بلاگر

Ryahyapour.ir
Ryahyapour

نمایش همه

رضا یحیی پور

اقای ایلان پاپه، متولد حیفا و تحصیل کرده تاریخ در دانشگاه عبری اورشلیم. «وی» در ۲۰۰۷ به دلیل فشارهای ناشی از مواضع‌ش به بریتانیا مهاجرت کرد. ایشون کتاب‌های متعددی در زمینه تاریخ نزاع فلسطین و رژیم صهیونی داره. جالبه بدونید چاپ اول نسخه اصلی
A Very Short History of the Israel–Palestine Conflict -2024
 بوده، یعنی بعد طوف‌.ان الاقصی و به همین مناسبت نوشته شده.

این کتاب، یک نگاه هلیکوپتری صفر تا ۲۰۲۳ برای بررسی مسئله فلسطین داره. از پاپه کتاب‌های زیادی، ترجمه شده  که من موفق شدم فکر می‌کنم سه موردش رو مطالعه کنم، این کتاب برای مطالعه قضیه فلسطین فکر می‌کنم آغازی ست که می‌تونه به شما یک نقشه راه بده.
زمانی که کتاب بذرهای توطئه رو خوندم، نظرم اومد که این کتاب شاید بهترین کتابی بود که در زمینه فلسطین مطالعه کردم. ولی برام مسئله‌ بود که؛ بعدش چی؟! یعنی حلقه‌های بعدی‌ش برام گم بود.
ولی این کتاب یک نقشه راه مطالعاتی بهتون میده و می‌تونید یه دید کلی بدست بیارید و برای مطالعه جزئیات، دنبال منابع مفصل‌تر برید.

بخش‌هایی از این کتاب رو درباره این پروژه استعماری در بهخوان من بخونید.

نمایشگاه کتاب۴۰۴، ۱۴۶ صفحه، نشر امیرکبیر ۱۵۰ تومان

به قول نویسنده، این کتاب را میشه در زمره کتاب‌های ژانر خودیاری قرار داد من تا حالا چند تا از این کتاب‌ها خوندم. شاید معروف‌ترین کتاب‌هایی که در این زمینه مطالعه کردم کتاب «هنر شفاف اندیش» رولف دوبلی بود، و زردترینش «هنر رندانه بیخیالی» مارک منسون (این آخری یه اسم ضایع‌تر هم داره که احتمالا با اون اسم بشناسیدش)

اگر قصد خوندن این کتاب‌ها را دارین واقعاً پیشنهاد می‌کنم که از این کتاب، شروع کنید

خوب خیلی از این رهنمودهایی که اینجور کتاب ها میدن باید ریشه‌های روانشناسانه داشته باشه، من دانشش رو ندارم که از منظر روانشناسان بخوام تحلیلش بکنم ولی از منظر تجربه زیسته، باید عرض کنم که کتاب تاملاتی برای انسان‌های فانی، یه سر و گردن از اون‌ها بالاتره. شاید به خاطر اینکه واقع گرایانه در نوشته شده، یا شاید اینکه بخش‌هایی از حقیقت رو در این کتاب دیدم.

مثلاً این بخش رو ببینید؛
می‌گویند خاخام سمحا بونیم همیشه دو برگه کاغذ به همراه داشت، یکی در این جیب و دیگری در جیب دیگر. یکی نوشته بود «دنیا برای من آفریده شده» و روی دیگری «من فقط خاک و خاکسترم» هر وقت لازم بود یکی از این دو برگه را می‌آورد تا نکته را به خود یادآوری کند.

این من رو یاد حکمتی از امام علی ع می‌اندازه. از این جهت مطالعه این کتاب برام جالب بود.
البته همیشه نمیشه صفر و ۱۰۰ نگاه کرد واقعاً بخش‌هایی از کتاب بود که باهاش موافق نبودم.
کتاب یه سفر ۴ هفته‌ای رو داره و میگه که توی هر روز یه بخش چند صفحه‌ای رو مطالعه کن. تمرکز کتاب بر استلزامات کارهایی که ازمون برمیاد؛ مقدار زمانی که در اختیارمان هست و تسلطی که داریم همه بسیار محدودند، و از همه مهمتر اینکه شاید در لحظه نفهمیم چه اتفاقی داره می‌افته و واکنش معقول بهش چیه.

