معرفی کتاب در زمانه پروانه ها اثر خولیا آلوارز مترجم حسن مرتضوی

در زمانه پروانه ها

در زمانه پروانه ها

خولیا آلوارز و 2 نفر دیگر
4.6
12 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

19

خواهم خواند

30

ناشر
خوب
شابک
9786227425574
تعداد صفحات
428
تاریخ انتشار
1400/5/31

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        رمان "زمانه ی پروانه ها" داستان واقعی سه خواهر مبارز در فضای گرفته و بسته ی یک دیکتاتوری سیاه در یک کشور عقب افتاده یعنی دومینیکن است. "خواهران میرابال" که در زمان مبارزه شان با دیکتاتوری "تروخیو" در میان مردم به "پروانه ها" مشهور بودند، روز ترورشان یعنی 25 نوامبر 1960 از طرف سازمان ملل به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان پذیرفته شده است. نویسنده در "زمانه ی پروانه ها" با انتخاب برش هایی از زندگی خواهران میرابال عقاید و مبارزات آن ها را به تصویر می کشد. این سه تن پس از دستگیری، یکچند در زندان نگاه داشته می شوند و مصایب مختلفی را از سرمی گذرانند، اما سرانجام هنگام بازگشت به خانه و پس از ملاقات با همسران در بند خود، در جاده ای کوهستانی و خلوت به قتل رسیدند.
      

لیست‌های مرتبط به در زمانه پروانه ها

نمایش همه
داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت و سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

78 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

49

پست‌های مرتبط به در زمانه پروانه ها

یادداشت‌ها

          ۴۱۷ صفحه در ۱۱ ساعت.
‌‌
گاهی اوقات دنیا پر از آدم‌هایی در نظر می‌آید که پروانه‌ای را در مشت می‌گیرند، آن را تحسین می‌کنند، آن را با افتخار به دیگران نشان می‌دهند و سپس، بال‌هایش را می‌کشند. خانواده‌های ما، همکاران ما، سیاست‌مداران ما؛ پاسخ ما چه باید باشد؟ وحشت و نفرت البته. اما پس از آن چه؟ تنبیه؟ شانه بالا انداختنی از سر استأصال؟ افسردگی؟ ترحم چطور؟ اما آیا دلیلی برای دلسوزی برای بی‌رحمان وجود دارد؟
‌‌
دومین رمان درخشان «خولیا آلوارز»، «در زمانه‌ی پروانه‌ها»، بر اساس وقایع تاریخی حول محور چهار خواهر «میرابال» در جمهوری دومینیکن است که در آن‌جا با نام Las Mariposas، «پروانه‌ها» شناخته می‌شوند. این نام رمز آن‌ها در مخالفت زیرزمینی با دیکتاتور وقت «رافائل لئونیداس تروخیو» بود و در ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰، عوامل «تروخیو» سه خواهر را به قتل رساندند، خواهرانی که به نمادهای ملی مقاومت تبدیل شده بودند. خواهر چهارم، «دده»، زنده ماند و «آلوارز» بیش از ۳۰سال بعد شروع به گفتن داستان آن‌ها با صدای خسته و خشمگین «دده» می‌کند.
‌‌
داستان با آمدن یک روزنامه‌نگار دیگر نزد «دده» و پرسیدن آن یک سوال تکراری که «چطور شد شما زنده ماندید؟» خیز برمی‌دارد. این سوالی‌ست که همه می‌پرسند و «دده» آن را در طول مصاحبه در حالی که خاطرات کودکی، زندگی خانوادگی، عشق و تولد و مرگ را مرتب می‌کند بافته شده با سیاستی که زمانه پروانه‌ها را تعریف می‌کند پاسخ می‌دهد و در این خلال ناخواسته ارواح خواهرانش را نیز احضار می‌کند و داستان آن‌ها را نیز به تصویر درمی‌آورد و سرانجام، «دده» نگاهی به دور و بر جمهوری دومینیکن مدرن می‌اندازد، با گردشگران و مناطق آزاد تجاری و جوانان فراموشکارش. او می‌گوید: "ما اکنون زمین بازی کارائیب هستیم، که زمانی زمین‌های کشتارشان بودیم". و در حالی که می‌لرزد، وحشتناک‌ترین سوال را می‌پرسد: "یا این همان چیزی‌ست که پروانه‌ها بخاطرش قربانی شدند؟"
‌‌
این‌جا خبری از قلمرو «گارسیا مارکز» و یا «ایزابل آلنده» نیست. صدای «آلوارز» متعلق به خود اوست بر اساس واقع‌گرایی و در عین حال زنده با جادوی انسان‌های روزمره که شجاعت و عزم خارق‌العاده‌ای را برای جنگیدن برای باورهای خود فرا می‌گیرند که به اندازه‌ی خود خواهران «میرابال» مسحورکننده است...
‌‌
خواندن «در زمانه‌ی پروانه‌ها» را به همگان توصیه می‌کنم. بخوانیدش...
        

0