بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

عروس قریش

عروس قریش

عروس قریش

4.3
37 نفر |
18 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

72

خواهم خواند

57

:خبر با باد و باران در مکه پیچید.خبر از سر کوه صفا تا مروه بر بال باد رفت و در دامنه ابوقبیس و قعیقعان همراه باران روان شد و همه دریافتند زیباترین جوان شهر به خواستگاری زیباترین دختر مکه رفته است.همه شنیدند، زن و مرد ؛اما هنوز بودند دخترانی که به شنیده هایشان باور نداشتند....

لیست‌های مرتبط به عروس قریش

یادداشت‌های مرتبط به عروس قریش

            
کتاب به زندگی آمنه بنت وهب مادر پیامبر اعظم صلوات الله علیه می پردازد.
قلم نویسنده بسیار شاعرانه است و متن کتاب به جای عبارات و جملات ساده،در پوششی از تکلف تاریخی _ادبی قرار گرفته است.
دایره واژگان خاص نویسنده در ابتدای کار برای خواننده عجیب است.هرچه در داستان پیش می رویم،عادت به متن و جذابیت روایت از توجه به این مسئله کم می کند.
زاویه دید داستان دانای کل است که گاهی به روایت صرف و گاهی به درونیات اشخاص می پردازد. به همین خاطر نیازی نیست راوی در مورد افکار اشخاص از واژه های *گویی*و *انگار* این قدر استفاده کند.(به این کلمه حساس شده بودم و این کلمات را در متن به وفور می دیدم )

وقتی زاویه دید ما محدود است برای پیشبرد داستان و نشان دادن آنچه در تیر رس نگاه راوی نیست از این دو کلمه زیاد  استفاده می کنیم .ولی نویسنده طبق عادت و برای آهنگ عبارات شاعرانه اش بدون اینکه لزومی داشته باشد در استفاده از این عبارت مذکور زیاده روی کرده است.زیرا زاویه دید دانای کل بود که بی شک و تردید وقایع را تعریف می کرد.

نام فصل ها خیلی خلاقانه است.منابع تاریخی در انتهای کار ذکر شده است و شناخت نویسنده از فرهنگ و آداب و رسوم و فضای اجتماعی مکه در آن زمان، عمیق است.

در انتهای کتاب وقتی پیامبر حدود ۴ سال دارد،گفتگوهایی بین او و سایر اشخاص صورت می گیرد.نمی دانم نوشتن قولی از جانب معصوم به صورت داستانی ایراد دارد یا خیر؟
در مورد افعال ایشان نویسنده تحقیق کرده است و حدس قوی می زنم اتفاقات ذکر شده در کتاب ،واقعی هستند.اما بیان جزئیات و اعمال و رفتار وگفتار پیامبر در کودکی اشکال ندارد؟

از لحن شاعرانه‌ی کتاب که بگذریم ،کتابی دلنشین و زیبا بود و قابل توصیه برای کسانی که به این نوع نوشتار علاقه دارند
(بازخوردی که از نسل امروزی داشتم مثبت نبود و کتاب را به خاطر زبان شاعرانه و احساسی آن نپسندیده بودند)

*کتاب مناسب گروه سنی +۱۵ است*

#تاریخ_اسلام
#عرب_جاهلیت
#تولد_پیامبر
#کودکی_پیامبر
#آمنه_بنت_وهب_مادر_پیامبر
#مکه_یثرب_حجاز_یمن
          
alef

1401/10/04

            کتاب #عروس_قریش کتابی است در باب معرفی #آمنه #مادر_پیامبر بزرگ #اسلام (ص) کتاب نوشته خانم #مریم_بصیری عزیز در 320 صفحه توسط #انتشارات_اسم به چاپ رسیده است.
داستان به متن ادبی نوشته شده است با این حال بسیار روان و جذاب است.
 داستان از زمان کودکی حضرت آمنه شروع میشه و در ادامه به داستان ازدواج ایشان با حضرت عبدالله بسیار جذاب پرداخته میشه و بعد از آن داستان #ولادت_پیامبر عزیز اسلام که خیلی عالی روایت شده و  در نهایت هم داستان وفات حضرت آمنه روایت میشه.
 
کتاب برای آشنایی با این شخصیت بسیار مفید است و #خانم_بصیری بسیار عالی و کامل داستان زندگی #حضرت_آمنه و شرایط فرهنگی حاکم بر آن زمان شهر #مکه را بیان کرده است.
و با اینکه تقریبا داستان کتاب را از همان اول همه میدونیم ولی بیان روان و جذاب خانم بصیری باعث شده تا خواننده را با خود همراه و جذب کنه😊 

توصیه میکنم در کنار این کتاب #کتاب_قاف از آقای #یاسین_حجازی و #کتاب_سه_کاهن از آقای #مجید_قیصری را هم بخونید.

#معرفی_کتاب
#کتاب_خوب_بخوانیم
#عروس_قریش
#مریم_بصیری
#نشر_اسم
#امنه
#مادر_پیامبر_اسلام
#مکه
#رمان_تاریخی
          
راحوما

1402/07/06

            عروس قریش
مریم بصیری
نشر اسم
320 صفحه
عروس قریش داستان زندگی حضرت آمنه مادر پیامبر، با سبکی بسیار لطیف و عاشقانه است که فضای فرهنگی و فکری حاکم بر شهر مکه در آن دوره را بسیار عالی به تصویر میکشد و خواننده را با خیلی از آداب و رسوم به شدت فاسد اعراب جاهلیت و در مقابل، برتری رفتار و سیره عملی خاندان پیامبرآشنا میکند.

