فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه

فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه

فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه

3.8
25 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

50

خواهم خواند

35

شابک
9786226609494
تعداد صفحات
184
تاریخ انتشار
1399/6/3

توضیحات

کتاب فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه، گردآورنده وحید خضاب.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به فرمانده در سایه: مروری بر زندگی و شهادت حاج عماد مغنیه

یادداشت‌ها

بزرگترین ش
          بزرگترین شخصیت مقاومت بعد از حاج قاسم قطعاً کسی نیست جز حاج عماد مغنیه. کسی که کابوس شب و روز صهیونیست ها بود و تمام جنود شیطان(آمریکا) از او حساب می‌بردند. 
قبل از شهادتش هیچ کس نمی‌شناختش. همه او را بعد از شهادتش شناختند آنهم شناختنی در  حد کمتر از چهار صفحه. کسی که جزو مسئولین رده بالای حزب‌الله بود و فرماندهی عملیات های جنگ ۳۳ روزه را در برابر اسرائیل جنایت کار بر عهده داشت.
عنوان کتاب هم از همین نگاه برآمده. فرمانده در سایه. 
این کتاب حاصل پژوهش و تحقیقات دقیق جناب وحید خضاب و همکارانشان در مجموعه نشر کاظمی ‌ست راجع به زندگانی عماد مغنیه فرمانده بزرگ مقاومت و لبنان. 
از آنجایی که شناخت این مرد بزرگ بسیار دور از دسترس است کتاب نیز حجم کمی را دربر گرفته اما می‌شود شمی از شخصیت و مبارزات حاج عماد را در آن دید . 
فرمانده در سایه متشکل از  پنج فصل است:
فصل نخست نگاهی اجمالی بر زندگی پر تلاطم حاج عماد دارد و از کودکی تا شهادت را روایت می‌کند.
فصل دوم که به نظر من مهمترین بخش کتاب است رابطه حاج عماد با فلسطین است که خیلی خواندنی‌ست و باعث می‌شود دید بهتری را هم راجع به شخصیت او به دست آورید و هم اطلاعاتی راجع به مسئله‌ی فلسطین و پیمان اسلو به دست آورید.
فصل بعدی رابطه حاج عماد و ایران است که از زبان چند مسئول ایرانی روایت می‌شود
فصل چهارم مربوط به دشمنان اوست. از رسانه های غربی بگیرید تا مسئولان سیا و موساد و ریس جمهور  وقت آمریکا جرج دبلیو بوش.
فصل پنجم هم به شهادت حاج عماد پرداخته است که بخش اول از زبان مسئولان موساد روایت شده که بخشی از کتاب «تو زودتر بکش» برگمن است و بخش بعدی هم روایتی از سمت جبهه مقاومت .
دستاورد‌های حاج عماد را می‌توان امروز در فلسطین و عملیات طوفان الاقصی به وضوح مشاهده کرد. کسی که تنها هدفش محو کردن اسرائیل از صحنه روزگار بود.
به امید آزادی و نابودی کفر و استکبار جهانی✌🏻🇵🇸
        

6

          اسم حاج عماد مغنیه رو اولین بار توی کتاب حقیقت سمیر خوندم. مردی که سمیر قنطار افسانه ای شک داشت که یک شخص واقعیه یا افسانه س!از همون جا کنجکاو شدم درباره این آدم مطالعه کنم.
قبل از فرمانده در سایه، راز رضوان رو خونده بودم و یک پیش زمینه ای از زندگی و فعالیت های شهید داشتم.
درباره شهید حاج عماد مغنیه کتاب کاملی وجود نداره. خود سوژه شهید شدن و به خاطر عادت به مخفی کاری طبیعتا بخش های زیادی از  زندگی و فعالیت هاشون مکتوم مونده. بنابراین تنها راه برای شناختن این شخصیت جمع آوری گزارش ها و مصاحبه ها حول محور ایشون و فعالیت هاشونه که وحید خضاب این راه رو پیش گرفته و حاصلش کتاب فرمانده در سایه س.
گزارش های کتاب تنوع خوبی دارن. از کودکی و نوجوانی حاج عماد و ارتباطش با جنبش فتح تا جنگ سی و سه روزه و عملیات های اسیرگیری و حتی روایتی از ترور حاج عماد از زبان خود صهیونیست ها!
ارتباط حاج عماد و جنبش فتح برای من خیلی تازگی داشت.شاید اثرگذار ترین بخش کتاب برای من همین بخش بود. من قبل از این کتاب صرفا از عرفات متنفر بودم اما با خوندن این گزارش درک درست تر و جدیدتری از جنبش فتح و اثرش و اهمیت و بزرگی عرفات بین نیروهای مبارز فلسطینی و سقوط جنبش فتح و رهبرش و پیمان اسلو پیدا کردم. درک تاسف بار ِ دردناکی از اینکه یک مبارز بزرگ می تونه اسیر چه چیزای کوچیکی باشه و چطور نه یک دشمن تا بن دندان مسلح بلکه یک حفره کوچک توی اعتقاد یا اخلاق یک مبارز رو به یک سازشکار تبدیل می کنه.ارتباط حاج عماد با عرفات خیلی جالبه؛ یک جوان شیعه باهوش مبارز مخلص معتقد در برابر رهبر بزرگی که فقدان اخلاص و اعتقاد هوش و روحیه مبارزه ش رو زایل کرده. تلاش های حاج عماد برای جلوگیری از به قهقرا رفتن عرفات و فتح نشون می ده که این آدم چقدر غمخوار و شریف و نسبت به فلسطین دغدغه مند بوده. اتفاقاتی که بعد از عرفات برای فتح افتاد هم از نکات جالب اون گزارش بود.
گزارش جنگ سی و سه روزه و عملیات اسیرگیری هم برام تازگی داشتن. درباره جنگ سی و سه روزه مصاحبه ای از حاج قاسم خونده بودم و مطالب کتاب رو با این پیش زمینه خوندم. مطالب کتاب جزئیات قابل توجهی از اون دوره رو به اطلاعاتم اضافه کرد.
روایت های کتاب  از زندگی خصوصی و منش حاج عماد پراکنده اما گویا بودن. اهمیت دادن به خانواده، اخلاص و بی ریایی، شجاعت، هوش و درایت و دینداری حاج عماد رو از این روایت های جسته گریخته می شه فهمید و شخصیت نافذش رو میشه حس کرد.
خلاصه که این کتاب هم درباره حاج عماد اطلاعات خوبی بهتون می ده هم درباره مقاومت و مسائل منطقه.
پ. ن:خبر شهادت سید حسن نصرالله رو که شنیدم فقط به یک چیز فکر می کردم و اون هم تجدید دیدار حاج عماد و سید و حاج قاسم بود. 
        