می‌تونم بهتون این تضمین رو بدم که یک کتاب زرد نیست
بخش‌هایی از کتاب رو توی بریده‌های بهخوان منتشر کردم
پیشنهاد می‌کنم مطالعه‌ش کنید. (۴ ستاره از ۵)

🔸🔸🔸🔸🔸🔸
در پایان اولین کتابی بود که از نشر ترجمان خوندم و البته آخرین نسخه از این کتاب که تو غرفه شون در نمایشگاه امسال باقی‌مانده بود. ترجمه آقای علیرضا شفیعی نسب. ترجمه خوب و نزدیک به فضای متن اصلی بود (بنظرم). ایشون آدم پرکاریه امیدوارم که سایر ترجمه هاشون هم به همین خوبی باشه.
یه نکته در رابطه با خش نمایه‌ها و فهرست نام‌های کتاب
ترجمان پیوست‌های کتاب رو توی اینترنت منتشر کرده و لینک کوتاهی ساخته و با بارکد ارجاع داده به اون. که خب کار خوبیه و باعث احتمالاً ارزون‌تر شدن کتاب می‌شه. ولی از لینک کوتاه
B2n.ir استفاده کرده که این بخش به نظرم زیاد مناسب نیست. و بهتره که از دامین کوتاه خودشون استفاده کنند. دلیلشم اینه که معلوم نیست این سایت کوتاه کننده لینک تا چه زمانی فعال باشه. ولی خب کتاب شما احتمالاً تا مثلاً ۲۰ سال ۳۰ سال آینده دست به دست خواهد چرخید.

تاملاتی برای انسان‌های فانی
۱۸۴ صفحه ۱۷۴ هزار تومان

ایرج طهماسب در اکنون گفت؛ «قصه برای این خوبه که تجربه زندگی بقیه را درک می‌کنی و هزینه‌ای نمی‌دی».
آدم‌های قصه اشتباهاتی داشته‌ند، شما نتیجه اشتباه رو می‌بینی ولی هزینه‌ی اشتباه رو نمی‌دی.
🔸شرح موقعیت‌ها خیلی خوب درآمده و سیر داستان معقول هست. بجاست اگر با اقتباس ازش چند فصل سریال، ساخته بشه، منتها قطعا نیاز به جرح و تعدیل‌هایی نظیر «عموی سوباسا» یا «سریال اوشین» در داستان اعمال شود.
🔸برخی فراز ها واقعا جذاب‌ند، بینش می‌دهند تایید می‌کنندت، اصلاح می‌کنندت.
🔸اینم بگم تاثیر بد دیالوگ ها رو خواهید دید، مگر ساخته شده باشید. نخواهید شاهد مثال بیارم که قابل پخش نیست.😅
🔸اگر تنانگی توصیفات رو با جلدهای اول و دوم مقایسه کنم کم‌تر بود، اما باز هم بود‌. (نمک که چه عرض کنم زهر!)
🔸 هر چند بعض وقتها انگار با ساق برهنه در دریایی از نجاست قدم می‌زنم. (بعضی وقتها!!) چون بهر حال زندگی و تجربه‌ی ملغمه‌ای است از:
«خور و خواب و خشم و شهوت» (مصرع از سعدی علیه‌الرحمه)
اما با توجه به مقدمه‌ای که از طهماسب نوشتم می‌خوانم ادامه‌ش رو...

✍️ در پایان سعدی می‌فرماید؛
«خور و خواب و خشم و شهوت شغب است و جهل و ظلمت
حیوان خبر ندارد ز جهان آدمیت»

📚کتاب «نجات محصول از تله تولید» | انتشارات آریاناقلم
موضوع #کتاب بیش از هر چیزی درباره #استراتژی‌ هست؛ اهمیت ارزش قابل ارائه به مشتریان و جایگاه استراتژی در #محصول.

