معرفی کتاب قلعه مالویل اثر روبر مرل مترجم محمد قاضی

قلعه مالویل

قلعه مالویل

روبر مرل و 1 نفر دیگر
4.3
5 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

5

شابک
9786004369404
تعداد صفحات
565
تاریخ انتشار
1402/1/1

توضیحات

        این با ما نیست که بگوییم زنده خواهیم ماند یا خواهیم مرد،آدم برای این زنده است که به زندگی ادامه بدهد.زندگی مثل کار می ماند،پس بهتر اینکه آن را به انجام رساند،نه اینکه هرجا مشکل شد،نیمه کاره ولش کند. قلعه مالویل نوشته روبرت مرل،نویسنده فرانسوی است که محمد قاضی آن را ترجمه کرده است.
اگر بر اثر جنگ اتمی همه ی جهان نابود شود و فقط عده ی اندکی از انسان ها باقی بمانند، چگونه دوباره تمدن بشر را از نو بنا خواهند کرد؟
      

لیست‌های مرتبط به قلعه مالویل

choobin

choobin

1404/2/6

خاطرات ویرانی (دنیا در یاد آب)سال اولآهنگ آخر دنیا: رویای بی انتها

کتاب های آخرالزمانی

39 کتاب

شاید بشه گفت محبوب ترین موضوع در کتاب ها برای من مربوط میشه به کتاب های آخرالزمانی...چیزی که برام اینجور کتاب ها رو جذاب می کنه زیر و رو شدن دنیای آدماست...اینکه ملاک و معیار براری آدما تغییر می کنه...انگار یه دریچه باز میشه به سمت یه دنیای جدید...دنیایی که نمیتونی از از دنیای گذشته چیزی رو بهش یدک بکشی...تو این دنیای جدید یا وفق پیدا می کنی و قوی میشی یا می میری...نکته جذاب دیگه این جور داستان‌ها برام سیر تغییر آدماست...اینکه دنیای جدید ، انتخاباشون و احساساتشون به اونا شخصیت جدیدی میده...و این فقط مربوط به خود اون آدمها نیست...گروه هم روی این آدم ها تاثیر به سزایی داره...چه بسیار آدمهایی که تو دسته خوب ها قرار می گرفتند و تغییر مثبت دارند و گذشته تاریکشون رو فراموش می کنند و چه آدمهایی که دنیای بدون قانون جدید اونا رو به آدمای جدیدی تبدیل می کنه...ازونجایی که خودم عاشق این ژانر هستم و همیشه دنبال کتاب های جدید این ژانر،خواستم یه لیست ازینجور کتاب ها آماده کنم و کم کم شروع به تکمیلش می کنم. در مورد خوب یا بد بودن کتاب‌ها نظری نمیدم چون سلیقه من معیار نیست ...فقط هم کتاب هایی که خودم خوندم نمی ذارم ...کتاب های توی لیستم رو هم میذارم .اکر کتابی درین زمینه می شناختید بگید که به این لیست اضافه کنم.

104

یادداشت‌ها

          کتاب سوم. بخش اول  


نه تنها قلمم و کلماتی که می‌دانم که اندیشه‌ و خیالم عاجز است از توصیف این شاهکار ادبیات کلاسیک. 
نویسنده در قریب هفتصد صفحه داستان گیرا، پرکشش، با یک پی‌رنگ تمیز، پر از توصیفات دقیق، صحنه‌پردازی‌های درخشان و شخصیت‌پردازی‌های فوق‌العاده دقیق و آمیخته با جزئیات وصف‌نشدنی  تمام ابعاد وجود انسان را با خود همراه می‌کند و به  یک آینده‌ی محتمل پادآرمان‌شهری‌ می‌برد. 
کتاب سوم. بخش دوم 


قلعه مالِویل آمیزه‌ای است از مفاهیم سیاست، قدرت، ناکارآمدی،خطرناکی و پیش‌بینی‌ناپذیریِ علم مدرن، شهوت، غضب، عشق، ایمان، خانواده، روح تعاون و اتحاد، تجارت‌پیشگی و تلاشی ستودنی برای بقا پس از انفجار مهیبی که از بشریت چیزی باقی‌ نگذاشته و قهرمان کتاب - امانوئل کنت - در حوالی قرن بیستم فرانسه به دنبال احیای آن‌هاست. 

جامعه‌ی کوچک پس از " روز واقعه" ابدا کمونیستی نیست اما در همه چیز اشتراکی است حتی در کامجویی از چند زن باقی‌مانده. 
مومن نیست اما برای زنده نگه‌داشتنِ روح امید هر شب کتابِ مقدس یهود را می‌خواند و هر صبح آیین عشای ربانی مسیح را برگزار می‌کند. 
صلح‌جو و مهربان است اما غارتگران را به طرز رقت‌بار و خشنی از دم تیغ می‌گذارنند.
داعیه و سلوک دموکراسی دارد اما هماره به برکت وجود یک قدرت مرکزی همیشه خیرخواه اداره می‌شود. 
با " تملیک " مخالف است اما به مالکیت خصوصی پایبند ست و معامله‌هایی با محوریت انتفاع شخصی می‌کند.. 
پاک‌دامنی و عصمت و عشق افلاطونی را می‌ستایدو در عین حال خود را از هیچ لذت جسمانی محروم نمی‌کند. 
سراسر شور زندگی و امید به آینده دارد و لحظه‌‌ای از بیم آینده و مرگی که پشت در است، تهی نمی‌شود. 

این مسلک سراسر تضاد و تناقض و چه بسا - با در نظر نگرفتن فساد جنسیِ تطهیر شده‌اش -  شکوهمندی ست که امانوئل برای جامعه‌ی انسانی پس از " روز واقعه" ترسیم کرده و خود سخت به آن پای‌بندد، بی‌بندوباری در اوج تعهد به حفظ نظام انسانی!


بی‌شک این کتاب جزء ده کتاب برتری ست که از ادبیات کلاسیک جهان خوانده‌ام و احتمالا خواهم خواند. 

به قول سروش صحت غبطه می‌خورم به کسانی که هنوز قلعه مالویل را نخوانده‌اند چون می‌توانند از آن لذت ببرند. 

پی‌نوشت: 
کتاب فاقد جزئیات و توصیفاتی ست که برای سنین نوجوان (و حتی بیشتر) ابدا پیشنهاد و توصیه‌اش نمی‌کنم. 

        

2