رضا یحیی پور

yahyapour_reza
Ryahyapour.ir
Ryahyapour

نمایش همه
        ایرج طهماسب در اکنون گفت؛ «قصه برای این خوبه که تجربه زندگی بقیه را درک می‌کنی و هزینه‌ای نمی‌دی».
آدم‌های قصه اشتباهاتی داشته‌ند، شما نتیجه اشتباه رو می‌بینی ولی هزینه‌ی اشتباه رو نمی‌دی.
🔸شرح موقعیت‌ها خیلی خوب درآمده و سیر داستان معقول هست. بجاست اگر با اقتباس ازش چند فصل سریال، ساخته بشه، منتها قطعا نیاز به جرح و تعدیل‌هایی نظیر «عموی سوباسا» یا «سریال اوشین» در داستان اعمال شود.
🔸برخی فراز ها واقعا جذاب‌ند، بینش می‌دهند تایید می‌کنندت، اصلاح می‌کنندت.
🔸اینم بگم تاثیر بد دیالوگ ها رو خواهید دید، مگر ساخته شده باشید. نخواهید شاهد مثال بیارم که قابل پخش نیست.😅
🔸اگر تنانگی توصیفات رو با جلدهای اول و دوم مقایسه کنم کم‌تر بود، اما باز هم بود‌. (نمک که چه عرض کنم زهر!)
🔸 هر چند بعض وقتها انگار با ساق برهنه در دریایی از نجاست قدم می‌زنم. (بعضی وقتها!!) چون بهر حال زندگی و تجربه‌ی ملغمه‌ای است از:
«خور و خواب و خشم و شهوت» (مصرع از سعدی علیه‌الرحمه)
اما با توجه به مقدمه‌ای که از طهماسب نوشتم می‌خوانم ادامه‌ش رو...

✍️ در پایان سعدی می‌فرماید؛
«خور و خواب و خشم و شهوت شغب است و جهل و ظلمت
حیوان خبر ندارد ز جهان آدمیت»

📚کتاب «نجات محصول از تله تولید» | انتشارات آریاناقلم
موضوع #کتاب بیش از هر چیزی درباره #استراتژی‌ هست؛ اهمیت ارزش قابل ارائه به مشتریان و جایگاه استراتژی در #محصول.

"تله تولید برای شرکتها موقعیتی هولناک است، چون حواسشان را از کار اصلی شان پرت میکند. تمام افراد شرکت آن چنان بر روی ارائه هر چه بیشتر نرم افزار به بازار متمرکزند که از توجه به آنچه اهمیت دارد غافل میشوند؛ ایجاد ارزش برای مشتریان، دستیابی به اهداف کسب و کار و نوآوری در برابر رقبا"

کتاب «#مدیریت_محصول» رو از سه منظر بررسی می‌شه:
🔸نقش سازمانی (#مدیرمحصول)
🔸استراتژی
🔸فرآیند
🔸سازمان

کتاب حول مدیریت محصول از این چهار منظر ادامه پیدا می‌کنه؛ ابتدا نقش #مدیر_محصول تعریف می‌شه و اینکه مدیریت محصول چه هست و چه نیست صحبت می‌شه. نمونه‌هایی از مدیر محصول بد رو تعریف می‌کنه که می‌تونه جالب باشه براتون:

❌مدیر محصول #مدیر_پروژه نیست؛ «روشهای #چابک مسئولیتهای مدیر پروژه را بین اعضای تیم توزیع میکنند (پس اصلا می‌تونید امثال من رو استخدام نکنید😮‍💨)»
❌مدیر محصول #مالک_محصول نیست (به اون معنایی که در #اسکرام مطرح میشه)؛ «مالکیت محصول فقط یک قطعه از پازل مدیریت محصول است.»
❌مدیریت محصول و رشته طراحی تجربه کاربری یک چیز نیستند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
✍️ نسخه اصلی کتاب در سال ۲۰۱۸ با عنوان زیر منتشر شده و تو آمازون از ۱۶۵۰ رویو امتیاز ۴.۶ گرفته عمده که کامنت‌ها هم مثبت بوده؛
Escaping the Build Trap
How Effective Product Management Creates Real Value

✍️ نسخه ترجمه آقای رضا صادق | انتشارات آریاناقلم | Aryanaghalam Publication |چاپ اول : دی ۱۴۰۳ | ۳۱۲ صفحه

ترجمه بسیار روان و ویراستاری خوب و بدون ایراد، معالسازی‌های فارسی خوب از اصطلاحات تخصصی (مثل #backend و…) ویژگی این کتاب بود.

چیزی که من خیلی کم توی کتاب‌های ترجمه دیدم. و نشان از تعهد انتشارات محترم آریاناقلم داره. برا همین هنگام خریدن کتاب‌های آریانا، فقط باید نگران قیمت بالاش باشید. قیمت نسخه الکترونیکی می‌تونست مثل سایر کتاب‌های انتشارات، متعادل‌تر باشه. نسخه الکترونیکی در فیدیبو ۲۰۰ تومن | نسخه کاغذی ۳۵۰ تومن

برای من مطالعه این کتاب تجربه خوبی بود. اگر در این موضوع کتاب دیگری می‌شناسید ممنون می‌شم تو کامنتها بهم بگید.
____
پ.ن: دعوتتون میکنم بریده‌هایی که کتاب رو در سایت من مطالعه کنید

این کتاب رو همزمان با نقش اخوان‌المسلمین در سقوط بشار اسد مطالعه کردم. اتفاقی که بعد طوفان الاقصی مهمترین پیروزی اسرائیل بود، حتا بزرگتر از ترور سیدحسن.  نه بخاطر رفتن بشار، بخاطر اینکه «در تنها ۲۴ ساعت عملا از جبهه مقاومت علیه اشغال‌گران صهیونیست به جبهه جنگ طائفی و مذهبی کشیده شدیم.» اینا رو سربازروح‌اله نوشته بود.

مایی که فک می‌کردیم خون شیعه ای که در حمایت مردم سنی‌مذهب غزه ریخته میشه، بیدار کننده است. نگو حضرات اخوان ضعیف شدن حزب‌الله رو توسط اسرائیل برای خودشون فرصتی می‌دانستند (موضع رسمی اخوان رو بخونید...)

بعد این مقدمه طولانی، کتاب
نقش حسن البنا و خلفش رو در اخوان المسلمین بیان می‌کنه. کتاب اصلی سال ۱۹۵۵ چاپ شده
اصولی که قرار بود اخوان با اون شناخته بشه معرفی شده. اصولی که با چیزی که الان داریم می‌بینیم زمین تا آسمون فرق داره.

ولی بنظرم بلحاظ شناسایی تاریخ اخوان کامل نیست، مثلا رابطه ش با سیدجمال اسدآبادی مشخص نیست. رابطه اخوان با جمال عبدالناصر خوب تبیین نشده و...
بخش اعظم کتاب رو مطالعه کردم،  ولی همه‌ش رو نه احتمالا چون مساله‌م نبود...
انتشارات اطلاعات . چاپ اول ترجمه: ۷۴، مرحوم خسروشاهی (خدا رحمتشون کنه) ترجمه خوبی داشت. گویی رابطه مرحوم خسروشاهی با اخوان بیش از ترجمه چند کتاب بوده.

تمت

بنظرم درفهرست اسرائیلیات، بعد از خطی بر شن، کتاب «بذرهای توطئه» اولویت بالایی داره. نویسنده کتاب یه خانم زحمتکش انگلیسی‌ست که مامور اطلاعاتی بریتانیا بوده در شبه جزیره عربستان (خانم اینگرامز دورین). تصویر از دختران ایشون رو، سوار بر قاطر در حال جابجایی  در شبه جزیره، در تصویر مشاهده می‌کنید.

این کتاب گزیده‌ای از اسناد وزارتخارجه انگلیس هست که منتشر شده. کتاب اسناد رو با خط سیر خوبی بیان می‌کنه. گسسته نیست، ترجمه عالی داره. از مقدمات اعلامیه بالفور ۱۹۱۷ شروع میشه و تا تصویب قیمومیت بریتانیا بر فلسطین در۱۹۲۲، ادامه داره.

