@nadilin

101 دنبال کننده

[مُعَلِم و مُتِصَوِر]

نمایش همه

1404/5/6

"قتل راجر اکروید" از اون دسته رمان‌های جناییه که اگه یه بار بخونی، تا مدت‌ها توی ذهنت می‌مونه. آگاتا کریستی با این داستان نه‌تنها مرزهای ژانر جنایی رو جابه‌جا می‌کنه، بلکه نشون می‌ده چطور می‌شه با ذهن خواننده بازی کرد، بی‌آن‌که احساس فریب‌خوردگی کنه.
ماجرای قتل در یک شهر کوچک، با شخصیت‌هایی که هر کدوم می‌تونن مظنون باشن، شروع می‌شه. کارآگاه پوآرو، با روش‌های منحصر‌به‌فرد خودش، قدم‌به‌قدم به حقیقت نزدیک می‌شه. اما چیزی که این رمان رو از خیلی داستان‌های مشابه متمایز می‌کنه، نحوه‌ی روایتشه. راوی داستان.
کریستی در این کتاب یکی از جسورانه‌ترین و خلاقانه‌ترین ترفندهای روایی خودش رو به کار برده. پایان‌بندی رمان، به‌قدری غیرمنتظره و هنرمندانه‌ست که حتی بعد از فهمیدن حقیقت، خواننده برمی‌گرده و دوباره کتاب رو ورق می‌زنه تا سرنخ‌هایی رو پیدا کنه که از چشمش پنهون مونده بودن.
اگه دنبال یه رمان معمایی کلاسیک با پایان شگفت‌انگیز هستی، "قتل راجر اکروید" بدون شک یکی از بهترین انتخاب‌هاست. فقط حواست باشه که هیچ‌کس اون چیزی نیست که به نظر می‌رسه...

1404/4/25

وقتی داشتم این کتاب رو می‌خوندم، بارها به خودم گفتم:
«کاش همچین کتابی مخصوص معلم‌های ما تو ایران هم بود.»

کتاب رو کایلا دلزر نوشته، معلم مقطع ابتدایی تو آمریکا. اون تو کتاب، خاطرات و تجربیاتش رو درباره‌ی رابطه‌ی عمیق‌تر و صمیمانه‌تر با دانش‌آموزهاش تعریف می‌کنه. نکته‌ی اصلی کتاب اینه که ما باید دانش‌آموزها رو فقط به چشم شاگرد نبینیم، بلکه بفهمیم پشت هر بچه، یک دنیای متفاوت و زندگی خاص وجود داره که شناختش می‌تونه آموزش رو بهتر کنه.

البته کتاب بیشتر درباره نظام آموزش و پرورش آمریکا نوشته شده و تمرکزش روی مدرسه‌های ابتداییه. بعضی از مثال‌ها و آمارها شاید تو فضای آموزشی ایران کمی دور از واقعیت باشن. مثلاً شرایط کلاس‌ها، نقش خانواده‌ها، امکانات مدرسه و حتی جایگاه معلم‌ها با ایران تفاوت داره. پس شاید خیلی از نکات کتاب نیاز داشته باشن که برای فضای ما بازنویسی و بومی‌سازی بشن.

با این حال، با همه این تفاوت‌ها، این کتاب هنوز می‌تونه کلی الهام‌بخش باشه. دیدن دانش‌آموز به عنوان یک انسان کامل و توجه به نیازها و احساساتش، چیزی است که فراتر از هر کشور و فرهنگی ارزش داره. به نظرم این پیام رو هر معلم ایرانی هم می‌تونه بگیره و به کلاس درسش بیاره.

واقعاً جای خالی چنین کتاب‌هایی که با شرایط ما جور در بیان توی فضای آموزش ایران حس می‌شه. امیدوارم روزی نسخه‌ای از این کتاب، با زبان و فرهنگ خودمون، نوشته بشه تا هم برای معلم‌ها مفیدتر باشه و هم برای بچه‌ها تاثیرگذارتر.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها