معرفی کتاب مدرک: سهگانهی دوقلوها، کتاب دوم اثر آگوتا کریستف مترجم اصغر نوری

با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
«مدرک» کتاب دوم از سه گانه دوقلوهای «آگوتا کریستوف» است که اصغر نوری به فارسی ترجمه کرده است. اولین آثار او نمایشنامه های کوتاهی بودند که توسط گروه های آماتور روی صحنه می رفتند و بعضی شان هم در رادیو اجرا شدند. اما تا سال ????، آگوتا کریستوف در دنیای ادبیات فردی تقریبا ناشناخته بود تا اینکه همان سال انتشاراتی معتبر در فرانسه اولین رمان او را با نام دفتر بزرگ منتشر کرد. این رمان با استقبال بی سابقه مواجه شد و جایزه بهترین کتاب اروپایی را به خود اختصاص داد. دفتر بزرگ درواقع جلد اول از سه گانه دوقلوها بود که با رمان های مدرک و دروغ سوم کامل شد و آگوتا کریستوف را به یکی از نویسندگان شناخته شده دنیا تبدیل کرد. این سه گانه خیلی زود به بیش از ?? زبان ترجمه شد. در بخشی از رمان می خوانیم: «امروز، یک نامه دریافت کردم. یک نامه رسمی. آنجاست، روی میزم، می توانید بخوانیدش. نامه اعاده حیثیت توماس است، نامه بی گناهی اش. هیچ وقت شک نداشتم که او بی گناه است. آنها برایم نوشته اند: شوهرتان بی گناه بود، او را اشتباهی کشتیم. ما آدم های زیادی را اشتباه کشته ایم، اما حالا، همه چیز سروسامان گرفته است، ما پوزش می خواهیم و قول می دهیم که دیگر چنین اشتباه هایی تکرار نشود... آنها معذرت می خواهند، ولی توماس مرده! می توانند دوباره او را زنده کنند؟ می توانند آن شبی را پاک کنند که همه موهام سفید شد، شبی که دیوانه شدم.» آگوتا کریستف نویسنده ی مجاری الاصل سوئیسی ست که از بزرگ ترین نویسندگان معاصر سوئیس به شمار می رود و رمان دفتر بزرگ نیز یکی از کارهای مهم او به شمار می رود که تاکنون به ?? زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است.
بریدۀ کتابهای مرتبط به مدرک: سهگانهی دوقلوها، کتاب دوم
نمایش همهلیستهای مرتبط به مدرک: سهگانهی دوقلوها، کتاب دوم
1403/4/10
یادداشتها
1402/5/21
1404/4/22
توی کتاب اول این سه گانه (دفتر بزرگ)، دوقلوهایی که در طول جنگ جهانی دوم پیش مادربزرگ خودشون رها شدهان دفترچهای نگه میدارند که باهم عهد میکنن داخلش فقط و فقط حقیقت رو بنویسن. اونهم حقیقتی که با چشم خودشون میبینن، بدون استفاده از توصیف، بدون صفت، بدون قضاوت ارزشی . زندگی اونها در ابعاد وسیعی خشونت آمیز و ترسناکه، اونها سوء استفاده می کنن، مورد سواستفاده قرار می گیرن، باجگیری میکنن و مورد آزار قرار می گیرن، توی خودکشی کمک میکنن، اما تحمل می کنن و سعی میکنن با تمرینات بدنی و روزه داری های عجیب غریب، خودشون رو برای زندگی وحشی آماده کنن. در پایان کتاب اول، اونها پدرشون رو به طرف مرزی که پر از مین عه هدایت می کنن و از اون به عنوان پلی برای خروج کلاووس از کشور استفاده می کنن. یا شایدم پدرشون قصد داشته از اونها بعنوان پل انسانی استفاده کنه، کسی چه میدونه؟  توی کتاب دوم (مدرک)، همه این اتفاقا و ماجراها زیر سوال میرن. دو برادر مجبورن و تلاش میکنن تا وجود دیگری رو برای بقیه مردم اثبات کنن. تنها مدرک یا سند هم برای این اثبات، اون دفترهای بزرگی هستن که از کتاب قبل در حال نوشتن تووش بودن و توی این قسمت هم ادامه داشته. داستان ۹۹ درصد حول لوکاس، برادری که توی کشور مونده، میچرخه و زندگی اون رو روایت می کنه. فصل های کتاب مفصل ترن و مطالب بیشتری از لوکاس گفته میشه. همه چی داره خوب و ترسناک پیش میره، تا اینکه در آخر کتاب... بومممممم! پایان کتاب تکان دهنده و عالی و نابود کننده اس. محاله با خوندنش دیوانه نشی. اگر بعد خوندنش فکر میکنی هنوز حالت خوبه، احتما داغی و حالیت نیست چه بلایی سرت اومده. تا اینجا که دوتا کتاب رو خوندم، به نظرم اثری درخشان، نبوغ آمیز، تلخ، هول انگیز و پست مدرن بوده؛ هر چند به ساده ترین شیوه روایت نوشته شده. نمیتونم متوقف بشم. پیش به سوی جلد سوم . با تشکر و قلب از سعید که همچنان دارم از فیدیبو اش مجانی کتاب میخونم و میشنوم.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1403/12/24