متن قیمومیت را در اسلاید سوم ببینید؛ «✍️چون سازمان صهیونیسم دارای تشکیلات مناسب با نظر دولت قیم می باشد. این سازمان به عنوان همان کارگزار یهودی آژانس یهود ماموریت خواهد یافت تا با مشورت دولت اعلیحضرت پادشاه بریتانیا برای جلب همکاری تمام یهودیانی که مایل به تشریک مساعی برای تاسیس وطن ملی یهود هستند، اقدام نماید.»
 اخه آژانش یهود (مهاجرینی که نهایتا ۶درصد جمعیت فاسطین را تشکیل می‌دادند) چ‌کاره‌ست که میشه مسئول رتق و‌فتق امور فلسطین؟

جالبه بدونید که خیلی از مسئولان بریتانیایی با جریان صهیونیست مخالف بودند (مثل لرد کرزن، وزیرخارجه). متن قیمومیت، قبل تصویب میان متفقین، در مجلس اعیان مطرح شد و با توجه مذاکراتی که در کتاب آمده، با مخالفت مجلس مواجه شد.

بس که شور و نچسب  بود این آش!
خیلی پرغصه‌ست ماجرا. بعضی جاها خنده‌دارمیشه از غصه…
بخوانید و بدانید اصلا ماجرای «سرزمین بدون ملت» چ‌قدر وجود خارجی داشته....

نشر اطلاعات ۲۴۵ صفحه، کتاب اصلی چاپ 1973 ست و اطلاعات سال ۶۶  ترجمه و چاپ میکنه. قیمت ۲.۵۰۰ تومان

تصویر رو آقای @mhsadeq1414  منتشر کردند در جایی
سپاس ازشان و البته کتاب هم اول بار در صفحه استاد نامبرده یافت شده
واقعا اطلاعات کتاب‌های خوبی داره‌ها ...

در امپراتوری عثمانی همزمان با جنگ‌جهانی اول، بین سال‌های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۸، شریف حسین والی مکه بود. دو پسر داشت یکی به نام عبدالله و دیگری فیصل. اگر همه چی به صورت عادی پیش می‌رفت احتمالاً به صورت نوبتی عبدالله، فیصل والی مکه (جایی در عربستان امروزی) می‌شدند.
اما موافقتنامه سایکس-پیکو در ۱۹۱۶، بین فرانسه و بریتانیا برای تقسیم خاک عثمانی، بین قدرت‌های برنده جنگ جهانی اول کار رو به اینجا رسوند که عبدالله هاشمی میشه شاه ترانس جردن (اردن فعلی)، فیصل، در ابتدا میشه شاه سوریه فعلی (جای اسد) و بعد میشه اولین شاه عراق 😳. من هرقدر توضیح بدم، ماجرا رو از طنز ماجرا کم می‌کنه. فقط تصور کنید شما فیصل باشید یه روز میشید شاه سوریه، بعد با فرانسه مشکل می خوری میندازنت بیرون، انگلیسی ها، میگن عب نداره بیا بشو شاه عراق.😂

این دو قدرت برنده جنگ، با اینکه در دشمنی عثمانی با هم اتفاق نظر داشتند، اما منافع متفاوتی رو از تقسیم خاک عثمانی دنبال می‌کردند. حالا جالبی‌ش اینه که این منافع متفاوت نفت نبوده. یا اقلا هنگام عقد موافقتنامه نفت اولویت نداشته.
چی مهم بوده ؟! دسترسی به دریا و مسیرهای حمل و نقل. خیلی عجیبه!
برداشت من از کتاب اینه که صد و هشت سال پیش یه قراردادی بین فرانسه و بریتانیا منعقد میشه، خاورمیانه صد سال بعد رو شکل می‌ده و میشه باعث این همه جنگ و بدبختی تو منطقه غرب اسیا. و کسانی‌که در شکل‌دهی این مرزها نقش داشتند، نقشه رو بر اساس میزان دسترسی‌شون به دریا و تضمین دریانوردی شون به اطراف و اکناف عالم تنظیم کردند.(علی الخصوص بریتانیایی‌ها) مثلا انگلیسی‌ها فلسطین رو می‌خواستند تا بتونند امنیت کانال سوئز رو داشته باشند، تا مسیر دریانوردی شون به هند جهت مدیریت مستعمرات‌شون تصمین شه.
جالبی‌ش اینه که جنگ امروز غزه و لبنان و … هم به‌نوعی سر همین مسیر حمل و نقل یا کوریدور هست. (رجوع کنید به سخنان نتانیاهو در سازمان ملل سال ۲۰۲۴)
ماجرا بسیار غم‌انگیزتر از این حرف‌هاست.

