/2/30 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 19 در این گوشه دنیا آدم را همینجور بار میآورند جوری که خیال کنی تغییر غیر ممکن است جوری بارت میآورند که از تغییر بترسی که وقتی عاقبت اولین نشانههای تغییر آشکار شد به آنها بدگمان باشی از آنها بترسی چون همیشه دیدهای که هر تغییری فقط وزن را بدتر کرده 0 4 مائده بادان فیروز 1403/4/15 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 148 برای ناهار شنبه غذاهایی را میپزد که بچهها دوست دارند، که او دوست دارد _انگار دارد معجونی جادویی درست میکند که خانوادهاش را در کنار هم نگه دارد_ دست کم برای ساعاتی کوتاه، دست کم دور میز غذا. 0 2 nadi 1404/1/6 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 69 اما هر قدر زودتر گذشته را فراموش کنیم،بیشتر باید نگرانِ آینده باشیم. 0 6 محدثه 1403/4/13 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 21 سیاست مفهومی انتزاعی نیست، بلکه نیرویی است عظیم که بر زندگی روزمرهی مردم تاثیری تعيين کننده میگذارد. 0 2 زهرا سادات طباطبایی 1403/10/13 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 18 «یکباره متوجه شدم که دارم به میوه فکر میکنم و به اینکه چطور هیچ چیز عوض نشده. پیش خودمان خیال میکردیم هلوهای بعد از انقلاب فرق میکنند- بزرگتر، شیرین تر، رسیدهتر و خوش آب و رنگتر میشوند، اما یک روز که در بازار میوه، جلوی پیشخوانی در صف ایستاده بودم متوجه شدم که هلوها هنوز به همان سبزی، ریزی و سفتی قدیمند، میشد گفت یک جورهایی پیشا-انقلابی. گوجهفرنگی هم هنوز خیلی خیلی گران بود. توت فرنگیها هنوز بدطعم و پرتقالها هم هنوز خشک و چروکیده بودند. بعد یاد آن گَرد افتادم، گرد نازک زرد رنگی که آن وقتها همیشه روی شیشه و کف و ویترین مغازهها نشسته بود، گردی که روی ساختمانها و ماشینها نشسته بود و انگار هیچکس اهمیتی به آن نمیداد- این هم عوض نشده بود. چیزی که مشخصاً عوض شده بود، چهره سیاستمدارها در تلویزیون بود و اسم خیابانها و میدانهای اصلی، پرچمها، سرودهای ملی و میهنی، بناها و نشانههای یادبود.» 1 18 امید بهبودی 1403/1/31 کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم اسلاونکا دراکولیچ 4.1 51 صفحۀ 241 درست است،مردم از سر فقر بود که چیزی را دور نمی ریختند،اما از سر فقری خاص،فقری که در آن تمام مملکت محرومیت می کشید،همه فقیر بودند،فقر و محدودیت وضعیتی بود که بعید بود هرگز تغییر کند،چون با حرف،اعلامیه و وعده وعید سیاستمداران نمیشد آن را تغییر داد. 0 5