معرفی کتاب نگاهی به تاریخ جهان اثر جواهرلعل نهرو مترجم محمود تفضلی

نگاهی به تاریخ جهان

نگاهی به تاریخ جهان

جواهرلعل نهرو و 1 نفر دیگر
4.1
31 نفر |
11 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

38

خوانده‌ام

57

خواهم خواند

163

شابک
9789640002254
تعداد صفحات
698
تاریخ انتشار
1399/10/22

توضیحات

کتاب نگاهی به تاریخ جهان، مترجم محمود تفضلی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به نگاهی به تاریخ جهان

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

15 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به نگاهی به تاریخ جهان

نمایش همه
سیمرغ پدربزرگ من بودطوفان دیگری در راه استسرنخ فضایی

۱۴۰۴

14 کتاب

‌ ‌ ⚠️ برای اینکه وقت‌تون هدر نره باید بگم که مطالب پایین صرفا یادداشت‌های فردی هستند و احتمالا چیزی مفیدی دستگیرتون نشه🌱 ‌ (۱) با توجه به اینکه نزدیک دو ماه از نوشتنش می‌گذره شاید نظر دقیقی نباشه. چیز خاصی نبود و البته به همین دلیل، کوتاه بودنش مفید بود. تا جایی که یادمه کلا یک پیرنگ داشت. (۳) اولین رمانیه که دارم بررسیش می‌کنم و صرفا به این دلیل که دم دستمه. البته چون رمان نوجوانه فکر می‌کنم هم تحلیلش راحت‌تر باشه، و هم مطابق هدفم باشه. (۶) مجید، الان هم همون مجیدی؟! ‌ (۷) تلخ و سخت (۸) نوشته‌های کوتاه، طنز، خلاقانه (۱۰) خیلی خوب بود و از روند خوندنش راضیم، در ۱۷ نشست و در عرض ۳۹ روز با همه‌ی وقفه‌هایی که بینش پیش اومد تموم شد. عالی👌. آخرای کتاب متوجه یک الگو شدم و اون این بود که نهرو سعی می‌کرد که تقریبا قرن به قرن جلو بره، حیف که دیر متوجه این الگو شدم چون برای یادداشت برداری ایده مناسبی بهم داد، به این صورت که اتفاقات کتاب رو با عبارت‌های کوتاه و به صورت قرن>کشور>سال دسته‌بندی کنم. انشالله برای جلد دوم. (۱۱) اوقات خوش آن بود که با دوست به سر شد یک بار دیگه هم می‌خونمش حالا یا از روی خلاصه‌ها یا خود کتاب👌 (۱۲) آسفالت شدم تا خوندمش، اصلا نمی‌تونستم با متنش ارتباط بگیریم. بعضی جاها که صرفا حکم پیام بازرگانی داشت برای کتاب قبلی نویسنده، بعضی مطالب رو هم تکرار می‌کرد و... اما در کل برای آشنا شدن با این موضوع خوب بود و بعضی راهکارهاش هم مفید، از جمله راهکار "طرز فکر دوگانه‌" و اینکه در بعضی کارها از راه کمیت می‌شه به کیفیت رسید. (۱۳) کتاب پیشنهادی که باهاش حال نکردم، یه حس ریاکارانه‌ای داشت و انگار برای من مخاطب ایرانی نبود. (۱۴) عالی، باید من هم ذره ذره در مورد آدم‌هایی که دیدیم و می‌بینم و خواهم دید بنویسم اما با دو شکل، واقع‌بینانه برای مواد خامی که لازم دارم و طنز برای خودم😁

0

پست‌های مرتبط به نگاهی به تاریخ جهان

یادداشت‌ها

در این کتا
          در این کتاب نهرو تلاش کرده تا در مقاطع مختلف تاریخی، دوربین خود را در سراسر جهان به حرکت درآورد و وقایعی که در یک بازه زمانی یکسان رخ داده اند، کنار یکدیگر روایت کند.
نهرو تلاش کرده است تا به نوعی تحلیل تاریخی ارائه دهد. به این دلیل که روایت‌ها و تحلیل‌ها را برای دختر نوجوان خود می‌نویسد، زبان کاملا ساده و روان دارد و بسیار خوشخوان است.
 در یک سوم ابتدایی کتاب تا جایی که نوشته‌های نهرو به محتوای منسجم و مستدل به راوایات دقیق تاریخی برسد، باید صبوری کرد. البته با توجه به این که اطلاعات موجود در مورد تاریخ باستانی دنیا بسیار محدود است، این انتظار دور از ذهن نیست. کما این که نامه‌ها در ابتدا تحت تاثیر شرایط زندانی شدن پدری که برای دخترش نامه می‌نویسد، قرار دارد.

یک نکته قابل توجه برای من، این است که نهرو در ذکر تاریخ، هرجا به فرمانروایان و پادشاهان زن و زنان قدرتمند رسیده است، آن‌ها را به صورت ویژه نام برده است. در چنین شرایطی بعید نیست که دختر چنین پدری که مخاطب خاص این نامه‌ها بوده است، اولین نخست‌وزیر زن هند می‌شود! 
        

4

          چند تجربه شخصی از خواندن این کتاب: 

تا همین چند وقته پیش اگر از من سوال می‌شد که در مورد تمدن‌های شرقی چه می‌دانی، شاید در حد ۲ دقیقه هم نمی‌توانستم صحبت کنم. اندک اطلاعاتی که از تاریخ می‌دانستم معطوف بود به غرب آسیا یعنی اسلام و ایران و البته تمدن غرب و اروپا. چندی پیش نکات مفید و مختصری در کتاب آسیا در برابر غرب داریوش شایگان نسبت به تمدن‌های شرقی و نسبت آنها با یکدیگر و تاثیرات متقابلشان یافته بودم. نامه‌های نهرو کمی دید من را نسبت به شرق بهبود بخشید. 

همواره خواندن کتب تاریخی بخاطر متن سخت و پر از جزئیات برایم چالش برانگیز بود. این کتاب شاید دقت علمی بالایی نداشته باشد اما بسیار روان است و لااقل من را با شاکله اصلی وقایع تاریخی، صرف نظر از جزئیاتی که شاید به درد خواننده عام نخورد، آشنا کرد. 

تحلیل و در کل موضع‌گیری نهرو نسبت به وقایع تاریخی نیز در‌ نوع خود جالب و شایسته توجه است. دیدگاهش نسبت به ایران، به اسلام و در کل دین و مذهب، اگرچه در بعضی موارد جای نقد و بررسی دارد، ولی به صورت کلی برایم قابل تحسین بود. 

به نظرم مطالعه تاریخ به عنوان یک کل منجسم ایده اصلی نهرو در نامه‌هایش بوده است. نگاه منقطع و بریده به تاریخ، چه معطوف به یک سرزمین خاص و چه معطوف به یک برهه زمانی خاص، در عین مزیت‌هایی که دارد، امکان انحراف و خطای تحلیلی را خواهد داشت.
        

14