کتاب خطی برشن، نوشته جیمزبار ژورنالیست انگلیسی، در سال ۲۰۱۱ هست. در گودریدز نزدیک ۴۲۰۰ ریوو داره و امتیازش ۴.۱ از ۵.
با توجه به منازعاتی که با فرانسوی‌ها داشتند، طبعا نویسنده از نگاه بریتانیایی‌ها داره یه ماجرا نگاه می‌کنه اما یه دید کلی و خوب میده که باید با منابع تکمیلی دیگری تکمیلش کرد. اگر مث من به مطالعه اسرائیلیات (آنچه برای شناخت اسرائیل خوانده می‌شود) علاقمندید این باید کتاب اول‌تون باشه. چون بدون شناخت وقایع مرتبط با سقوط عثمانی، همیشه بخشی از ماجرا گم خواهد بود.
کتاب دو ترجمه داره یکی اطلاعات و دیگری قاصدک. من متاسفانه قاصدک‌ش رو از طاقچه خواندم بسیار ترجمه بد و بدفهمی بود.  خیلی بد! (یه ستاره برای همین کم کردم) اما گویا اطلاعات ترجمه به‌تری داره و داره تجدید چاپ میشه.

پ.ن. تشکر می‌کنم از اقای محمدصادق علیزاده (@mhsadeq1414) بابت معرفی این کتاب خوب
پ.ن: تاریخ بخونیم بفهمیم چی‌شد که اینطوری شد…

کتاب نثر خوبی داشت، و می‌شد راحت خواندش
با ادبیات موضوع آشنا می‌شید حتما
واگر مثلا تو لینکدین و ... کلماتی درباره  سرمایه‌گذاری استارتاپ ها به گوش‌تون می‌خوره ولی باهاش غریبه‌اید، به کار تون میاد.
اگر هم که استارتاپ دارید یا دانشجویید و به فضای تکنولوژیکی علاقمند هستید و آینده‌تون رو سیلیکون‌ولی‌طور می‌بینید (😮‍💨) بکارتون میاد.

کتاب رو ازکنابخانه بگیرید، نخرید...😏
۳۵۰ صفحه در ابعاد دسته‌چک
اما یه صحبتی هم با نشر وزین آریانا قلم
وقتی کتابی با حدود ۳۰۰ صفحه در ابعاد دسته چک منتشر می‌شه فارغ از اینکه احتمالاً هزینه‌های چاپ کتاب در این ابعاد نامتعارف زیاد می‌شه و احتمالاً باعث می‌شه که کتاب گرون‌تر به دست مشتری برسه؛
‌خوندش هم سختتر میشه (تصور کنید تو مترو این کتاب نا متوازن رو چطور باید مطالعه کرد)
‌طول خطها بیشتر میشه و مطالعه رو سختتر میکنه
‌نگهداری کتاب سخت تر میشه و عمرش کوتاهتر، چون نیست طول عطف کتاب با عرض کتاب متناسب نیست، زود پاره میشه، تا میخوره و...
‌تو کتابخونه مون جا نمیشه 😳
‌و....
بنظرم بعض مواقع باید خلاقیت رو با خط‌کش چارچوب داد. البته ممکنه ایده این شکل کتاب از کتاب اصلی باشه که در ای صورت نظر خاصی ندارم

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

بریده‌های کتاب

نمایش همه