شیوه ی برخورد و عملکرد پدر و مادر پیامبر برای پاک زندگی کردن درفضای فاسد مکه، الگوی فوق العاده ای برای جوانانیست که امروزه در این حجم از فساد اخلاقی میخواهند سالم زندگی کنند.
قلم نویسنده ادبی و کمی سنگین است و برای گروه سنی دهم به بالا مناسب تر است.

این رمان برای دانشجویانی که کتابخوان حرفه ای هستند و از خواندن قلم های ادبی لذت می برند بسیار مناسب است و از لحاظ محتوا برای دختران جذابیت بیشتری دارد تا پسران.

 البته شیوه ی عملکرد حضرت عبدلله در برابر فساد اخلاقی زنان مکه الگوی خیلی خوبی برای جوانان امروزی به ویژه پسران است. لذا از این جنبه میتواند مناسب پسران هم باشد.
خلاصه داستان:
 زیباترین دختر شهر و تک دختری از خانواده ای سرشناس است که هر خواستگاری را نمی پذیرد. 
زیباترین، پرآوازه ترین و برومندترین پسر شهر که تمام دختران آرزوی همسری اش را داشتند به خواستگاری اش می رود. و این حسادت خیلیها را بر می انگیزد و باعث می شود برای آن دو دردسرهای زیادی درست کنند.
#رمان_جوان
#رمان_بزرگسال

http://eitaa.com/ketaberahooma
          
            بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
☀️☀️☀️☀️
به مدد خورشید مکه...
#عروس_قریش داستان زندگی کوتاه ولی پربرکت مادر عزیز و مهربان محمد نبی است. 
یک اثر تحقیقی و تالیفی از منابع موجود که به خوبی شاخ و برگ داده شده و به قول نویسنده: "... از دل تاریخ برآمده و به اندک بضاعتی موزون و مخیل گشته است".
مطالبی که یک عمر در متون تاریخی رسمی و خشک خونده بودیم حالا با این #کتاب و روایت روانش برامون زنده میشن. شاید تا پیش از این خیلی درگیر این نبودیم که عبدالله پدر #پیامبر_مهربانی چه شخصیت خاصی بوده؛ یا با وجود همه ایمان ابراهیمی که داشته، با چه حسرتی از ندیدن دوباره #معشوق و روی فرزندِ در راهش، به دیار باقی رفته.
یا خیلی برامون پررنگ نبوده که آمنه چقدر عاشق همسر جوانمرگش بوده در حدی که وقتی بعد شش سال موفق میشه به زیارت مدفن یار بره، دیگه بیش از این فراق براش قابل تحمل نبوده. پس با #حسرت تنها گذاشتن دردانه پسرش و ندیدن بالندگی جگرگوشه‌اش اون رو به خدا می‌سپاره و به همسرش ملحق میشه.
یا مثلا نهایت تفسیر آموزگارها و خطبا از شرح کودکی نبی گرامی این بوده که قرار بوده به #رسالت مبعوث بشه پس یکی از ملزومات این ماموریت بزرگ توانایی درک مشکلات دیگران بوده از جمله درد یتیمی. اما هیچ وقت اشاره‌ای نمی‌شده که یک کودک شش ساله چه هجرانی رو تحمل کرده و تنها شاید به سبب روحیه نبوت که از بدو تولد در او بوده، شکایت خاصی از او روایت نشده. حداقل برای من این‌طور بوده. هر چه خونده و شنیده بودم، مرگ زودهنگام و غریبانه عبدالله‌، مویه‌های آمنه و تنهایی محمد رو به سرعت رد کرده و با عجله به ماجرای سنگ حجرالاسود و کاروان‌سالاری خدیجه و خلوت‌های در غار حرا رسیده بودند.
💐💐💐💐💐
در این کتاب با متنی کاملا روایی و داستانی روبه‌رو هستید که با نثری خاص و گاهی موزون با جدیت تمام احساساتتون رو به بازی می‌گیره. با ذوق آمنه ذوق می‌کنید؛ همراه با او عاشق میشید؛ با اینکه آخر داستان رو می‌دونید ولی در کنارش منتظر عبدالله می‌مونید تا از سفر بی پایانش برگرده؛ و ...
🌷🌷🌷🌷🌷
فقط من دو نکته دارم نسبت داستان: اول، گاهی دچار اِطناب کلام و زیادی توصیف‌ها میشه و از لحن داستان‌گویی و روایت‌گری فاصله می‌گیره. مشخصا فصل بعد تولد پیامبر این اتفاق زیاد میفته.
و دوم، شخصیتی در داستان هست به نام زبیده. نمی‌دونم این شخصیت واقعا بوده یا نویسنده خودش اضافه کرده، اما اگر کامل هم حذف بشه هیچ آسیبی به روایت نمی‌زنه.
🌺🌺🌺🌺🌺