معرفی کتاب جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی اثر سیدعلی خامنه ای

جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی

جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی

سیدعلی خامنه ای و 1 نفر دیگر
4.1
23 نفر |
12 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

49

خواهم خواند

14

شابک
9786227491661
تعداد صفحات
136
تاریخ انتشار
1401/1/2

توضیحات

کتاب جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی، گردآورنده موسسه ی فرهنگی لوح و قلم.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به جاذبه ی حسینی: گزیده ی بیانات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) درباره ی حضرت زینب کبری (س) و اربعین حسینی

نمایش همه

یادداشت‌ها

        نگاهی متفاوت به پیاده روی اربعین
دو کار بزرگ‌خانم زینب کبری س : اول اسارت ایشون به کوفه و افشاگری ها وسخنرانی هایی  که مجلس کفر و ظلم و ظالمین را بهم ریخت
 و دوم اربعین و آمدن ایشون به کربلا که باعث زنده شدن و زنده ماندن این اتفاق عظیم شد...
دراین کتاب خانم زینب کبری س را باآسیه به زیبایی مقایسه کرده اند
کتاب جالبی بود
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          جاذبه حسینی دو رسالت مهم دارد.
در اولی می‌خواهد نشان دهد حضرت زینب، ورای مرثیه‌های شنیده شده، شخصیت بسیار باعظمتی بوده و تمامی حرکات و سکنات ِ در حین قیام و پس از قیام و ماجراهای اسارت، ناشی از حکمت خاصی بوده و این حکمت متوجه ِ اصل قیام بوده و در امتداد کربلا و برای نگاه‌داشت ِ حادثه عاشورا بوده‌ست. فی‌الواقع، تببین‌های مداوم حضرت زینب و پس از او امام سجاد و پس از ایشان امامان ِ دیگر، رسانه‌ی حفظ پیام عاشورا بودند و چنانچه آنها سکوت می‌کردند، گویی عاشورا در تاریخ ماندگار نمی‌شد.

رسالت دوم تبیین پیام ِ اربعین و حرکت خانواده‌ی حضرت در روز چهلم به سوی کربلاست.
در اصل این اربعین در امتداد ِ حفظ رسانه‌ای بود که در بحث اول مطرح شد.
در آخر نیز پیرو همین، مختصری از شرح ِ زیارت اربعین گزارش می‌شود که در حقیقت بیان‌گر فلسفه وجودی عاشورا و قیام حسینی‌ست.



 به بهانه یادداشت این کتاب برآن شدم کتاب‌های اندیشه‌ای رهبری را طبق آنچه خواندم و فهمیدم دسته بندی کنم.

واقفید که کتاب‌های منتسب به آقا چنددسته هستند.
اول کتاب‌هایی که مکتوب شده به دست خود ایشان است. مثل کتاب روح توحید، نفی عبودیت غیر خدا.
دوم کتاب‌هایی که عینا تقریر سخنرانی‌های ایشان است که این کتاب‌ها مربوط به سال‌های قبل از انقلاب است. مثل کتاب طرح کلی که توسط صهبا چاپ شد و یا کتاب همرزمان حسین که توسط نشر انقلاب اسلامی چاپ شد.
دسته‌ی سوم کتاب‌هایی است که از بیانات پس از رهبری ایشان در موضوعات خاص گزینش شده است و خود این دسته چند مدل دارد.
مدل اول مثل کتاب خانواده که صهبا چاپ کرد. این کتاب بیانات رهبری است اما طوری نگارش و تنظیم شده است که گویا از اول تا آخر کتاب یک سخنرانی تقریر شده است.
مدل دوم گزینش بیانات رهبری بر اساس موضوع است و فارغ از این‌که مطلب در ابتدای بحث است یا نه صرفا با عنوان بندی مشخص در کتاب جای گرفته‌ست.
این مدل نیز خودش سبک‌های متفاوتی داشته است.
مثلا در برخی کتاب‌‌ها پدیدآورنده کتاب خودش به تنظیم بحث بر طبق منظومه فکری خودش و نه منظومه فکری رهبری پرداخته است. مثل کتاب بانوی تراز
 در برخی دیگر برعکس، مثلا در کتاب دوران جدید عالم، ورود و خروج بحث‌ها با دقت رعایت شده است.

اما
در مدل آخر به هیچ عنوان سبک و منظومه خاصی مدنظر نیست و صرفا کل بیانات مربوطه دور هم گردآوری شده‌است. در این مدل شما نباید توقع تحلیل و نگاه درجه دو یا فرآوری داشته باشید. بلکه صرفا گزارشی از مطالب حول محور موضوع کتاب را جسته و گریخته مطالعه می‌کنید.
که این کتاب ِ جاذبه‌‌ی‌حسینی از دسته‌ی اخیر است.
        

