علی قاسمی 🇵🇸

علی قاسمی 🇵🇸

کتابدار بلاگر
@AliGhasemi

222 دنبال شده

222 دنبال کننده

            تاثیر پذیرفته از علامه شهید مرتضی مطهری رضوان الله تعالی علیه♥️
|در جستجوی حق|

          
گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
                بسمه نور
از آزادی تا طعم تلخ بردگی، 
و از بردگی تا طعم شیرین آزادی
در پروسه‌ی طولانیِ پنج نسل از آن هفت نسلی که الکس هیلی (نویسنده) به شکلی بسیار جذاب، داستان نیاکان آفریقایی‌اش  را در قالب رمان به تصویر می‌کشد...
ابتدا از آزادی؛ از جایی در دهکده ژوفوره در گامبیا در میان خانواده‌ای مسلمان که فامیلشان کینته بود؛ از مردی به نام امورو و همسرش که بینتا نام داشت و فرزندی که به تازگی متولد و نامش را کونتا گذاشته بودند. 
کونتا بر طبق فرهنگ غنی و آداب و رسومات خاص مردم آفریقا پرورش یافت؛ فرهنگی که به تمام تصوراتمان از مردم آفریقا خط بطلان می‌کشد و در بسیاری از موارد خواننده را به تحسین آن فرهنگ وا می‌دارد. 
هر پنج سالی که از عمر مردم دهکده میگذشت یک کافو محسوب میشد و کونتا پس از طی کردن کافوی اول و دوم و سوم [که نویسنده به نحو احسن به جزییات آن می‌پردازد] وارد بر کافوی چهارم شد و در همان کافو بود که توسط توبوب‌ها (سفیدپوستان آمریکایی) ربوده شد تا در آن ور آب به عنوان برده به اربابان آمریکایی فروخته شود و برای ارباب در مزرعه بیگاری بکشد.
 کونتا چندین بار اقدام به فرار کرد اما موفق نشد و بردگی تا نوه و نتیجه‌هایش ادامه یافت تا اینکه بالاخره با تحولاتی که به نفع سیاهان در آمریکا شکل گرفت، بردگی در جرج (نوه‌ی کونتا) و فرزندان جرج به اتمام رسید.
از نکات بارز در این کتاب میتوان به تقید اهالی ژوفوره به اسلام و نماز و احترام به والدین اشاره کرد. نکته بارز دومی که میتوان از آن نام برد شیوه تربیتی خاصی بود که مردم آن دهکده روی فرزندانشان اجرا میکردند، همچنین اصرار و تاکید کینته‌ها [و احتمالا سایر اقوام و خانواده‌های آفریقایی] بر معرفی و شناساندن خود و اجدادشان به فرزندانشان از دیگر نکات بارز این کتاب بود.
اما نکته‌ی مهمتر درد و رنجی است که با خواندن این کتاب از ظلم یانکی‌ها و سفیدپوستها بر سیاهان و بیگاری کشیدن از آنها به انسان منتقل می‌شود؛ به چه حقی کسی به خود این اجازه را می‌دهد مردمی را از وابستگان و اهل و عیالشان جدا کرده و برای منافع خود به استخدام در آورَد آن هم به فجیع ترین وضع ممکن؟! 
آن شلاقها که بر پیکر سیاهان آفریقایی در کشتی‌های توبوب‌ها وارد آمده و آن برخوردهای حیوانی در آن فاضلابی (کنایه از کشتی‌های پر از کثافت) که سیاه ها را با آن به غرب می‌فرستادند و آن آه و نفرین ها و همه‌ی آن دردها و دردسرهای دیگر که بر سیاهان وارد آمده  امروز در پیشگاه خدا و بشریت شهادت می‌دهند که رشد و توسعه‌ای که امروز غرب به آن می‌بالد، فاقد هرگونه ارزش انسانی و اخلاقی می‌باشد! 

و این تازه ورقی از کتاب پرحجم جنایات غرب بود...!
        

16

                همین اول حرف آخر را بگویم:👇
«این کتاب ارزش خواندن ندارد»

کتابی که مدنظر شما بزرگواران است کتابیست در حوزه انگیزشی و جزء پرفروش‌ترین کتاب‌های ایران و جهان به شمار می‌آید. 

خواننده گرامی میداند که فروش بالا لزوما به معنای کیفیت بالا نبوده و چه بسا کتاب‌هایی که صرفا با هدف کسب درآمد بیشتر به چاپ و به فروش می‌رسند.