"تله تولید برای شرکتها موقعیتی هولناک است، چون حواسشان را از کار اصلی شان پرت میکند. تمام افراد شرکت آن چنان بر روی ارائه هر چه بیشتر نرم افزار به بازار متمرکزند که از توجه به آنچه اهمیت دارد غافل میشوند؛ ایجاد ارزش برای مشتریان، دستیابی به اهداف کسب و کار و نوآوری در برابر رقبا"

کتاب «#مدیریت_محصول» رو از سه منظر بررسی می‌شه:
🔸نقش سازمانی (#مدیرمحصول)
🔸استراتژی
🔸فرآیند
🔸سازمان

کتاب حول مدیریت محصول از این چهار منظر ادامه پیدا می‌کنه؛ ابتدا نقش #مدیر_محصول تعریف می‌شه و اینکه مدیریت محصول چه هست و چه نیست صحبت می‌شه. نمونه‌هایی از مدیر محصول بد رو تعریف می‌کنه که می‌تونه جالب باشه براتون:

❌مدیر محصول #مدیر_پروژه نیست؛ «روشهای #چابک مسئولیتهای مدیر پروژه را بین اعضای تیم توزیع میکنند (پس اصلا می‌تونید امثال من رو استخدام نکنید😮‍💨)»
❌مدیر محصول #مالک_محصول نیست (به اون معنایی که در #اسکرام مطرح میشه)؛ «مالکیت محصول فقط یک قطعه از پازل مدیریت محصول است.»
❌مدیریت محصول و رشته طراحی تجربه کاربری یک چیز نیستند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
✍️ نسخه اصلی کتاب در سال ۲۰۱۸ با عنوان زیر منتشر شده و تو آمازون از ۱۶۵۰ رویو امتیاز ۴.۶ گرفته عمده که کامنت‌ها هم مثبت بوده؛
Escaping the Build Trap
How Effective Product Management Creates Real Value

✍️ نسخه ترجمه آقای رضا صادق | انتشارات آریاناقلم | Aryanaghalam Publication |چاپ اول : دی ۱۴۰۳ | ۳۱۲ صفحه

ترجمه بسیار روان و ویراستاری خوب و بدون ایراد، معالسازی‌های فارسی خوب از اصطلاحات تخصصی (مثل #backend و…) ویژگی این کتاب بود.

چیزی که من خیلی کم توی کتاب‌های ترجمه دیدم. و نشان از تعهد انتشارات محترم آریاناقلم داره. برا همین هنگام خریدن کتاب‌های آریانا، فقط باید نگران قیمت بالاش باشید. قیمت نسخه الکترونیکی می‌تونست مثل سایر کتاب‌های انتشارات، متعادل‌تر باشه. نسخه الکترونیکی در فیدیبو ۲۰۰ تومن | نسخه کاغذی ۳۵۰ تومن

برای من مطالعه این کتاب تجربه خوبی بود. اگر در این موضوع کتاب دیگری می‌شناسید ممنون می‌شم تو کامنتها بهم بگید.
____
پ.ن: دعوتتون میکنم بریده‌هایی که کتاب رو در سایت من مطالعه کنید

این کتاب رو همزمان با نقش اخوان‌المسلمین در سقوط بشار اسد مطالعه کردم. اتفاقی که بعد طوفان الاقصی مهمترین پیروزی اسرائیل بود، حتا بزرگتر از ترور سیدحسن.  نه بخاطر رفتن بشار، بخاطر اینکه «در تنها ۲۴ ساعت عملا از جبهه مقاومت علیه اشغال‌گران صهیونیست به جبهه جنگ طائفی و مذهبی کشیده شدیم.» اینا رو سربازروح‌اله نوشته بود.

مایی که فک می‌کردیم خون شیعه ای که در حمایت مردم سنی‌مذهب غزه ریخته میشه، بیدار کننده است. نگو حضرات اخوان ضعیف شدن حزب‌الله رو توسط اسرائیل برای خودشون فرصتی می‌دانستند (موضع رسمی اخوان رو بخونید...)

