کلر ژوبرت و 1 نفر دیگر
4.2

1399/10/20

چند روز پیش، یک دوست از آسمان برای من رسید. مثل توی داستان ها. لبِ حوض نشسته بودم و توی دفتر خاطراتم می نوشتم. یک دفعه پرنده ی بزرگی کنار من نشست. اندازه ی یک قو بود، شاید هم بزرگ تر؛ و یک آدم کوچولو پشتش نشسته بود. خیلی عجیب بود؛ مگر نه؟

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به لینالونا

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به لینالونا

نمایش همه

امید

1401/10/7

داستان لینالونا دربارهی ماجرای دوستی یک دختر خردسال با آدم کوچولویی به اسم لینالوناست. این داستان فانتزی به زبانی کودکانه و خیلی روان از مسئلهی حجاب صحبت میکند.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

نوشتن درباره حجاب برای کودک کار سختی است. بنابراین به خودی خود کتاب چند امتیاز برای موضوعش می‌گیرد. ابتدا دختر بچه داستان دلیلش را برای پوشاندن موهایش می‌گوید چون خصوصی است میپوشانم
در ادامه مسئله لینالونا مطرح می‌شود که افراد به او می‌گویند چه موهای خوشگلی بعد می‌رود کوتاهشان می‌کند و می‌گویند چه زشت شدی و  او بعد از دیدن دختر بچه می‌فهمد که باید موهایش را بپوشاند تا دیگر ملاک نگاه دیگران به او نباشد.
اما در نهایت ما می‌بینیم که دختر بچه می‌گوید من این‌ها را به‌خاطر خدا می‌پوشانم چون خدا را دوست دارم و می‌خواهم به حرفش گوش کنم.
کلا کلر ژوبرت در آخر بیشتر کتاب‌هایش انگار می‌خواهد در بعد بندگی و تسلیم حرف بزند، در پایان خیلی از آثار می‌بینیم که می‌گوید چون خدا گفته و انگار همه چیز را به کودک می‌خواهد اینطور منتقل کند که خدا گفته خوب است پس انجام بده حالا یا دلیل دارد یا ندارد و این چندان مهم نیست که دلیل دارد یا نه.

تربیت و آموزش مفاهیم اخلاقی از دغدغه‌های مهم والدین است آن‌ها همواره دوست دارند که مهارت‌های اخلاقی و ارزش‌های اجتماعی را به‌خوبی به کودکانشان بیاموزند یکی از شیوه‌های مهم و مؤثر این آموزش استفاده از کتاب‌های خوب برای کودکان است. از جمله این کتاب‌های خوب می‌توان به کتاب «لینالونا»اثر کلر ژوبرت اشاره کرد. ژوبرت که آشنایی خوبی با ادبیات فارسی و آثار کودک دارد در این مهم به‌خوبی توانسته مفاهیم و ارزش‌های دینی و قرآنی را با زبانی ساده و روان به کودکان منتقل کند. از نکات مهمی که بر جذابیت بصری و محتوایی اثر افزوده تصویرگری‌های هنرمندانه کلر ژوبرت است که در خدمت انتقال مفاهیم نیز قرار گرفته‌اند و به علت استفاده از رنگ‌های شاد و جذاب فضای کتاب را خستگی‌ناپذیر کردند. کتاب «لینالونا» به شرح ماجرای دوستی دختری خردسال با یک آدم کوچولو به اسم لینالونا می‌پردازد. در این داستان فانتزی با زبانی کودکانه و خالی از ابهام و کلمات دشوار به بیان مسائلی پیرامون حجاب پرداخته شده است. اتخاذ این سبک نگارش و تصویرگری و بیان مفاهیم در قالب داستانی تخیلی حاکی از هوشمندی خالق اثر و آشنایی او با همه ابعاد کودکان از جمله روانشناسی و آموزش است.