اسم من میناست

اسم من میناست

اسم من میناست

دیوید آلموند و 1 نفر دیگر
3.6
36 نفر |
20 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

77

خواهم خواند

26

شابک
9786001880629
تعداد صفحات
368
تاریخ انتشار
1399/10/23

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        
کی گفته هر کتابی باید داستانش را روی یک خط مستقیم کسل کننده تعریف کند؟مثل خفاش ها بپرند و مثل گربه ها یواشکی راه بروند باید زمزمه کنند و جیغ بکشند و برقصند و آواز بخوانند
این رمان شرح وقایع روزانه ی زندگی دختر نه ساله ای است که پدرش را در دوران کودکی از دست داده و همراه مادرش زندگی میکنند این کتاب که به شکل دفتر خاطرات نوشته شده مانند تک گویی درونی افکار احساسات رویاها و ترس های اوست و شرح مشاهدات و سوالات مینا درباره شگفتی ها و عجایب دنیای اطرافش با زبانی ساده و در عین حال عمیق خواننده را مجذوب خود میکند 
این رمان زیبا اندیشمندانه شگفت انگیز و سرشار از امید است و نویسنده اش آن قدر ماهرانه صدا و افکار مینا را منعکس میکند که خواننده احساس نمیکند این رمان اثر مردی میان سال است که تظاهر مکیند نه سال دارد 

      

لیست‌های مرتبط به اسم من میناست

hanieh

hanieh

1403/2/31

همیشه با من بمان: آیا می توان به یک شبح وفادار بود؟در کنار توعصر اساطیر؛ دریای سایه ها

از ادبیات کودک و نوجوان چه بخوانیم ؟

16 کتاب

کتاب‌ها، دروازه‌های جادویی‌ای هستند که ما را به سرزمین‌های ناشناخته، ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز و لحظات آموزنده رهنمون می‌کنند. در میان این گنجینه‌های بی‌نظیر، کتاب‌های کودک و نوجوان جایگاه ویژه‌ای دارند. این کتاب‌ها با زبان ساده و گیرا، تخیل کودکان را بالنده می‌کنند، به آن‌ها در شناخت دنیای پیرامونشان کمک می‌کنند و ذائقه‌ی آن‌ها را برای مطالعه و یادگیری پرورش می‌دهند. در این لیست، به معرفی تعدادی از بهترین کتاب‌های کودک و نوجوان در ژانرهای مختلف می‌پردازیم. کتاب‌هایی که با داستان‌های جذاب، شخصیت‌های دوست‌داشتنی و تصاویر زیبا، لحظات شادی و آموزنده‌ای را برای کودکان و نوجوانان رقم خواهند زد. این لیست شامل کتاب‌هایی در دسته‌بندی‌های زیر خواهد بود: داستان‌های کلاسیک: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که نسل‌های متعددی از کودکان و نوجوانان با آن‌ها خاطره دارند. داستان‌های فانتزی : این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به دنیای جادو، افسانه‌ها و موجودات خیالی می‌پردازند. داستان‌های علمی تخیلی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آینده، فضا و دنیای ناشناخته‌های علمی می‌پردازند. داستان‌های واقع‌گرایانه: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به زندگی روزمره، مشکلات و احساسات کودکان و نوجوانان می‌پردازند. کتاب‌های آموزشی: این دسته شامل کتاب‌هایی می‌شود که به آموزش مفاهیم علمی، تاریخی، جغرافیایی و... به کودکان و نوجوانان می‌پردازند. امیدوارم این لیست بتواند راهنمای مناسبی برای انتخاب کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان باشد.

0

یادداشت‌ها

S.HOPE

S.HOPE

1402/11/23

          اسم من میناست و عاشق شبم وقتی شب ها دنیا تو خوابه ، همه چیز ممکن میشه

من بی نهایت نویسندگی دیوید آلموند رو دوست دارم ، طوری که بین جهان ها حرکت ها می‌کنه و پیش می‌ره 
طوری که تو رو غرق می‌کنه در دنیایی که میتونی با همه وجود لمسش بکنی 

هرچی داستان جلوتر می‌رفت من با مینای داستان احساس همزاد پنداری بیشتری میکردم 
کودکی مینا زیادی شبیه داستان بچگی من بود ( با این تفاوت که مینا از من بسیار شجاع تر بود ) 

توی این داستان قرار نیست با اتفاق عجیبی روبرو بشید 
توقع حضور یک داستان عجیب و شگفتی آور نداشته باشید 
این داستان افکاره 
و سفر در چیز هایی که ممکنه تا قبل از این بهشون فکر نکرده باشید 

و افکار مینا مجذوب کننده بود برای منی که مثل اون فکر میکنم 
آدم های قبل از ما کجا دفن شدن ؟ 
ممکنه زمینی که روی اون قدم بر میداریم محل دفن معشوقه ی آدمی باشه ؟ 

