دختر موشرابی
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
کتاب دختر موشرابی، نویسنده محمد حسین زاده.
بریدۀ کتابهای مرتبط به دختر موشرابی
نمایش همهلیستهای مرتبط به دختر موشرابی
یادداشتها
1401/4/27
هو الباقی. +درخشانترین ویژگی کتاب از نظر من، بخشبندیاش است. نویسنده از پسِ متصلکردن بیش ۱۰۰ سال -صد سال پرفراز و نشیب- بهخوبی برآمدهاست؛ با این ترفند. و همینطور محل ورود نویسنده به واقعه و روایت، اغلب برجسته و ممتاز است. بیشترِ محل ورودها را دوست داشتم. :) + تلاش نویسنده برای نزدیکشدن به زبان هر دورهی زمانی، ستودنی است؛ اگرچه این غرض، دقیقاً حاصل نشدهاست.. + در کتاب بازیهای زبانی مشاهده میشود که من را سر حال میآوردند. :) + متأسفانه کتاب از لحاظ تاریخی، چندان پربار نیست.. چهبسا که تکرار مکررات است! فکر نمیکنم بیانصافی باشد اگر بگویم کتاب برابر است با مرور موارد تاریخی مشهور و البته به همان قرائتی که در کتابهای مطالعات اجتماعی دبیرستان آمدهاند!* متأسفانه نویسنده منبر هم میرود. :(( فقط؛ دو ریزنکته لازم به ذکر است: یک. تلاش نویسنده برای دیدن زنان، شایسته و بایسته است اما بهنظرم به فرجام نمیرسد و در حد تلاش میماند! دو. نویسنده مایل است و تاکید میکند که تاریخ را با جانبداری روایت نمیکند. اما واقعاً بهنظرم این خواست نویسنده هم در حد ادعا باقی میماند؛ چرا که اصلاً کتاب مجال عملیکردن این خواسته را ندارد. (خیلی کوتاه است برای این کار!) + قلم نویسنده میتوانست عفیفتر باشد. کاشکی عفیفتر بود. + سرِ جمع "قابل قبول" بود بهنظرم. و ۲ونیم ستاره مناسب این کتاب است. پن: انگار تمام تاریخ، تکرار طنین یک آیه است. گوش کن.. تو هم میشنوی! "کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذوالجلال و الاکرام".. *مروری بر این موارد: ۱. عهدنامههای ترکمانچای و گلستان ۲. فتوای میرزای شیرازی ۳. مشروطه.. ۴. واقعه(فاجعه)ی گوهرشاد ۵. کودتای ۲۸ مرداد ۶. قیام ۱۵ خرداد ۷. کاپیتالیسیون/بستن سفارت آمریکا ۸. انتخابات ۸۸ / ۹دی ۹. داعش در عراق و سوریه/حملهی تروریستی داعش در مجلس
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.
1401/5/30
1401/2/31