بعد این مقدمه طولانی، کتاب
نقش حسن البنا و خلفش رو در اخوان المسلمین بیان می‌کنه. کتاب اصلی سال ۱۹۵۵ چاپ شده
اصولی که قرار بود اخوان با اون شناخته بشه معرفی شده. اصولی که با چیزی که الان داریم می‌بینیم زمین تا آسمون فرق داره.

ولی بنظرم بلحاظ شناسایی تاریخ اخوان کامل نیست، مثلا رابطه ش با سیدجمال اسدآبادی مشخص نیست. رابطه اخوان با جمال عبدالناصر خوب تبیین نشده و...
بخش اعظم کتاب رو مطالعه کردم،  ولی همه‌ش رو نه احتمالا چون مساله‌م نبود...
انتشارات اطلاعات . چاپ اول ترجمه: ۷۴، مرحوم خسروشاهی (خدا رحمتشون کنه) ترجمه خوبی داشت. گویی رابطه مرحوم خسروشاهی با اخوان بیش از ترجمه چند کتاب بوده.

تمت

بنظرم درفهرست اسرائیلیات، بعد از خطی بر شن، کتاب «بذرهای توطئه» اولویت بالایی داره. نویسنده کتاب یه خانم زحمتکش انگلیسی‌ست که مامور اطلاعاتی بریتانیا بوده در شبه جزیره عربستان (خانم اینگرامز دورین). تصویر از دختران ایشون رو، سوار بر قاطر در حال جابجایی  در شبه جزیره، در تصویر مشاهده می‌کنید.

این کتاب گزیده‌ای از اسناد وزارتخارجه انگلیس هست که منتشر شده. کتاب اسناد رو با خط سیر خوبی بیان می‌کنه. گسسته نیست، ترجمه عالی داره. از مقدمات اعلامیه بالفور ۱۹۱۷ شروع میشه و تا تصویب قیمومیت بریتانیا بر فلسطین در۱۹۲۲، ادامه داره.

متن قیمومیت را در اسلاید سوم ببینید؛ «✍️چون سازمان صهیونیسم دارای تشکیلات مناسب با نظر دولت قیم می باشد. این سازمان به عنوان همان کارگزار یهودی آژانس یهود ماموریت خواهد یافت تا با مشورت دولت اعلیحضرت پادشاه بریتانیا برای جلب همکاری تمام یهودیانی که مایل به تشریک مساعی برای تاسیس وطن ملی یهود هستند، اقدام نماید.»
 اخه آژانش یهود (مهاجرینی که نهایتا ۶درصد جمعیت فاسطین را تشکیل می‌دادند) چ‌کاره‌ست که میشه مسئول رتق و‌فتق امور فلسطین؟

جالبه بدونید که خیلی از مسئولان بریتانیایی با جریان صهیونیست مخالف بودند (مثل لرد کرزن، وزیرخارجه). متن قیمومیت، قبل تصویب میان متفقین، در مجلس اعیان مطرح شد و با توجه مذاکراتی که در کتاب آمده، با مخالفت مجلس مواجه شد.

بس که شور و نچسب  بود این آش!
خیلی پرغصه‌ست ماجرا. بعضی جاها خنده‌دارمیشه از غصه…
بخوانید و بدانید اصلا ماجرای «سرزمین بدون ملت» چ‌قدر وجود خارجی داشته....

نشر اطلاعات ۲۴۵ صفحه، کتاب اصلی چاپ 1973 ست و اطلاعات سال ۶۶  ترجمه و چاپ میکنه. قیمت ۲.۵۰۰ تومان

تصویر رو آقای @mhsadeq1414  منتشر کردند در جایی
سپاس ازشان و البته کتاب هم اول بار در صفحه استاد نامبرده یافت شده
واقعا اطلاعات کتاب‌های خوبی داره‌ها ...

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

بریده‌های کتاب