سید عطا ناقدی فر

تاریخ عضویت:

فروردین 1401

سید عطا ناقدی فر

بلاگر
@sayyedata

91 دنبال شده

78 دنبال کننده

یادداشت‌ها

نمایش همه
        حقیقتش خیلی از مدیتیشن نمی‌دونستم. شاید خیلی هم دید مثبتی به اون نداشتم. وقتی اسم مدیتیشن میومد، شاید بیشتر تصویر بودایی‌ها و هندوها جلوی چشمم میومد. یه ذره هم به عنوان کسی که با ادبیات علمی سر و کار دارم، بهم حس شبه علم می‌داد و برام مقداری کسر شأن بود که بخوام به مدیتیشن فکر کنم!
اما با این کتاب تونستم تجربه جالب و خوبی از مدیتیشن رو کسب کنم. الان نظرم اینه که با اینکه مدیتیشن اصلا چیز عجیب و غریبی نیست، ولی واقعا می‌تونه کمک‌کننده باشه. برای امثال من که شاید خیلی وقت‌ها ناآرام بودم و هستم، مدیتیشن می‌تونه آرام‌کننده باشه. مدیتیشن کمک می‌کنه تا فشار زیادی که خودمون و افکار و هیجانات‌مون به ما میارن رو کم کنه و این خیلی خیلی ارزشمنده. مدیتیشن کمک می‌کنه که پخته‌تر رفتار و زندگی کنیم.
از همین رو، واقعا توصیه می‌کنم چند باری مدیتیشن رو امتحان کنید و تاثیرش رو روی خودتون ببینید. من که حس می‌کنم خیلی برام کمک‌کننده است. از نظر علمی هم تحقیقات متعددی روی مدیتیشن شده و بر خلاف آنچه فکر می‌کردم شبه علم نیست! اتفاقا دیروز چندتایی از این مقالات رو دیدم.
به نظرم به امتحانش می‌ارزه. این کتاب هم واقعا نقطه شروع خوبیه.
      

12

        کتاب‌های مرحوم صفایی حائری واقعا آدم رو به وجد میارن! همیشه چگال‌بودن کتاب‌های ایشون برام جالب بوده؛ طوری که در تعداد محدودی صفحه، مطالب و معارف عمیقی رو در ضمن خواندنی‌بودن به خواننده منتقل می‌کنن. این کتاب هم از این جهت کتاب جالبی بود.
مرحوم صفایی حائری، از جهاتی از برترین عالمان دینی معاصر هستند که به شدت قابل استفاده هستند. قلم فوق‌العاده، تمثیلات به جا، و از همه مهم‌تر نظام فکری دینی جامع و پیوسته از ویژگی‌های بسیار مهم ایشونه.
در این کتاب، مرحوم استاد مرور خیلی سریعی بر حوادث و روندهای کلی تاریخ ایران معاصر دارن. از صفویه شروع می‌کنن و به زمان نگارش کتاب می‌رسن. (زمان نگارش کتاب، سال ۱۳۵۴ و قبل انقلاب بوده) ضمن تحلیل وقایع تاریخی مهم، تحلیل‌های جالبی رو بیان می‌کنن. تحلیل‌های مختصر و عمیقی راجع به علت شکست امیرکبیر، سید جمال، مصدق، راجع به استعمار و انواع آن، جریان‌شناسی نیروهای سیاسی مسلط در آن زمان و شیوه‌های مواجههٔ یک کشور با قدرت‌های مسلط.
برای خود من، علاوه بر بصیرت‌های تاریخی جالب کتاب، مرور سریعی بر تاریخ ایران معاصر هم از بهره‌هایی بود که از این کتاب مختصر بردم.
      

10

        هدف این کتاب اینه که مفهوم «فناوری دفتر کل توزیع‌شده» (DLT) رو تعریف و مفهوم‌پردازی کنه و شاخص‌های اصلیش رو بیان کنه. بر اساس بیان کتاب، DLT رو می‌شه به نوعی مفهومی دونست که اعم از زنجیرهٔ بلوکی (Blockchain) هست. یعنی زنجیرهٔ بلوکی شیوه‌ای برای پیاده‌سازی DLTه. به بیان ساده، DLTها سیستم‌های توزیع‌شده‌ای هستن که حاکمیت هم در اون‌ها توزیع‌شده است. (بر خلاف پایگاه‌های دادهٔ توزیع‌شده که حاکمیت در اون‌ها متمرکزه)
بعد از مفهوم‌پردازی، کتاب یک مدل جالب مفهومی برای بررسی DLTها ارائه می‌ده که سه بخش پروتکل، شبکه و داده رو در برمی‌گیره. هر کدام از این سه بخش، چند مؤلفه دارن و هر کدام از مؤلفه‌ها هم تعدادی فرایند.
این مدل مفهومی کمک می‌کنه که بشه سیستم‌های مختلف DLT رو با هم مقایسه کرد. خود کتاب هم مقایسهٔ جالبی رو از چند سیستم معروف DLT مثل بیت‌کوین، اتریوم و ریپل بر اساس این مدل ارائه می‌ده.
به نظرم این کتاب برای کسانی که آشنایی اولیه‌ای با مفاهیم زنجیرهٔ بلوکی دارن، می‌تونه کمک‌کننده باشه تا بتونن ذهن‌شون رو با یه مدل خوب مرتب کنن و با کمک اون بتونن دید جامعی به طراحی‌های مختلف زنجیرهٔ بلوکی و DLT پیدا کنن.
      

3

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.