7

          محتوای کتاب بسیار قویه و جذابیت اصلی اون به خاطر تعابیر دقیق و جدید و حیرت آور رهبری از مقام والای حضرت زینب (س) هست.
جای دیگری هم من حداقل به این دقت و ظرافت ندیدم. البته نویسنده ی کتاب رهبری نیستن و از مجموعه سخنرانی های مختلف ایشان جمع آوری شده. مثل خیلی دیگر از کتاب‌های انتشارات انقلاب اسلامی 
البته کتاب سه فصل داره( ۱ـ حضرت زینب ۲ـ اربعین ۳ـ شرح زیارت اربعین) که فصل اول به حضرت زینب کبری میپردازه


طبق خلاصه ای که بنده ی حقیر از کتاب و سخنان ناب حضرت آقا داشتم باید بگم که در دورانی و زمانه ای که در سراسر حکومت های جهان زن ها جایگاهی در اجتماع نداشتند و علی الخصوص دوران جاهلیت عرب و در مناطق عرب نشین، زن ها بسیار حقیر بودند و دختر ها را زنده به گور می کردند، چنین زنی از قبیله ی بنی هاشم ظهور می کند که در شرایط سختی که چند فرزندش جلوی چشمش به شهادت رسیدند ، شش برادر از دست داده، برادرزاده هایش به شهادت رسیدند ، تمام مردان قبیله در میدان جنگ کشته شدند و تنها مرد بالغ که امام سجاد (ع) هست در بیماری بسیار شدیدی قرار داره و جانش هم در خطره، این بانوی باعظمت باید سرپرستی کلی زن و بچه ی یتیم و بی سرپرست و اسیر رو به عهده می‌گرفت و به همه دلداری میداد، درصورتیکه که خودش از همه بیشتر مصیبت دیده، خودش در گودال قتلگاه بوده، و با این حال بسیار قوی است و ذره ای سستی در اراده و ایمان او دیده نمی شود!
و این است معجزه ی زینب کبری که تاریخ بشر را حیران خود کرده است. 
در همین شرایط باز میبینیم که این بانوی بزرگوار هم در کوفه و هم در شام خطبه های بی نظیر و بسیار تأثیرگذاری دارد خطبه های بسیار بلیغ و فصیح که انسان را یاد خطبه های حیدر کرار در نهج‌البلاغه و خطبه ی تاریخی زهرای اطهر در فدک می اندازد. به صورتی که در کوفه بسیاری از مردم وقتی این صحنه را می‌بینند اشک در چشم هایشان جاری می‌شود. به خاطر اینکه خودشان کلی نامه به امام نوشتن ولی روبرویش ایستادند و او را تنها گذاشتند.
و در همین لحظه با یک ادبیات تمثیلی زیبا و نقطه زن و محکم به آنها می گوید: مَثَل شما مانند زنی هست که پشم را می رسید، تبدیل به نخ می کند ، بعد نخ ها را باز می کند و دوباره تبدیل به پشم یا همان پنبه ی نرسیده می کند. و نتیجه ی این خطبه می شود پشیمانی بسیاری از عهد شکنان که قیام توّابین را تشکیل میدهند.
و در شام نیز چنان خطبه ای دارد که زمینه ای می شود و در کمتر از چند سال در آن جامعه هیمنه ی حکومت بنی امیه می شکند و به کلی از بین می رود.
همه ی اینها به کنار در بعضی منابع موثق آمده که حضرت زینب و بقیه بعد از آزادی از اسارت در چهلم یا همان اربعین اول یا اربعین دوم به زیارت قبر سیدالشهدا و شهدای کربلا می آیند و حرکت ایشان و جابر بن عبدالله انصاری باعث می شود که اجازه داده نشود تا حادثه ی عاشورا و کربلا و امام حسین از یادها برود.
…
خب با همه ی این قوت هایی که کتاب داشت و به خاطر سخنان دقیق رهبری هست؛ با این حال اصلاً سیر مشخصی نداره و معلوم نیست از کجا میخواد شروع بشه و به کجا برسه.
خیلی از جاها سخنان تکراری هستن و برای مثال آن تکه از خطبه ی حضرت زینب در کوفه حداقل در دو سه جای کتاب آمده است. و خیلی از مطالب دیگر مثل تشکر آقا از مردم عراق بابت اربعین و خیلی چیزهای دیگه...
به نظرم باید خیلی دقیق تر و با حوصله تر و البته مفصل تر به این موضوع و کتاب پرداخته بشه و جای کار داره قطعاً.
        

0