گاهی احساس گناه میکنم چون ممکنه روی زمینی که با بی ارزشی روی اون قدم بر میدارم محل هزار اتفاق مهم بوده باشه پیش از من . 
زمین محل مقدسی است  

این کتاب دفترچه خاطرات دختری نه ساله است که بسیار بزرگ تر از اونیه که فکر میکنید 

و اگر میخوایید سالها ذهن درگیری داشته باشید به این کتاب سر بزنید 

در نهایت امیدوارم منم مثل مینا روزی شجاعتش رو پیدا بکنم برای معرفی خودم
        

10

          کتاب، در قالب روزانه‌نویسی  یا به تعبیر بهتر لحظه‌نگاری‌های دختری نه ساله به اسم میناست. واگویه‌های مینا با خودش و شیوه‌ٔ خلاقانه‌اش در حدیث نفس و روایت روزمره‌ها، بسیار خواندنی است.  
 مینا، دختری با دنیای ذهنی منحصربه‌فرد است که در چارچوب‌های تنگ و تاریک مدرسه، تاب نیاورده و البته مدرسه هم تحمل هنجارگریزی و ذهن پرسشگر و خلاق او را نداشته و حالا مینا در خانه، آموزش می‌بیند و با طبیعت، پرنده‌ها، آسمان و نوشتن، مأنوس است .
 پدر مینا از دنیا رفته و او  لحظات شیرینی را در کنار مادرِ باشعور و مهربانش می‌گذراند؛ مادر مینا به رغم هنجارشکنی‌های مکرر او، بی قید و شرط، دوستش دارد؛ از او حمایت می‌کند و تلاش می‌‌کند اوقات خوش و باکیفیتی با او بگذراند. 
قلم نویسنده در این اثر، برای من شگفت‌انگیز بود؛ چرا که توانسته بود به خوبی در جلد یک دختر ۹ ساله فرو برود و از زاویهٔ دید خاص او دنیا را ببیند. با این همه، ما در این اثر با یک روایت داستانی سر و ته‌دار روبرو نیستیم و برشی از زندگی مینا و مادرش را از زبان او می‌خوانیم. اما مگر همهٔ آثار باید  کنش داستانی داشته باشند تا ارزش خواندن پیدا کنند؟ :)
مینا ظاهراً یک دختر ۹ ساله‌است؛ اما شاید نویسنده، دختران دوازده‌ و سیزده‌ساله‌ را پیش چشم داشته است و طبعا اثر هم برای این گروه سنی، مناسب‌تر است. 
راستش را بخواهید به کودکی مینا باید غبطه خورد؛ او  شانس این را دارد که در کنار طبیعت نفس بکشد، خوش بگذراند، فکر کند و اسب بادپیمای خیال را رها کند؛  وجود او با نوشتن عجین شده و خوب می‌داند که نوشتن هم راه ثبت لحظه‌هاست و هم هم راهی برای فکر کردن؛ علاوه بر این‌ها، او مادر بی‌نظیری دارد که بچه‌اش را به خاطر متفاوت بودن و در چارچوب‌های مرسوم نگنجیدن، نه تنها طرد نمی‌کند، بلکه عاشقانه بسترِ رشد و نموّ دخترش را فراهم می‌کند.  
حس می‌کنم مینا کودک محبوب آلموند هم هست.  

        

23

          کتاب قشنگی بود...
ولی خب هیچ گره ی داستانی نداشت!
مثلا شما اصلا هیجان یا شور و نشاطی در داستان نمیبینید!


دختری که مدرسه را اصلا دوست ندارد... دختری که اکثرا بالای درختشان است و از آنجا هــــــمــــچــــیـــز  را میبیند! مثلا تخم پرنده ای که آبیست و بعدا در میایند جوجه هایش... یا مثلا بچه ی همسایه ی روبروییشان که تازه امدند تنها و بد عنق است... شاید هم تنهاست...!کسی که قبول دارد دنیا یا حتی داستان ها نباید با برنامه و یا روی یک خط کسل کننده باشد...! باید داستان ها فراز و فرود داشته باشد...!نباید... یا اصلا نمیشود که از قبل داستان رو برنامه ریزی کرد!! مگر پرنده ها قبل از اینکه شروع به آواز کنند برنامه ریزی میکنند!؟ معلومه که نه!! مگر وقت یکه میخواهی بدوی برنامه ریزی میکنی!! معلومه که نه!! ...ولی باید اینهارا به معلم ها یا بزرگتر ها فهماند! آنها هیچ چیز نمیفهمند! هیچ چیز!و همین هم شد که من دیگر به مدرسه نمیروم!! ... معلمم با لحنی که انگار هیچ چیز نمیفهمم یا خنگم به من گفت:"مینا ! تو باید برای داستان هایت برنامه ریزی کنی و بعد از روی ان بنویسی! نه اینکه برنامه ای بنویسی و داستانت با اون هیچ تطابقی نداشته باشد!"
        

0