لیست‌های کتاب

دروازه مردگان؛ قبرستان عمودیتابوت سرگردانکابوس های خنده دار

رمان‌های تاریخی-اساطیری برای نوجوان‌ها

23 کتاب

رمان و داستان‌های تاریخ، داستان‌هایی هستند که در بستر یک حادثه‌ی تاریخی دور یا نزدیک اتفاق می‌افتند. گاهی اوقات این تاریخ با اساطیر و افسانه‌های ما در هم آمیخته می‌شود، مثل شاهنامه. بعضی از کتاب‌های این لیست، رمان‌های تاریخی خارجی هستند و تاریخ را براساس نقطه‌نظر خودشان روایت می‌‌کنند. داستان‌های خوبی که باید در مورد روایت تاریخی‌شان تأمل و تا حدی تردید داشت. (مثل داستان‌های مربوط به جنگ جهانی یا کتاب‌های جنیفر ای نیسلن) بعضی کتاب‌ها که روایت تاریخی آن‌ها بیش از حد مغرضانه بود را در فهرست نیاوردم (مثل کتاب شاگرد ته کلاس) داستان‌های مربوط به تاریخ معاصر ایران، علی‌الخصوص انقلاب و دفاع مقدس و همین‌طور تاریخ اسلام را در فهرست‌های دیگری جمع‌آوری کردم. ترتیب فهرست براساس صداقت روایت تاریخی از نگاه من است، به همین خاطر ابتدا کتاب‌های ایرانی و بعد از آن کتاب‌های غیرایرانی قرار داده شده. از مجموعه‌های چندجلدی فقط جلد اول آن اضافه شده و احتمالاً این فهرست به روز خواهد شد.

واژه ها در آتشقرنطینهیک شب فاصله

جنیفر ای. نیلسن: عدالت، آزادی خواهی، ایستادگی

9 کتاب

کم پیش میاد کتابای یه نویسنده اونقدر چشم منو بگیره که برم بگردم دنبال آثارش. جنیفر ای نیلسن یکی از معدود کسانیه که من هر چی کتاب تا حالا ازش دیدم، یا خوندمشون و حال کردم(!) یا دلم خیلی می‌خواد که بخونمشون. (به جز یه سه‌گانه فانتزی که تا جایی که فهمیدم در سبک مورد علاقه‌‌ی من نیست.) از این لیست سه تا کتابشو خوندم:("نجات" و "یادم دادی شجاع باشم" رو نخوندم) یک شب فاصله(رئال تاریخی)، واژه‌های در آتش (رئال تاریخی) و قرنطینه(میگن فانتزیه ولی من قبول ندارم😂). از بین اینا واژه‌ها در آتش رو از همه بیشتر دوست دارم و به نظرم شورش کتاب‌برهای لیتوانیایی یکی از زیباترین و پرمعناترین حرکت‌های آزادی‌خواهانه‌ی تاریخه. حیفه قصه‌شو ندونیم! کاراکترها هم خیلی دلنشین بودن و روند قصه هم تنده و زود و بالذت و هیجان تمومش خواهید کرد. یک شب فاصله هم انصافا خیلی جذابه، از سه تا کتابی که من از ای نیلسن خوندم این یکی نفس‌گیرترینه. (فکر می‌کنم از بین همه‌ش هم باز هیجان‌انگیزترین باشه) قصه خیلی خلاقانه و جذاب و پرکششی هم داره. قرنطینه کمی متفاوت‌تره، یه ایده جذاب نو. این یکی از یه اتفاق تاریخی واقعی نمیاد اما مفهوم درونیش با قبلیا مشابهه. خیلی تجربه خوبیه خوندنش. حتما حتما بخونید:) _کسایی که از داستان‌هایی که در بستر اتفاقات تاریخی واقعی یا مفاهیم انسانی ملموس در جامعه اتفاق میفته لذت می‌برن، هیچ‌جوره از دستشون ندن. _اگه از این کتابا خوشتون اومد اینا رو هم امتحان کنید: جنگی که نجاتم داد (دنباله‌ش جنگی که بالاخره نجاتم داد هست و ریتمش از همه اینایی که گفتم کندتره اما بازم به نظرم خوبه مخصوصا برای نوجوون‌ترها) و در قلب اطلس(هشدار! قصه خیلی خیلی خیلی تلخی داره...) و کتاب‌دزد. _این چهار تا رو هم به لیست اضافه می‌کنم که ثبت بشن چون ارزشمندن!:) _(یک هفته بعد) اونموقع که اینو می‌نوشتم فکر نمی‌کردم اینقدر زود شامل حال خودمون بشه!!!

روزها در کتاب فروشی موریساکیآنی شرلی در گرین گیبلزدختری که ماه را نوشید

کلمات‌ِجادویی‌ِمن🌸🌙

10 کتاب

شاید کلمات عجیبی مثل bibliophile دیده باشین❕از این کلماتِ جالب برای نشون دادنِ علاقه به چیزی استفاده میشه که به طرز خاصی جادویی میزنن😁 دیدم این کلماتِ ترکیبی برای من اونقدر زیادن که داخل بیوی پروفایلم جا نمیشن، گفتم یه لیست بسازم و کتابی که همون حس و حالِ کلمه‌ش رو میده قرار بدم. [ این لیست آپدیت میشه، هنوز یه سری کتاب مربوط به موضوعات زیر رو نخوندم] •°•°•°• 1_ bibliophile = کتاب‌باز و عاشقِ‌ جمع کردنِ کتاب📚 ۲_ Cosmophile = شیفته‌ی جهانِ هستی🦋 ۳_ Selenophile = شیفته‌ی ماه و آسمان‌ِ‌شب🌙 ۴_ Technophile = مشتاق درباره‌ی پیشرفت تکنولوژی 👩🏻‍💻 ۵_ Astrophile = عاشقِ ستاره‌ها✨ ۶_ Chionophile = ترجیح دادن هوای برفی و سرد☃️ ۷_ Dendrophile یا Nemophile = عاشقِ درختان و طبیعتِ سبز🏞 ۸_ Heliophile = ترجیح دادن نور خورشید به تاریکی☀️ ۹_ Philoprogenitive = علاقه‌داشتن به بچه‌ها🤱🏻 ۱۰_ Logophile = دوست‌داشتنِ کلمات🔠 ۱۱_ Autophile = راحت با تنهایی خویش🧞‍♀️ ۱۲_ Nephophile = شیفته‌ی ابرها☁️ ۱۳_ Xenophile = علاقه‌مند به مردمِ کشور‌های دیگر و فرهنگ کشورشان🎋 ۱۴_ Anthophile = دوستدار گُل‌ها💐 ۱۵_ Retrophile = زیبایی‌ های وسایل زمان قدیم🧵 ۱۶_ Ailurophile = گُربه‌دوست🐈 ۱۷_ Pluviophile = عاشق‌ِ آرامشِ روزهای بارانی☔ ۱۸_ Ceraunophile = مجنونِ رعدوبرق⚡ ۱۹_ Audiophile = مجذوبِ موسیقی🎶 ۲۰_ Photophile = عشقِ نور و عکاسی📸