 کتاب حاضر نیز با اینکه از حق بی‌ بهره نیست و تکیه‌ی زیادی بر سپردن کارها به خدا و تفکر مثبت و ... دارد اما در تفسیر این سخنان دارای اشکالات زیادی بوده و سخنان عجیب و دور از واقعی مطرح میکند. فی المثل در جایی از کتاب میگوید: «اعتقاد شخصی من این است که آسانترین راه واگذاری مسئولیت به خداوند است.» خواننده محترم می‌داند که در این عالَم قانون اسباب و مسببات حاکم است و حکمت خداوند بر این قرار بوده تا هر جریانی که در این عالم اتفاق می‌افتد در چهارچوب سیستم اسباب و مسببات صورت پذیرید. خداوند بر طبق همین سیستم  انسان را دارای اختیار خلق کرده و به او نقش مهمی در ساخت سرنوشتش داده است. انسان از جانب خداوند مسئول است تا بیندیشد و درست عمل کند و به سمت تکامل تلاش نماید پس نمی‌تواند دست روی دست گذاشته تا برایش پیشرفتی به وجود آمده یا مشکل از سد راهش برداشته شود. او نمی‌تواند مسئولیت خودش را به خداوند تفویض کند  هرچند میتواند از خداوند کمک بگیرد و کمک کردن غیر از سپردن مسئولیت به خدا می‌باشد.
اشکال دیگر این کتاب این است که در موارد بسیاری به جای حل مسئله، دست به پاکسازی صورت مسئله می‌زند. نویسنده در جایی از کتابش می‌گوید:  «اگر کسی بدهکار است و یا از دیگران طلبی دارد این مسئله مبیّن آن است که اعتقاد به بدهی در ذهن نیمه هشیارش نقش بسته است.» حال راهکار نویسنده چیست؟ 
میگوید: «برای تغییر این وضعیت باید اعتقاد به بدهی را بی اثر کرد.» به همین راحتی! و به زنی که از مردی بابت طلبش گلایه مند بود توصیه میکند تا این عبارات را با خود بگوید: «بدهی را قبول ندارم. زیرا با ذهن الهی در تعارض است. هیچکس به من بدهکار نیست. همه‌ی حسابها پاک است...»

اینها دو اشکال عمده بر این کتاب و امثال این کتاب می‌باشد. البته اشکالات دیگری نیز وجود داشته که به همین مقدار بسنده می‌کنم و با توجه به اشکالات متعدد و غیرعلمی بودن مباحث، این کتاب را جزء کتاب‌های #زرد دسته بندی میکنم. 

در آخر از خواننده گرامی عاجزانه تمنا دارم  بر روی این گزاره که میگوید: «هر کتابی به یکبار خواندنش می ارزد» خط بطلان بکشد چراکه درست است بالاخره هر کتابی ممکن است بهره ای از حق را دارا باشد اما آنچه مهم است این است که کتابی که ضررش از نفعش بیشتر باشد در روحیه انسان تاثیر نامناسب گذاشته و او را از علم و واقعیت دور و حتی میتواند موجبات انحراف او را فراهم سازد و فرضا هیچ تاثیر منفی هم نگذارد همین‌که وقت انسان را باطل کرده و او را از کتابهای خوب و علمی محروم می‌سازد کافیست تا از مطالعه‌ی این کتابها اجتناب کند. 

 #هر_کتابی_را_نخوانیم 
#کتاب_خوب_بخوانیم
        

16

باشگاه‌ها

نمایش همه

باشگاه کتابخوانی نجوا

146 عضو

آزادی انسان

دورۀ فعال

ادب الهی

280 عضو

ادب الهی: تادیب نفس به معنی الاعم

دورۀ فعال

لیست‌های کتاب

نمایش همه
آزادی معنویهدف زندگیتوحید

اندیشه ناب اسلامی (لیست دوم_ آثار شهید مطهری)