5

          بسم رب الشهدا و الصدیقین 
.
برای افرادی که آن طور اطلاعات دقیقی از وضعیت عملکردی جبهه مقاومت، خصوصا حزب الله در این سال‌ها ندارند، انگیزه‌های زیادی برای مطالعه این کتاب وجود دارد؛ از انگیزه های کنجکاوی در تاریخ شکل گیری جنبش‌های مقاومت منطقه و شکل گیری رژیم غاصب گرفته تا شناخت مردی که حالا حالا ها باید از او بنویسند تا شاید یک روزی، جهان بفهمد که او که بود و چه ‌قدر در معادلات جهانی اثرگذار بود...
.
اگر به نام‌گذاری کتاب توجه ویژه شود، شاید «فرمانده در سایه» بهترین توصیف از مردی است که مولف کتاب ما(وحید خضاب)، نتوانسته بیش از ۱۸۴ صفحه درباره اش اطلاعات جمع کند و از این منظر، انتخاب نام کتاب، انتخابی دقیق و جذاب است.
.
کتاب در پنج بخش تألیف شده که هر بخش از آن، از یک زاویه‌ی نگاه خاص به زندگی حاج عماد نگاه کرده و این هم می‌تواند نقطه قوت کتاب باشد و هم نقطه ضعف آن. به نظر می‌رسد که شاید مؤلف با صرف زمان بیشتر و تطبیق تاریخ‌های مختلف با یکدیگر، می‌توانست به جای این که این کتاب را در پنج بخش  تألیف کند، فقط در یک سیر تاریخی، تمامی اطلاعات مورد نیاز را به مخاطب منتقل کند و نیاز نباشد که خواننده یک بار به طور کامل روایت زندگی عماد را بخواند و یک بار دیگر از منظر ارتباط با سازمان فتح و فلسطین، به سراغ آن برود و بار دیگر از منظر ایران و...
.
یک نقطه ضعف دیگر کتاب که شاید بتوان در چاپ‌های بعدی آن را پوشش داد، نبود نقشه لبنان و فلسطین و سوریه، در انتها یا ابتدای کتاب است. فرمانده در سایه، سرشار از نام‌های شهرها و محله‌های مختلف لبنان و سوریه و فلسطین اشغالی است که مخاطب اگر با جغرافیای آن‌جا آشنایی نداشته باشد، آن چنان متوجه نمی‌شود که اتفاق روایت شده، دقیقا در کجای جغرافیای منطقه رخ می‌دهد.
.
با همه‌ی این اوصاف، تلاش مؤلف برای جمع آوری اطلاعات جذاب و مهم درباره‌ی زندگی حاج عماد و همچنین ویژگی‌های منحصر به فرد حاج رضوان از قبیل ایمان، تلاش، هوش سرشار، شجاعت، ابتکار عمل در میدان مبارزه و امثالهم، باعث می شود که مطالعه‌ی این کتاب، شیرین و دلچسب باشد و دل‌های غفلت‌زده و ذهن های خسته و بدن‌های تنبل را به تلنگر وا داشته و به آن‌ها بگوید که ببینید در همین سال‌های اخیر، یک انسان چطور زیسته و تا چه اندازه در لبنان و منطقه و جهان اسلام موثر بوده. 
قطعا کتاب را بخوانید تا بفهمید چرا امروز، طوفان الاقصی یک اتفاق بزرگ و یک شکست تاریخی برای رژیم غاصب است و بدانید چه زحماتی کشیده شده و خون امثال عماد روی زمین ریخته تا درخت مقاومت تناورتر از همیشه، در حال ریشه دواندن در جای جای این کره‌ی خاکی باشد. 
خداوندا به ما هم توفیق بده تا همچون عماد، موثر باشیم...
        

9