معرفی کتاب بی خانمان اثر هکتور هانری مالو مترجم فریدون معمار

با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
این کتاب یکی از ارزنده ترین آثاری است که برای جوانان و نوجوانان نوشته شده است. هکتور مالو رمان های متعددی با رعایت نکات و ملاحظات تربیتی برای جوانان از خود به یادگار گذاشته که از آن میان کتاب " بیخانمان " دارای شهرت و محبوبیت جهانی است . از روی این اثر تا کنون فیلم های سینمائی و کارتون و برنامه های تلویزیونی متعددی تهیه شده و نویسندگان و مترجمین بسیاری آن را به شیوه های گوناگون و برای استفاده گروه های های سنی متفاوت کودکان و نوجوانان ترجمه و تلخیص و بازنویسی کرده اند که این ترجمه نیز از آن جمله است . این اثر پیوسته به صورتی رضایت بخش برآورده می شود. بدکاران مجازات می شوند و نیکوکاران و منصفان پاداش می بینند، اما بیش از همه صداقت و سادگی نویسنده در نقل جلب توجه می کند. معروف ترین رمان مالو بیخانمان به دریافت جایزه آکادمی فرانسه نایل آمد و تنها کتابی است از مالو که هنوز تازگی و تأثیر غم انگیز خود را در نسل جوان حفظ کرده و پیوسته از آن تجدید چاپ شده است. داستان سرگذشت کودکی گمشده و سرراهی است که مردی دوره گرد او را از پیرزنی می خرد و با میمونها و سگهای خود همراه می سازد و از این گروه کوچک به طور سیار نمایشهایی ترتیب می دهد. پسر پس از مرگ ارباب آزاد می شود و بدون هدف به گرد شهرها می گردد و با ماجراهای بسیار روبرو می شود، تا سرانجام در لندن پدر و مادرش را می یابد و فرجامی نیک به دست می آورد.
یادداشتها
1404/4/27
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
رمان کلاسیک "بی خانمان"، کتاب بسیار جذاب از نویسنده معروف هکتور مالو است. او در این کتاب قوه تخیل و فن بیان و مخصوصاً عواطف را ماهرانه به کار برد. این رمان سرگذشت رمی کودکی سر راهی است که خانوم مهربانی از او نگهداری میکند و توسط ناپدری، به یک دوره گرد فروخته میشود، فراز نشیب زندگی این پسر، بر زیبایی این کتاب افزوده.
1403/5/1
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
کتاب های کلاسیک از خیلی جهات خاص و منحصر به فرد هستند ، به طور مثال کتابهای کلاسیک در زمانی نوشته شده اند که دیگر نیازی به این نبوده یک نویسنده یا کارگردان امروزی که میخواهد فیلمی درمورد آن دوران بنویسد به تحقیق بپردازد ، او در قلب وقایع بوده و میتواند همه چیز را مو به مو بنویسد . هرچند برای افرادی که در حال حاضر در زمان ما زندگی میکنند تصور و فهمیدن وضع گذشته آسان تر از وضع آینده است ، به همین دلیل است که آینده تخیلی ست و هرکس قوانین خاص و مورد علاقه ی خود را به آن شکل میدهد. داستان درمورد پسر ی به نام رمیه که توسط پدر خوانده ش به یک مرد که در شهر ها و کشور های مختلف نمایش میده فروخته میشه و این آغاز ماجرا های عجیبی واسه ی رمیه. این کتاب به معنای واقعی قشنگ بود. نمیدونم کوتاه شده بود یا کامل ولی نویسنده دوسال رو فقط با کلمه نمایش میداد ، یعنی اصلا دوسال رو توصیف نمیکرد که چیشده طوری که فکر میکردی شخصیت همون پسر ۸ ساله ست . این کارش داستان رو پیش میبرد ولی خب خواننده میگفت توی اون دوسال چی شد پیش اون خانواده بود ؟ داخل داستان وقتی با خانوم میلیگان روبرو شد همون لحظه که گفت پسر بزرگم مرده ( یه همچین چیزی) من حدس زدم که اون مادر رمیه. ولی آقای مالو سعی کرد مارو از خانم میلیگان دور کنه تا پایان داستان (مثلا) غافلگیرمون کنه. البته آخر های داستان حدس زدم که ممکنه اگه اون خانواده دزده واقعا خانوادش باشن فرار کنه و پیش مادر بابرین یا کس دیگه ای زندگی کنه. درپایان وقتی تمام کسانی که رمی با اون ها برخورد داشت به مقامی رسیدن .و خب این درس عبرتی برای کسانی هم بود که با اون همراه نبودن . شخصیت اصلی داستان خیلی زجر کشید ولی بالخره به آرامش رسید .(به قول معروف بعد از هر سختی آسانی است🙃) این کتاب ازش انیمیشنی هم ساخته شده ولی یکبار با عنوان دختر و یکبار با عنوان پسر...
این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
بی خانمان از همون اولش برام جالب شروع شد و رفته رفته جالب تر شد به عنوان کسی که تا حالا از کتاب های کودک و نوجوان ژانر کلاسیک نخوندم برای اولین تجربه از این ژانر خیلی جالب بود نویسنده به خوبی جزئیات رو یک جاهایی گفته بود و به خوبی میتونستی حس کنی چه اتفاقاتی داره توی اون صحنه میوفته ولی یک جاهایی اصلا چیزی از جزئیات نگفته بود جاهایی که لازم بود دربارشون توضیح بده مثله بخشی که رمی با خانواده آکوین زندگی میکرد ما زیاد نفهمیدیم توی اون زمان چه اتفاقاتی میوفته در هر صورت این موضوع از جذابیت کتاب زیاد کم نمیکرد به عنوان خواننده یک جاهایی واقعا دلم برای رمی میسوخت با خودم میگفتم چطوری یک نفر میتونه انقدر توی زندگیش بد بیاره؟ولی پایانش نشون داد وقتی که همه چیز بد میگذره مطمئنا قراره یه خوشی هم پایانش داشته باشه در کل با این کتاب زندگی کردم وقتی که رمی از نامادری جدا شد اون جدایی رو منم حس کردم وقتایی که با ویتالی و گروهش بهشون خوش میگذشت درک کردم که گاهی فقط باید انسان های درست و یا حتی موجودات درست کنارت باشن تا سختی های زندگی به چشم نیان با مرگ ویتالی واقعا گریه کردم با پیدا کردن دوستی به نام ماتیا و اینکه چقدر باهم صمیمی بودن و هوای همو داشتن ناخودآگاه یاد دوستان خودم می افتادم البته توی این مسیر خیلی بخاطره سختی ها و بدبیاری های رمی حرص خوردم ولی پایانش واقعا باعث شد اشک شوق بریزم (((: در کل خیلی دوستش داشتم بخصوص شخصیت کاپی و ماتیا رو قطعا پیشنهادش میکنم برای یک بار خوندن واقعا لذت بخشه خلاصه بگم از علاقم نسبت به این کتاب نمیتونم حرف بزنم از اینکه چقدر دوستش داشتم و از تموم شدنش ناراحت شدم ولی توی این ژانر از کتاب های نوجوان برای من بهترینش بود