34 کتاب

در ادامه‌ی معرفی لیست کتب اندیشه ی اسلامی، اینک آثار درجه یک استاد علامه شهید مطهری(ره) رو معرفی میکنم. آثاری که به قول حضرت امام خمینی(ره) بدون شک تمامی این آثار، خوب و انسان ساز می‌باشد و مقام معظم رهبری هم در موارد مختلف تاکید ویژه و بسیاری بر مطالعه‌ی آثار شهید مطهری دارند و در جایی میفرمایند مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی ایران آثار شهید مطهری است. شهید پالیزوانی در وصیت نامه خود می‌نویسد: مطهری را دریابید! و شهید حاج قاسم سلیمانی هم علاقه زیادی به آثار استاد مطهری داشته و در دوره های مطالعاتی آثار شهید مطهری شرکت می‌کرده است. بسیاری از شبهات روز جامعه (به نظرم بیش از ۹۰درصد شبهات) را می‌توان با مطالعه آثار شهید مطهری به شکلی دقیق پاسخ گفت و دوباره اسلام را بر خودمان و در مرحله بعد به مردم و جوانان عرضه نمود. بنده مهمترین آثار اندیشه ای ایشان را در این لیست قرار می‌دهم اما پیشنهاد میشود تمامی آثار استاد مطالعه شوند. همچنین پیشنهاد میکنم این آثار در قالب دوره های مطالعاتی همچون دوره بینش مطهر یا دوره هایی که انتشارات صدرا برگزار میکند مطالعه شوند.

26

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن: سلسله جلسات استاد سیدعلی حسینی خامنه ای، مشهد مقدس، مسجد امام حسن مجتبی رمضان المبارک 1353 شمسیهمرزمان حسین(ع)انسان 250 ساله- حلقه دوم

اندیشه ناب اسلامی(لیست سوم_آثار آیت الله خامنه‌ای)

23 کتاب

در پایان می‌رسیم به لیست آثار مقام معظم رهبری که میتوان گفت آسانترین و روانترین لیست از مجموعه ای که تا به اکنون فراهم شد می‌باشد. جالب است بدانید آیت الله خامنه ای یکی از بهترین کتابخوانهای کشوری بوده و یکی از تندخوانهایی هستند که آثار بسیاری در موضوعات مختلف ادبی، تاریخی، سیاسی و... ایران و جهان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. همچنین جزء مجتهدین بسیار قوی در استنباط احکام دینی و دارای فهم عمیقی از گزاره‌های دینی می‌باشند و این سخن به دلیل ارادت شخصی نیست بلکه بزرگانی چون علامه جوادی، آیت الله فاضل، آیت الله مومن و دیگران نیز همین مطلب را می‌گویند. ایشان مخصوصا در ادبیات عرب و علم رجال تبحر خاصی دارند. لازم به ذکر است که ایشان با وجود تمامی این وجنات، خود را شاگرد استاد مطهری می‌دانند و به خوانندگان آثار خود توصیه می‌کنند که به آثارشان اکتفا نکرده و حتما آثار شهید مطهری را هم مطالعه نمایند.

39

پست‌ها

فعالیت‌ها

            چگونه کمالگرا نباشیم؟ یا به عبارتی، چگونه به فردی معمول‌گرا تبدیل شویم؟
در روند کتاب، خواننده ابتدا متوجه چیستی کمال‌گرایی و فرق دیدگاه افراد کمال‌گرا با افراد معمول‌گرا میشه، به دلایل بعضی ناکامی‌ها و اهمال‌کاری‌ها پی می‌بره و بعد راهکارهایی برای هر دیدگاه و ریزمشکل دریافت می‌کنه.
مثال‌ها ملموس و قابل درک هستند. متن کتاب سنگین نیست و اتفاقا روان و قابل فهم بیان و ترجمه شده.

🔸نظر شخصیم
برای من کتاب مفیدی بود. تاثیرش رو در زندگیم دیدم و بهم کمک کرد.🌈✨
برای خوندنش عجله نکردم و هر بار صفحه به صفحه دریافتش کردم. اواخر کتاب که تصمیم گرفتم زودتر تمومش کنم، متوجه شدم که تاثیر کمتری ازش گرفتم! فکر می‌کنم روش درستِ خوندن این کتاب برای من، کم کم مزه مزه کردنش بود. 
من تقریبا کل کتاب رو هایلایت کردم😅 و حتما بارها خوندنش رو تکرار و مرور خواهم‌کرد.

به افراد کمال‌گرا پیشنهاد میشه👌🏻
امیدوارم بتونید باهاش ارتباط بگیرید و استفاده کنید.

🔸یک نکته
شاید برای شما هم به پایان بردن کتاب طول بکشه. تصور می‌کنم فقط راهکارخوندن برای برطرف کردن کمال‌گرایی کافی نیست و مسیرِ تفکر و ذهن باید کم کم اصلاح بشه. شاید به همین دلیل توصیه من اینه که درصورت کند پیش رفتن کتاب، ازش دست نکشید و ادامه بدید.(مگه اینکه به نظرتون کتاب مفید و خوبی نیومده باشه)
          

19