هشت کتاب: مرگ رنگ، زندگی خواب ها، آوار آفتاب، شرق اندوه، صدای پای آب، مسافر، حجم سبز، ما هیچ، ما نگاه
4.3
14 یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
این کتاب مجموعه اشعار سهراب سپهری که به مناسبتها، حالات و اوضاع و شرایط مختلف زندگی او سروده شده در خود گردآورده است. در قسمت اول شعرهای کوتاه و بلند و موضوع و مضامین متنوع که هر یک به نوعی با اعماق لایههای زندگی انسان و سرشت و نهاد وجود آدمی ارتباط معناداری یافته است، ذیل عنوان مرگ رنگ تدوین شده است. در قیر شب، مرغ معما و دره خاموش از نمونههای شعری صفحات آغازین کتاب است. در قسمتهای دیگر کتاب شعرهایی با عناوین خواب تلخ، فانوس خیس، جهنم سرگردان، و مرغ افسانه و نیلوفر ذیل عنوان زندگی خوابها از نظر خوانندگان میگذرد. شاعر در بخشهای بعدی کتاب باز هم اشعار زیبا و دلنشین دیگری سروده که در آنها نام اجزای طبیعت و محیط مانند کوه، آسمان، دریا، موج، خاک، گل، مرغ و واژههای خاموش و سرد و سکوت در کنار واژههای دیگر در قالبهای تشبیه و استعاره ترکیب شده و تصویری عرفانی و انسانی از زندگی آدمی ترسیم میکند. صدای پای آب از معروفترین شعرهای این مجموعه است و پس از آن اشعار مختلف دیگری در دیگر صفحات کتاب به چشم میخورد.
یادداشت ها